HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Elfogulatlanul közpénzből

2021.04.20. 15:35 varnai

A ZUGLÓ TV a budapesti kerületek közül az első közszolgálati, közösségi TV-jeként jött létre. A kis családi cég (Label 84 Kft) által üzemeltetett közösségi TV beszámolt minden kerületi történésről, iskolai, óvodai rendezvényekről, és megszólalhatott benne bármely politikai oldal, sőt a civilek, lakosok is. Így működött a kerületi tévé közmegelégedésre  Kutalikné, Rátonyi, Weinek, sőt Papcsák idején.  Magam is számos alkalommal adtam interjút civilként  2007-8 környékén, hogy a kerületbe tervezett plázák ellen érveljek, sőt bemehettem Papcsák idejében is, pedig a polgármester tevékenységét igencsak keményen kritizáltam.

Igaz, a céget már Papcsák is maga alá akarta gyűrni, de azok kiéheztetve ugyan, de négy évig állták a sarat. Miután 2015-ben  Karácsony sem volt hajlandó a műsorokért fizetni - ellenben havi 200ezret kért az épület bérleti díjáért - a rendszerváltás óta működő kis családi vállalkozás bedobta a törülközőt és egy ismeretlen úr a céget megvette. 

imre_hagyo.jpgHogy az úr kicsoda nem tudjuk,  feltehetőleg egy stróman, hisz a TV-ben azóta sem látták, azt viszont láttam, hogy a cég megvásárlása után a Zugló TV épületének helyiségeit évekig a  kerület parkolási büntetéseinek végrehajtását megkapó Funtig Ügyvédi Iroda foglalta el, és annak ex MSZP-s képviselője, dr. Imre Gergely ügyvéd használta irodaként.

Ebből, és hát az elfogultság irányából nem nehéz összerakni, hogy a kerületi MSZP áll a  ZUGLÓ TV megvásárlása mögött.

Ügyvezető igazgatónak Ferencz Gábort az MSZP volt sajtófőnökét nevezte ki.

Ferencz Gábor azóta is mint az MSZP sajtósa teszi a dolgát, mást be sem enged a TV-be, a  Zugló TV közmédiához hasonlóan lett elfogult. Csakhogy míg ott a közpénzből Fidesz propagandát nyomnak, addig itt közpénzből az MSZP országgyűlési és önkormányzati képviselőit nézhetjük orrvérzésig.

 Dr. Imre Gergelyben érdemes bízni, mert benne még Hagyó Miklós is bízott.

Sőt, mióta Horváth Csaba lett a polgármester már fizetünk is a propagandáért, a frissen újra létrehozott médiacég, a Zuglói Információs Médiaszolgáltató Kft, melyet az eddiek duplájával évi 222 millióval stafíroztak ki miközben kormányzati megszorításokról panaszkodnak,  havi 3 millió forintos szerződést kötött a céggel, azaz ennyit fizetnek a zuglói adófizetők pénzéből ezért az egyoldalú tájékoztatásért. 

174794247_3607045609406256_447957699809594212_n.jpg

Az elmúlt hónapban a TV  sorra hívta be az MSZP-s parlamenti képviselőket, hogy sorra hitet tegyenek Tóth Csaba kíválósága mellett. Más pártok parlamenti képviselőit nem siekrült meghívni.

sokacz.jpgsogor.jpghever.jpg

A stúdió 100% szocialistát tartalmaz: Ferenc Gábor leginkább Tóth Csabának kérdez alá, de bőven megfordul a stúdióban a mindig vörösinges Sógor úr, Hevér úr, Sokacz Anikó, néha még Szabó Rebeka is bejut, hogy a macskaivartalanítással vagy a túlépítéseket elfedő klimastratégiával szinesítse a műsort.

Azóta, 2015. óta a Szocialista-Párbeszédes kerületvezetésen kívül más önkormányzati képviselő a TV-be be nem juthatott. Jobban örzik, mint a köztévé stúdióját. Én  hiába fordultam szóban, írásban Ferencz Gáborhoz, árulkodó módon azt javasolta, ha képernyőre akarok kerülni azt Tóth Csabával beszéljem meg. Hát ennyit arról ki áll a TV mögött. 

 Tehát hat éve nem kerülhetek képernyőre, hiába a zuglóiak 10%-a szavazott rám, 10%-a áll mögöttem. De nemcsak a Civilzuglót, nemcsak ellenzékieket, de még a saját koalíciós partnereiket is kirekesztik a szocik a közpénzzel kifizetett közösségi TV-ből. Az elmúlt másfél évben a lakosság nagy többségét képviselő pártok, sem a Momentum, sem a DK, de még az LMP képviselőjét se láttuk képernyőn. Cicilzugló, MKKP, ne adj isten Fideszes képviselő öt éve nem kerülhetett a képernyőre. 

