HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Papcsákot mégegyszer a parlamentbe?

2014.04.03. 10:29 varnai

Négy éven át  képviselőként volt szerencsém nyomon követni mit művel Papcsák Ferenc Zuglóban, hogyan számolja fel szisztematikusan az önkormányzatiságot. Végignéztem mint tette bábbá a képviselő-testületet,  cserélte le sorra személyes ismerőseire  a hivatali dolgozókat, az osztályvezetőket.

Láttam mint szünteti meg a Közbeszerzési szemelykultusz_net.jpgBizottságot, nevezi ki a pénzről döntő pozíciókba a saját, semmihez sem értő bizalmasait, vezet be egy középkori hűbéresi, vazullusi rendszert. Látom, látjuk milyen felelőtlen és egyben egyetlen célú az általa vitt "gazdálkodás".  Hangfelvételen hallottuk hogyan vezet a közpénz az egyszemélyes közbeszerzési döntésein át a baráti cégekig, fideszes pártigazgatókig, mindeközben hogy nő meghökkentő lendülettel az ő személyes vagyona.

Láttam hogy gázol át mindenkin, veszik össze még a sajátjaival is, nem fogadva el még azok tanácsait sem, majd a sorra bekövetkező katasztrófákért, kibukó botrányokért hogy hibáztat, tesz felelőssé mindig másokat, politikus társait, köztisztviselőket, áldoz be bárkit. Hogy erőszakos, mindenkin gátlástalanul átgázoló, hozzá nem értő, csak a saját hasznát néző viselkedését felismerve mint hagyják ott  sorra bizalmasai, menekülnek, cáfolják alpolgármesterei, mondanak le képviselői, frakcióvezetői,  próbálják meg eltávolítani nálánál tiszteségesebb párttársai.

Végignéztem, végignéztük, - és ahol lehet próbáltam tenni ellene-  hogy  hogyan erőlteti rá egysíkú világképét, turulját, wassalbertjét, rovásírását erre a valóban - és nem fideszes szóhasználatban - polgári kerületre, alakított ki egy mikszáti, korrupt, a megvásárláson és megfélemlítésen alapuló kiskirályságot.

Láttuk hogyan vet ki kommunális adót, szüntetne meg szakrendelőt. Megtapasztaltuk hogyan bánik el a gyengébbekkel, a társasházakkal, segélyre szorulókkal, a hajléktalanokkal,  hogyan vádaskodik, fenyeget, jelent fel kommentelőket, bárkit, aki a róla kritikát mer megfogalmazni. Engem és az állításaimat közlő médiát tucatnyiszor beperelte - az önkormányzat pénzén - de mindannyiszor vesztett.

Mi, zuglóiak, láttuk mint sajátítja ki a  a kerületi újságot, tiltatott be minden ellenvéleményt, formálta azt szó szerint személyes képére, használta törvénytelenül a saját kampányához. Láttuk tökéletes tájidegenségét, úrhatnámságát, kedélyeskedéseit, lekenyerezési  kísérleteit, gyermeteg kapzsiságát, gonoszságát.

Most a választási kampány során látjuk, hogyan használja az önkormányzat pénzét, eszközeit, hogyan próbál az átjelentkezésekkel minden írott és iratlan választási törvényt megszegve hatalmon maradni.

 

Most mielőtt Papcsákot újra a parlamentbe szavazná bárki, érdemes megnéznie mire használta négy éven á törvényalkotói, honatyai székét, milyen törvényeket alkotott:

Egyik első törvény módosításával kivette a közbeszerzések hatálya alól az ügyvédi, jogi megbízásokat. Ezzel a kinyitott törvényi kiskapuval a saját - és számos baráti -  ügyvédi irodának nyitott utat az állami bőségszaruhoz.A zuglói önkormányzat évi 25 milliós értékben köt minden pályáztatás nélkül megbízási szerződéseket különböző ügyvédi irodákkal, köztük Sárhegyivel is, épp itt volt ügyvédbojtár Papcsák Ferenc... A kerületnek dolgozó ügyvédi irodákkal fennálló bizalmi viszonyt jól jelzi, hogy  a polgármestert személyiségi perekben védő Sinkovits iroda eddigi ügyvédbojtára (nem zuglói lakosként) került a kerületi Választási Bizottság élére.

