HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ej, ráérünk arra még!

2019.04.15. 13:53 varnai

A március 27-i zuglói képviselő-testületi ülés egy kurta-furcsa polgármesteri levéllel lemondva elmaradt, a testület összehívva azóta sem lett, bár e történésekről a polgármester  számos kampányrendezvényén és médiamegszólalásainak alkalmával gondosan hallgat. Gondolom tart az ülésen a parkolás mutyi kapcsán kirobbanó botránytól.

Megértem, de a magam részéről azt gondolom, hogy két évvel ezelőtt kellett volna karakánnak lenni, meg öt évvel ezelőtt, amikor a polgármesteri címet mindenáron megszerezni igyekezvén Zuglónak ártó alkut kötött, és akkor most nem lenne botrány - nem mellesleg 1 milliárddal gazdagabb lenne az önkormányzat.

polgarmester_ur_tajekoztato_levele_1.jpg

Hogy kivel kell tovább egyeztetnie, arról nem ír, mindazonáltal minket, önkormányzati képviselőket az elmúlt két hétben nem keresett.

A halogatott ülés miatt őszre fognak csúszni, vagy idén elmaradni a nyárra tervezett iskola, óvoda, bölcsöde felújítások, jelentős kellemetlenséget okozva az intézményeknek, a gyerekeknek, szülőknek. 

Az ülést halogatók között nyílván vannak, akik arra játszanak, hogy direkt ne lehessen új közbeszerzést kiírni a júliusban lejáró parkolás ellenőrzés szerződés helyett és  a SIS Parkinggal kelljen szerződést hosszabbítani, mint ahogy  hasonlóan kicsúsztunk az időből az út és járdaépítés szerződésnél is, ezért a régi vállalkozózóval (PENTA)  kellett meghosszabbítani a szerződést. Ügyes.

De nem csak a márciusi ülés maradt el, számos egyeztetés, döntés húzódik hónapokig, évekig, jelentős ügyekben pótolhatatlan késedelmet és jelentős anyagi hátrányt okozva a kerületnek. Zugló, akár egy kormányosát vesztett hajó sodródik hónapok, azaz évek óta. Eközben persze - hogy a képet tökéletessé fokozzam - a tiszti kabinokban, a kapitány tudtával már évek óta folyik a szállított holmi szervezett fosztogatása.

Csak felsorolásszerűen:

Februári ülésünkön előterjesztésemre döntöttünk arról, hogy helyet keresünk egy Zuglói  Állandó Helytörténeti Gyüjtemény számára. Az egy délelőttnyi időt igénylő bejárásra - melyre a polgármester maga helyett természetesen bárkit delegálhatna -  máig nem került sor.

Novemberben elnapolták egy előterjesztésem, melyben azt javasoltam, hogy biztosítsunk szolgálati lakásokat az orvos és szakdolgozó álláspályázatokhoz, hogy ezáltal orvosokat vonzunk a számos üres szakorvosi álláshelyünre és körzeti orvosi praxisunba. Az egyeztetés azóta sem történt meg.

2017 novemberében  !!!!  előterjesztésemre a képviselő-testület úgy döntött, hogy felkéri a polgármestert, hogy az intézményeink áram és gáz fogyasztását közbeszerzéssel biztosítsuk.  Máig - másfél év alatt -  nem kaptuk meg a kért számsort és nem lett kiíva a közbeszerzés, pedig ezzel a rutineljárással, melyet más önkormányzatok hosszú évek óta alkalmaznak, évi akár 50 millió forintot is megspórolhatnánk.