Ezúton szeretnék gratulálni a köztévét  is leköröző elfogultsághoz, a sajtóetika semmibevételéhez. Ma újabb levelet írtam az ügyvezetőnek, felszólítva, hogy az önkormányzattal kötött szerződés szerint járjon el, melyben benne foglaltatik:

:együttműködésük során függetlenül és elfogulatlanul, a MUOSZ újságíró etikai kódex szellemében járnak el, és POLITIKAILAG KIEGYENSÚLYOZOTT műsorszerkesztési irányelvei szerint. 

2021_zuglo_informa_cio_s_e_s_me_diacsoport_kft_label-84kft_szerzo_de_s_anonim_1_-2.jpg

Tisztelt Label 84 kft, tisztelt Zugló TV,
 
Az alábbi levelet 2020. december 10-én küldtem Önöknek, egy tv-interjút kérve, hogy mint kerületi önkormányzati képviselő tájékoztathassam  a lakosokat.  Erre a levélre több, mint három hónapja nem válaszolnak. 
 
Kérésemet most megismétlem.
 
Az önkormányzat és a Label 84 kft között szerződés II. 7. pontjában szerepel:
 " a felek megállapodnak abban, hogy együttműködésük során függetlenül és elfogulatlanul, a MUOSZ újságíró etikai kódex szellemében járnak el, és POLITIKAILAG KIEGYENSÚLYOZOTT műsorszerkesztési irányelvei szerint. "
 
Önök ezt a szerződési pontot két éve semmibe veszik, mert a zuglói képviselőtestületből, melyben jelen vannak szocialista-párbeszédes, fideszes, Demokratius Koalíciós, Momentumos, LMP-s, MKKP-s és Civilzuglós képviselők kizárólag szocialista illetve Párbeszédes önkormányzati képviselőket hívnak meg adásaikba. 
 
Uganakkor az MSZP számos parlamenti képviselője került képernyőre az elmúlt időszakban, míg más parlamenti pártok képviselői nem láthatták a zuglóiak.
Ezzel a szerkesztői elfogultsággal önök megsértik a politikai kiegyensúlyozottság és elfogulatlanság újságíró alapelvét.
 
Ha továbbra is neligálják a többi kerületi politikai szereplő arányos idejű megszólaltatását, úgy a kábelszolgáltató  felé jelezni fogjuk, hogy vonják vissza önöktől a közszolgálati csatorna helyet, mert önök ennek feltételeit nem teljesítik, továbbá az önkormányzatot felkérem, hogy bontsák fel a szerződést a Label 84 Kft-vel , mert az nem teljesíti a kerület lakosainak havi 3  milliójába kerülő szerződést.
 
Meghívásukat és válaszukat várva,
Tisztelettel, 
Várnai László, önkormányzati képviselő - Civilzugló Egyesület
 

1 komment

Címkék: Zugló TV Tóth Csaba országgyűlési képviselő Horváth Csaba polgármester Ferencz Gábor MSZP Funtig Ügyvédi Iroda dr. Imre Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr116507354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2021.04.25. 16:17:59

T. Cikkíró, az mszmp utódpártok(mszp fidesz stb) már az un rendszerváltás óta "játszák" a jó rendör rossz rendör primitiv de müködö játszmáikat...miközben kifosztják az országot. Ha belegondol hogy a "nyitási" bulik mögött mi zajlik pl az ejus hekyreállítási csomag elsibolása akkor a cikkben érintett kérdés az biztosan fontos de az ötezer milliárdos lenyúlást azért nem igen közelíti meg...?!? orbán a helyreálítási csomagban elöirányzott célok közt csupa olyan tételt szerepeltet amelyet már a 2021-es költségvetésben betett a forrásaiv egyetemben...ugyebár mikor elfogadták pl. az orvosok bérét stb...akkor még nyoma nem volt az ejus csomagnak söt leginkább azon izmoztak a magyarok/lengyelek hogy el se lehessen fogadni...most hogy megkapja a pénzt(érdemei elismerése mellett:)) az erededeti költségvetésben szereplö tétetelek(pl. orvosok bére) forrása mindját átmegy szabad rablásos pénzekbe amennyiben az eju torkán lemegy(márpedig le fog arra mérget vehet) az alappból lehívott pénzek céljainak elfogadtatása...ebböl az ötezer millárdból igen igen sok dolgot meg lehetne oldani pl. Zuglóban is:):)
süti beállítások módosítása