HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Egyéb méltatlanságok

2015.03.23. 12:52 varnai

Miközben a sajtó az én méltatlanságomtól hangos Zuglóban egyéb méltatlanságok is történnek. Az önkormányzat a Cserei utca 3-ban történt gázrobbanás károsultjai számára a Mexikói út 3-ban utalt ki lakást. Bölcs döntés. Nyilvánvaló, hogy akik ezt a csoportvezetői ötletet jóváhagyták még sosem jártak  abban a Mexikói úti házban. (ha jártak volna, kapásból nemet mondanak) Azt  a tájékoztatást kapták, máshol sehol nincs üres .. a majd 300 címből. És elhitték. Burkáék meg úgy érzik, csöbörből vödörbe kerülnek.

Burkáék, akinek a kórházból frissen kiengedett, megégett kamaszlányukkal kéne költözni nem fogadják el a kiutalt, koszos, rossz állapotú lakást, de leginkább a balhés hírű, rossz állapotú házat nem szeretnék. Zajból, kiabálásból elegük volt, szeretnék ha lányuk nyugodtan gyógyulhatna, dolgozhatná fel a traumát.

A mama, aki tucatnyi éve dolgozik dadaként egy önkormányzati óvodában és ekként havi hetvenezer nettót keres, nem érti, az önkormányzat miért ebben a "közveszélyes", Zugló egyik legrosszabb hírű, a Csereivel együtt emlegetett házában adott nekik lakást, mikor több, évek óta üresen álló önkormányzati lakást is ismer a kerületben.

UPDATE: Bár elsőre lepattintották őket, örülök, hogy a  Szociális Bizottságban és a kabinetfőnöknek elmondottak meghallgatásra találtak, és mindhárom károsultnak  másik lakást ajánlottak. Mégis akadt.

burkaek.jpg

zuhany.jpgfurdo.jpg

A földszinti lakás fürdőszobája. Itt, ilyen "steril körülmények" között kéne a kórházból frissen kiengedett könnyen fertőződő égési sebes lánynak fürödnie.

Bár a házban már többször jártam, (2012-ben ablakcsere programon indult sok itt lakó, mely pénz a Papcsák haveri cégeknél tűnt el) Most az alkalmat megragadva végigfotóztam a 100%-ban önkormányzati tulajdonú házat.

 

Az épület joggal versenghet a robbanás által ismertté lett Cserei utca 3-al, a Várna utca 9.-el, és a Sing-sing házként ismert Nagy Lajos király útja 104.-el a

Budapest, székesfőváros, XIV. kerület Zugló legromosabb önkormányzati háza

címéért.

Megjegyzendő, hiába volt a szociális lakásprogrammal kampányolás, ezeknek az épületeknek az akár részleges felújítására a 2015-ös költségvetésben egyetlen forint sincs nevesítve.

 

total2.jpg

 Aládúcolt kapubejáró. A kapu éjjel nappal nyitva, nem zárható.

kapubejaro.jpg

ruhak_gangon.jpg

A lakások szoba konyhásak, esetleg egy kis félszobával. A zsúfoltság nagy, minden négyzetcentiméteren élnek.

konyhaagy.jpg

. Örök félhomályos szuterén lakás a földszinti körfolyósó alatt.

szuterenlaks.jpg

 

macska_plomba.jpg

plomba.jpg

A házban jelenleg is kb. öt az önkormányzat letepett_plomba.jpgáltal leplombált lakás van. A plombák nem tartanak sokáig, az illegális lakásfoglalás igen gyakori. A jogcím nélküliek a rendes szociális lakbér háromszorosát fizetik, -ha fizetnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wcajto.jpg

A folyósokon  - bár sok lakásban már kialakítottak saját fürdőszobát -  használatban vannak a közös WC-k. A berúgott ajtó mögött művészi harmóniával összeállított komplementer színű enteriőr rejtőzik: Informatika és konyha békésen megfér a WC-ben, bár ettől minden köjálos sikitótfrászt kapna.

wcbelso.jpg

A romlás virágai. Ákombákom csatorna kivezetés vág keresztbe a máló vakolaton a hátsó lépcsőházban.

vakolat.jpg

Viharvert hátsó lépcsőház kilátással a tűzfalra.

fal.jpg

A kovácsoltvas korlát így pusztulásában is szép,  - legalábbis fotózni.

lepcsohaz.jpg

hungexpo.jpg

HUNGEXPO  2015 - Magyarország jobban teljesít.

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr757282965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KP-papa 2015.03.23. 14:50:35

REMEK !
Ez a téma, nem a titkosan szavazók alattoma.

Matits Viktor · http://utkereso.eu 2015.03.23. 18:35:51

A minap írtam egy cikket a jobb életkörülmények megteremtése kapcsán. a cikk kétharmadánál pont azt fogalmaztam meg, hogy amíg nem rúgunk vissza a helyi hatalmasságoknak, addig packázni fognak mindenkivel, aki hagyja. És ugyan ez igaz az országos ügyekre is.

Bővebben: utkereso.eu/jobb-munka-megszerzese/

OkoskaTo:rp 2015.03.23. 22:27:35

Azt jól tudom, hogy a GMBSZ a huzamos emberi tartózkodásra és különösen alvásra szolgáló helyiségekben tiltja a nyitott, a helyiség légterével közvetlen kapcsolatban lévő égésterű gázkészülékek (gyk. pl. gáztűzhely) alkalmazását?

Vö. a "A lakások szoba konyhásak, esetleg egy kis félszobával. A zsúfoltság nagy, minden négyzetcentiméteren élnek." alatti képen látható állapotokkal.

(GMBSZ = „A gáz csatlakozó vezetékek és fogyasztói berendezések létesítési és
üzemeltetési műszaki-biztonsági szabályzata”, a Nemzetgazdasági Miniszter 11/2013.(II.21.) NGM rendelete)

Az önkormányzat mit szól a saját bérlakásainak jogszabálysértő (és mellesleg életveszélyes) állapotához?
süti beállítások módosítása