A még régebbi végre nem hajtott, nem egyszer stratégiai jelentőségű testületi döntéseinkről ITT írok

Március 18-án az alábbi levélben kértem a polgármestert, hogy foglalkozzon a  kerülettel, a fenti ügyekben a megbeszéléseket hívja össze, hogy az előterjesztések elkészülhessenek. Az óvodai dolgozók segélykérő levele, bérreendezése ügyében össze lett hívva értekezlet, de testületi döntés híján előrelépés e területen sem történt. (Ha az előterjesztésem nem veszik le napirendről az óvodai dolgozók már áprilistól embelt bért kaphatnának)

A többi témában néma csönd, válaszlevél sem jött, ej, ráérünk arra még!

László Várnai varnai.laszlo14@gmail.com

2019. márc. 18. 9:52
címzett: polgarmester; Szabó; Németh; civilzuglo
Tisztelt Polgármester úr, tisztelt Alpolgármester asszony!
A február 27-i Képviselő-testületi ülésen döntöttünk arról, hogy helyszínt keresünk egy állandó helytörténeti kiállítóhely számára.
A lehetséges helyszínek áttekintésére,  felkeresésére egy négy főt delegáltunk, én mint az egyikük máig nem kaptam meghívást, pedig a döntés óta több mint 26 nap telt el.
A március 7-i rendkívüli ülésen abban maradtunk, hogy az óvódák problémái kapcsán előterjesztést írók, Szabó alpolgármester asszony és én leülünk egyeztetni, hogy a március 27-i testületi ülésre közös előterjesztést nyújthassunk be. A testületi úlés óta eltelt két hét, de nem lett összehívva a találkozó.
Kérem, hogy ez a találkozó a keddi vagy szerdai napon történjen meg,  hiszen  háttérszámításokat kell végezni és csütörtökön már nyomtatják az előterjesztéseket.
Kérem, hogy erre az egyeztetésre hívjuk meg az Óvodavezetők Szakmai Szövetségének vezetőit.
A 2018. novemberi ülésen elnapolták a Szolgálati Lakások a ZESZ számára előterjesztésem, mondván, egyeztetés szükséges a témában. Az elnapolás óta eltelt több, mint három hónap, kérem tájékoztasson, mikor lesz az egyeztetés?
Végül hadd emlékeztessem, a képviselő-testület 2017 decemberében döntött 506/ 2017 (XII.21.)  számon arról, hogy kér egy tájékoztató anyagot, az intézmények energia fogyasztásáról, és megközbeszerezteti ezek áram és gázfogyasztását. 
Ezt a tájékoztatót mindmáig nem kapta meg a testület. Nehéz elképzelni, hogy hozzávetőleg 50 épület áram és gázfogyasztásáról  nem képes egy táblázatot összeállítani 14 hónap alatt egy 270 fős hivatal. 
Az elmaradt közbeszerzés több tucat millió forint megspórolását eredményezhette volna...
Kérem, legyenek összehívva a  fenti egyeztetések, koncentráljon kicsit többet a még hátralévő időben a kerület operatív vezetésére, a testületi döntések végrehajtására.
Tisztelettel, 
Várnai László
képviselő, Civilzugló Egyesület

 

 

komment

Címkék: szolgálati lakás Zugló Kaácsony Gergely testületi-ülés óvodai bérpótlék energia közbeszerzés ZESZ zuglói helytörténeti kiállítóhely

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5014764950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ember100 2019.04.16. 00:18:50

Helló !

Már a cím is óriási tévedés !
Ez NEM ráérés hanem szabotázs . A fityeszes többség mint jó káderek ( hazaárulók ) ott akadályozzák a testületet ahol csak tudják.
Olyanok mint a malac aki érzi a kést a torkán.
Lásd Szombathely , elfogyott a többség és most bajban vannak a káderek meg a bűnbanda tagjai, lehet ellenőrizni őket és itt a baj mert le fognak bukni .
Ez volt Esztergomban is .
Ebből látszik hogy NEM a Magyarországot építik hanem a saját zsebüket tömik.
Jöhetnek a fityesztrollok :)

2019.04.16. 07:38:15

@ember100: a Karacsony miota fityeszes te nagyon okos? Ha nem ertened a posztot, itt arrol van szo, hogy mindenki jokepu Gerije valszeg boszen szarik a helyi dolgokba, ki tudja milyen okokbol...