A gyors törvénymódosítás  neki személyesen igencsak megérte, ( a parlamenti vitáról remek leírás olvasható ITT ) hiszen a Papcsák Ügyvédi iroda tavalyelőtt még csak 63, tavaly már 160 milliós osztalékot hozott Papcsáknak. Hogy a megrendelők között van állami megrendelés és több önkormányzat is az mára már bebizonyosodott, de az ügyvédi titok miatt az ügyfélkör nem látható, mint ahogy az sem, hogy van-e a megbízók között olyan cég, vagy olyan tulajdonosi hátterű cég, amelyik a zuglói önkormányzattól az elmúlt négy évben megbízást kapott.

2013 májusában újra az ügyvédi munkáját igyekezett segíteni: a polgári perrendtartást módosítatta annak érdekében, hogy nehezebben lehessen beavatkozóként belépni a perekbe. Ezt a képviselők azzal érnék el, hogy erősen korlátoznák a fellebbezés lehetőségét azokban az esetekben, ha a bíróság elsőre nem enged valakit belépni a perbe. A gyanút erősítette, hogy hogy a perrendtartási módosítási a javaslat szerint a hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kellene.

Jelentős szerepe volt a választási törvény fideszre faragásában hiszen a minisztériumi, társadalmi, szakmai és parlamenti bizottsági egyeztetéseket, vitákat megkerülve az utolsó percben - ahogy azt Zuglóban megszokhattuk -  "egymaga" egy 65 oldalas 227 pontból álló módosítást nyújtott be hozzá. Külön bájos, hogy Papcsák ferenc volt az a parlamenti képviselő, akiről bírósági ítéletben mondták ki, hogy választási csalást az ő érdekében követtek el.

Végül, de nem utolsó sorban a zuglóiak, a kerületi képviselő testület megkérdezése nélkül, szintén egyéni törvényjavaslattal adta oda a Városligetet 99 évre egy vagyonkezelő cégnek, utat engedve egy őrült beruházásnak. A törvénnyel, a Múzeumnegyed kiemelt kormányberuházássá tételével a fővárosiak, a lakosság, a civil szervezetek minden lehetőségüket elvesztik a lényegi beleszólásba. Papcsák törvénye után  a projektre, ( nem egy budiról, 120 ezer négyzetméternyi beépítésről beszélünk) nem vonatkoznak a Magyarországon hatályos építési, környezetvédelmi törvények, a főváros hosszútávú rendezési koncepciója sem.

Vasárnap szavazni fogunk.

 

 

 

 

 

17 komment · 1 trackback

Címkék: hűtlen kezelés kommunális adó Zugló Papcsák Ferenc dr. papcsák Ferenc XIV. kerület Ferdinandy István Mazsu Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr65891514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégis az LMP! 2014.04.04. 22:03:31

A jónevű Mégsem-lmp blog eddig nem kelthette fel senki figyelmét. Már csak azért sem, kizárólag egy poszt miatt jött létre, azért, hogy hazug vádakkal illesse a Lehet Más a Politikát. Ám nem csak hazudozik a szerző, de igen gyáva is, hiszen névtelenség...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2014.04.03. 15:18:59

Papcsák fog nyerni, de a szavazatok kevesebb, mint felével.

Az MSZP részéről Tóth Csaba komolytalan jelölt, már ha komolyan gondolnák Papcsák leváltását. Ebből a szempontból pechünkre itt indul Horváth András is, aki komoly mennyiségű szavazót fog elvinni tőle.

Emlékszünk még 2002-re, és Rátonyira (és hogy őt is az MSZP-s jelölt nem-visszalépése segítette hatalomra).