Zsuzsa Szecsenyi 2019.04.16. 07:39:24

várnai, ez az orbánseggnyaló szarkeverő ezúttal se tagadta meg magát. aki karácsony ellen kampányol, mint ahogy ez a feleségverő patkány teszi sok év óta, annak anyagilag biztos megéri ezt tenni ebben az ócska náci diktatúrában. ezek a gerinctelen janik ebben a szerencsétlen országban.

varnai 2019.04.16. 07:39:50

@ember100: Ez butaság. Mint képviselő csak tudom: Zuglóban nincs fideszes többség. A baloldalnak 10 képviselője van, (8 MSZP-s 2 PM-es), van egy LMP-s, van egy Jobbikos és én, a Civilzugló Egyesület képviselője. Ez 13 képviselő, a minősített többség pedig 12. A Fidesznek 9 képviselője van, önmagában semmit nem tud eldönteni Zuglóban.

A polgármester és a baloldal bármi értelmes és nem korrupt dologhoz megkapja az én és a másik két képviselő támogatását.

Csakhogy, a legtöbb korrupciógyanús egypályázós közbeszerzés az MSZP és a Fidesz közös szavazataival ment át. Melyeket a polgármester vagy sajnálkozva támogatott vagy felelősségét elhárítva tartózkodott.

Zuglóban az elmúlt húsz évben a kerületi baloldal és a fidesz nagyfejűi legtöbbször közösen, a háttérben megegyezve hozták össze a korrupt, kerületnek ártó döntéseket.

A telkek folyamatos eladását, köztük a Bosnyák téri tanuszodát és sportközpontot, engedték a kerület túlépítését. A ciklusban számos látványos nagy megegyezésük volt.

Amúgy épp Karácsony erőltette át, hogy Rozgonyit Papcsák utolsó alpolgármesterét alpolgármesterének kinevezze. Ezt azért tette, mert azt remélte, ellensúlyt talál bennük a zuglói MSZP diktálásával szemben.

varnai 2019.04.16. 08:05:34

@Zsuzsa Szecsenyi: van érdemi hozzászólása is, vagy csak a fidesz módszer megy, aki kritikát fogalmaz meg, azt megpróbálják személyében lejáratni.

Ez az asszonyverés szöveg annyira szánalmas. Meg sem gyanúsitottak, ennek okán sosem itéltek el semmi ilyesmiért. De önt ez nem zavarja. Emlékszik, amikor Juhász Pétert ezzel járatták le mert nyilvánosságra hozta Rogán mutyijait? Azt elhitte?

Vannak minden oldalon, akik nem szeretik ha a korrupciójuk nyilvánosságra kerül és vannak politikai bírkák, akik csak fehéren és feketén látnak.
Biztos benne, hogy az MSZP-ben nincsneke korrupt politikusok? Akkor Karácsony miért mondta?

És látja, még csak ki sem moderálom.

varnai 2019.04.16. 08:36:11

@Zsuzsa Szecsenyi: Talán keresse vissza, ki hozta nyilvánosságra Papcsák ügyeit 2010-2014 között sorra az országos médiában és kit büntettek ezért bizottságokból kizárással.

Úgyhogy ezt az orbánseggnyalóst különösen visszautasítom.

De ne zavarja önt a valóság.

citrix 2019.04.16. 08:58:44

A fidesz úgy értelmezi a demokráciát, önkormányzati választást hogy szabadon választhatsz, ha a fideszre szavazol. Ha nem, okés, de az az önkormányzat megnézheti magát. Ott tesznek neki keresztbe ahol csak tudnak, és semmi kétség hogy tudnak. Az állam elvonta az iparűzési adót, a gépjárműadó nagy részét is és szétosztja a számára kedves haveri önkormányzatok között. A nem fideszes önkormányzat csak vergődjön, kínlódjon és ott támadják ahol csak lehet. Ez a demokrácia.

Merlot 2019.04.16. 09:14:15

Csak a vak nem látja, kedves Várnai László, hogy Ön mindent elkövet annak érdekében, hogy egyszer végre Zugló polgármesteri székébe ülhessen.
SOHA nem fog menni, drága, jó ember! Békéljen meg a gondolattal. :)

Zsuzsa Szecsenyi 2019.04.16. 09:31:59

@varnai: egyetlen olyan megnyilvánulására sem emlékszem várnai úr, amiben ön a fideszt vagy orbánt szarozta volna az elmúlt években. ellenben millió olyanra, ahol az ellenzéket szarozta (maga lmp-s, én viszont az lmp-t nem tartom ellenzéki pártnak, hanem fidesz-zsoldosnak) most is a baloldalt izélgeti drága várnai úr, ergo a szemben ön eccerűen orbánseggnyaló szekértolója ennek a náci rezsimnek. undorító kollaboráns, aki sunyi módon igyekszik ezt leplezni. ámde kilóg a lóláb

Zsuzsa Szecsenyi 2019.04.16. 09:41:27

@varnai: minden pártban vannak tolvajok. viszont ön, drága várnai úr azt próbálja elhitetni, hogy ezek a pártok egyformák ebben a tekintetben (leszámítva az ön számára oly kedves ál-ellenzéki lmp-t) óriási manipuláció ez az ön részéről - ezek fideszes náci tolvajok ugyanis egy nap alatt többet lopnak, mint amennyit a fidesz-mentes kormányok tolvajai loptak együttvéve a rendszerváltástól napjainkig. ezért is tartom önt fidesz-kollaboránsnak, mert egy kalap alá veszi a náci és tolvaj fideszt a demokrata mszp-vel, párbeszéddel, dk-val, momentummal. ennél is undorítóbb a szememben, hogy ön állandóan egy becsületes, talpig demokrata politikust (karácsonyt) szaroz meghökkentő dühvel. ezt a dühöt orbán és undorító hordája érdemli meg. de irányukban az ön részéről nem látok ilyesmit - inkább a buksikujat simogatja. vajon miért???

varnai 2019.04.16. 09:57:23

@Zsuzsa Szecsenyi: Rákereshetne ön is, de butaságot állítani kényelmesebb. Tessék:

hvg.hu/itthon/20110221_milliokert_adnak_tanacsokat_rokonok_zuglo

hvg.hu/itthon/20111117_igy_buntett_papcsak_levaltottak_frakciove

varnailaszlo.blog.hu/2014/04/03/papcsakot_a_parlamentbe

Nekem zuglói képviselőként Zugló érdekét kell néznem, Papcsák és Karácsony polgármestersége alatt is.
Senkinek a buksiját nem simogattam soha. Lásd fentebbi blogok, cikkek. Nem hinném hogy e cikkek segítették volna a fideszt. És lesz szives a nevemet nagybetűvel írni.

n3spr3ss0 2019.04.16. 10:18:10

Na ezért nem jut ez a város, ország soha sehova.

Gazz 2019.04.16. 10:21:30

Zuglóban lakom, sajnos én is azt látom, hogy Karácsony nem akadályozza a mutyikat. Nem mintha volna erre bármi eszköze, ha a fidesz és a tóthcsaba féle maszop megegyezik.
De legalább hallathatná a hangját. Ha így tett volna, nem égett volna rá a parkolási ügy.
Sajnos tényleg azt látom, hogy egy minipárt jelöltjeként ugyanúgy a maszop vagy adott esetben a maszop-fidesz korrupciós szövetség - rövidítve MFKSZ (Elnök: Tóth Csaba) foglya lesz főpolgármesterként, mint az most itt Zuglóban is.