_most_ 2014.04.03. 19:59:14

nem ismerem a többi jelöltet Zuglóban, de Papcsáknál rosszabb hírű politikus nem nagyon van még a fideszben sem, szóval ha a zuglói megválasztják, akkor elég idióták.

panic_button 2014.04.03. 20:07:22

1000 forintos sonka kupon kéne ide is!

fehérfarkas 2014.04.03. 20:18:28

@Gál Patrik:
Látom nagyon zavar, hogy a bohóc átált a szocikhoz és nem a Simön-ügyet nyomatja. Tényleg, Zuschlágot kifizettétek már? És mennyit fizettetek neki? Nem akarsz erről beszéln hogyan lett Cusi a CÖF (gyk. a Fidesz álcivil szervezete, amelyik a Birkameneteket szervezi) kampányarca, és a Századvég bestseller könyvkiadása?
Megértem, ha ez kellemetlen. Vagy inkább beszélnél Rogán Tóni ingatlanainak pár nap alatti gyarapodásáról? Most akkor Tóni eggyire feledékeny és gyengeelméjű (de akkor mégis hogyan lehet kerületi polgármester és ogy. képviselő, és korábban a Fidesz szóvívője), vagy pedig hazudott a vagyonbevallásában (ráadásul egymás után többször, mert a módosított vagyonbevallásai sem stimmeltek)? Inkább erről beszélnél?

Schlomo Goldberg 2014.04.03. 20:28:48

A Papcsák WC is Hungarikum lesz, Viktor szombaton adja át ha jól hallottam.

dr kíváncsivagyok 2014.04.03. 20:59:34

Papcsák testesíti meg a Fidesz ideológiáját.
Eroszak , onkény , tolvajlás , az ellenfelek eltiprása .
Ha Zugló újravalasztja , meg is érdemli...

béla a görög (törölt) 2014.04.03. 22:04:53

Be is b...na ha újraválasztanák.
Apropo. Van közgyűlési döntés, hogy valamit meg kellett volna csinálniuk 2 éve és nem tették és nem teszik. Pénzzel, mindennel. Hol lehet felnyomni a polgit?

01234567 2014.04.03. 22:51:43

@Nyekenyóka: Sajnos ez nem az az ország-társadalom. Még. De bár igazat szólnál...

Battlestar Galactica 2014.04.03. 23:01:10

Nyerjen is Papcsák, és takarodjon innen Zuglóból a büdös picsába Baktalórántházára!

Majd ősszel kell észnél lenni, és olyan embereket választani a kerület élére, akik itt élnek köztünk, akiknek ugyanúgy húz el a repülőgép a feje felett, mint a mi fejünk felett! Akik ugyanúgy bukdácsolnak a szar utakon, akiket ugyanúgy zavarnak azok a dolgok, amik minket is! Az talán majd igazi Polgármester lesz!

01234567 2014.04.03. 23:25:30

@Battlestar Galactica: Azt hiszem nem értesz valamit. Vagy semmit.

OkoskaTo:rp 2014.04.07. 06:53:01

A Zemberek elküldték Ferit. Elég sokat elmond róla, hogy még egy Tóth Csaba is le tudta győzni. Hiába volt a nyugdíjasok lefizetése, hiába a Papcsák Hírmondó.

Ősztől pedig gondolkodhat azon, hogy a mentelmi jogának megszűnte után vajon az összes ügyből kihúzza-e majd Polt haver.

szgyula 2014.04.07. 13:42:13

Sajnos országos listán (60. helyen van) bejut. Mondjuk Zuglónak jó, mert nem próbál meg polgármester lenni ősszel és elkezdhetnek a normálisak is talán valamit (mindkét oldalról) csinálni, ami hasznos. Persze az vicces lehet, ha kiderül, hogy az 1 fős ügyvédi iroda, amely Simon szintű osztalékot fizetett, az vajon mennyi önkormányzati megrendelést kapott az elmúlt 4 évben. Ha le nem is csuknak valakit, azért megtudni róla hogy loipott se annyira rossz...

OkoskaTo:rp 2014.04.10. 11:15:03

@szgyula: Ne gondold, hogy nem lesz következménye annak, ha Zugló libsibolsi polgármestert és önkormányzatot választ...

szgyula 2014.04.10. 11:47:27

Izé, még nem olvastam az őszi önkormányzati eredményeket. Szerintem itt és most dr. jur. Papcsák Ferenc bukott egy óriásit. Nem a pártnak, hanem a személynek szólt az egész. Az őszi önkormányzati választás egy más tészta, az szerintem még nem lejátszott ügy. És ugyanakkor már Papcsákért is megbüntették a kerületet, hiszen elvették a Ligetet (bocsánat, megvédték a növényektől)...
süti beállítások módosítása