Wrex 2019.04.16. 10:49:16

@Zsuzsa Szecsenyi: Innen is gratulálok hogy ilyen jól megnevettetett. Aki ezt a szánalmas, elvtelen, takonygerincű pondrót képes "becsületes"nek leírni, az kábé egy szinten van az Orbánbasit vagy épp a Böszmét gátlástalanul istenítő far-hát kommandóval (copyright by Jobbik). A "talpig demokrata" viszont stimmel: mindazon része demokrata ami a föld és a talpa között van, tehát kb. a zoknija. De lehet hogy a cipőtalpa is bennefoglaltatik. Sőt, talán a cipőtalpába beleragadt kutyavégbéltermék is, bár az inkább az egész karigerit szemléltető eszközként lenne alkalmazható. Apropó, miután a független/Orbánbasi által kézivezérelt (nem kívánt törlendő) bíróság kinyilvánította hogy gé-zni csak Orbánbasit szabad, annak mintájára megalkotható a K1G betűösszetétel, ami a "kari 1 geri" szavakból áll össze, és amit eddig művelt polgár"mester"ként, az alapján nem vagyok benne biztos hogy a "G" eredeti jelentése a minősítőbb vagy ez...

varnai 2019.04.16. 13:13:47

@Gazz: igy ahogy mondja. De azért számos eszköze lett volna, csak hát ahhoz tökösnek kellett volna lenni.

Wrex 2019.04.16. 14:44:24

@Zsuzsa Szecsenyi: Te nemcsak írni, olvasni sem tudsz. Én nem Várnai vagyok ugyanis.

Egyébként meg tudod mi volt az igazi "divat" a net hőskorában? Az ékezetnélküliség. Meg a tegezés. Hogy-hogynem, ezek valahogy mégis megoldódtak nálad...

Ja, és - bár nem vagyok egy Orbánfan (amit egyébként, ha rendelkeznél a szövegértelmezés misztikus képességével, már előbb is észrevehetted volna) - csak jelzem hogy a "tolvaj, népnyúzó, országrontó" Orbánbasi alatt nekem és az ismeretségi körömben mindenkinek többszörösére nőtt a fizetése, pedig nem vagyunk se kormány- se fidesztagok, sőt kapcsolatban sem vagyunk ilyenekkel. A "náci diktátor" pedig duplán röhejes, tekintve hogy a) nálunk csökkennek az antiszemita cselekmények míg Európa más országaiban nőnek b) nyugodtan lehet Orbánt gecizni, Ádert faszozni, és nemhogy nem jön lefüggönyzött fekete autó hanem még a tekintetes bíróság is rábólint. Ugyanis én meg azóta vagyok itt - ezért emlékszem rá - amikor még TÉNYLEG diktatúra volt, a fenemód demokratikus MSZP meg DK jogelődje (meg vér szerinti elődje, pl. Apró elvtárs) volt hatalmon, és ha valaki olyat mondott - le sem kellett írnia! - ami nem tetszett a hatalomnak, akkor szépen bevitték egy kies őrszobára és leverték a veséjét. És nem volt Amnézia Internacionálé hogy azon hőbörögjön hogy szegény terroristának nincs baldachinos ágy meg plazmatévé a cellájában - ha bárki megpróbálta volna, hamar egy kőfejtőben találta volna magát (vagy a föld alatt). Na AZ diktatúra volt. Úgyhogy légyszíves mellőzzed az ilyen irányú hazudozást mert igencsak sérti a VALÓDI diktatúrák VALÓDI áldozatainak emlékét.

Wrex 2019.04.16. 14:49:15

@Zsuzsa Szecsenyi: "én azóta vagyok itt"

Zsuzsa Szecsenyi
0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.04.04. óta tag.

Nem is tudtam hogy a net hőskora a 2010-es években volt...OMGROTFLMAO...

erdelyik 2019.04.16. 15:28:38

@ember100: Gondolom, közelről ismered a szombathelyi eseményeket, tudod mi történt és történik itt. Nos, az összeállt szivárványkoalíció első lépésként kirúgta a helyi tévé országos elismertségű vezetőjét, megszüntette a heti polgármesteri interjút (nehogy már elmondhassa, mi történik). Minden cég felügyelőbizottságába a saját embereiket ültették, olyanokat, akiknek ugyan jelenleg semmi kapcsolatuk nincs a város üzemeltetésével, de a választásokon közös jelöltek lesznek. A költségvetés elfogadását persze nem siettették ennyire, az ráért. Amikor meg elfogadták, akkor átcsoportosították olyan projektekre a pénzt, ami az ő választási programjukban szerepel, megvonva jelentős összegeket óvoda felújítástól, járdaépítésről, kultúráról és sportról. De tudod mit? Ez így tök jó! Ősszel legalább mindenki tudni fogja, hogy kik ezek és mit akarnak. Még valami. Már egymást ölik és veszekednek az ezután remélt koncon.

erdelyik 2019.04.16. 15:39:35

@varnai: "...lesz szives a nevemet nagybetűvel írni". Úgy mint te? Nem ő írja kisbetűvel, hanem a rendszer illeszti be annak a kommentelőnek (az általad sérelmezett esetben az te voltál) a nevét, úgy, ahogyan az (te) használja.

javított állomány 2019.04.16. 18:12:20

@erdelyik: Ki kell rúgni a rendszergazdát, webszerkesztőt. Mi az hogy csupa kisbetűvel mint nemecsek? Egyébként is kiderült hogy
anyja egy fideszes malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta. :-))

ember100 2019.04.23. 17:04:03

@erdelyik:
Helló !

Szivárványkoalíció de vicces vagy :( Csak nem egy vérbeli fityeszeshez van " szerencsém " ?
Talán , esetleg, lehet hogy.... az történik ami 2010 ben ?
Jé milyen az amikor a fagyi visszanyal , kellemetlen ugye ? :)
De ne aprózzuk el a helyi Tv vezetője galaktikus ismertségű, a helyi lapot visszaállították az eredeti állapotába, a fityeszes delegáltak helyett saját emberek lettek de szemét dolog , ja ez történt 2010 ben is ja az más azok a fityeszesek voltak a mi embereink.
Tudod a bibliában is benne van Azt kívánd másnak amit Te is szeretnél .
Ennyit a nemzethy , keresztény fityeszről !

erdelyik 2019.04.23. 17:14:44

@ember100: Amíg te örülsz és csak sértegetésre vagy képes, láthatólag fogalmad sincs arról, hogy mi történik Szombathelyen. Ezek a szélsőjobbtól szélsőbalig kóklerek elfelejtették bevenni a buliba Gyurcsány kedvenc ügyvédjét, aki már támadja is ezt a faramuci megállapodást. De ha meg őt veszik be, akkor a jobbikot ki kell dobniuk. Még mindig nem érted, ugye? Túl azon, hogy ezek a szerencsétlenek idejekorán kimutatták a foguk fehérjét, kiderült néhány apróság is. Az egyik, hogy ismert annak a személye, aki finanszírozza ezt az egész történetet, az illető milliárdos, látszólag semmi köze Szombathelyhez és egy parlamenti párt alelnöke. A másik pedig az, hogy ezzel az elbaltázott koalícióval el is szálltak az esélyek arra, hogy ezek a balfékek nyerjenek az őszi választáson, hiszen vagy a DK indul mellettük, a plebs körében népszerű Czeglédy vezetésével, vagy a jobbik, amelyik a plebs egy másik részében népszerű. A lakótelepek népe (ahol ezek egyébként eddig eséllyel indultak) szépen és tudatlanul megosztja a szavazatát, ezeknek meg lőttek. Hát ez a helyzet barátocskám... :-) Tehát most örülj, mert nem fog ez sokáig tartani.
süti beállítások módosítása