HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Videóüzenetben szólt hozzánk

2013.12.30. 13:41 varnai

Nem Leila hercegnő, nem az Egyesült Államok elnöke és nem a pápa, hanem maga Zugló polgármestere szólt ily módon egy távoli néphez, a Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltók szokásos karácsonyi egybegyűltjeihez. A bejelentés hallatán a termen döbbent csend lett úrrá. Majd a bölcs,  bár nem túlságosan összeszedett gondolatok hallatán - mely nyilván a NER történelemkönyveibe is bekerül - bütykös kezű polgárőrök és több kerületet megjárt rendőrkapitányok dörzsöltek el egy-egy könnycseppet a szemük sarkában.Leia's_message.jpg

Elsőre azt gondoltam tán afféle Arábiai Lawrenceként egy távoli bolygóra Hegyi-Karabahba ment igazságot tenni, ezért nem ér rá köztünk lenni, esetleg baktalórántházi rambóként csatába keveredett, elrabolták, épp saját kézzel  űzi ki a szép szóból nem értő örményeket, de nem, a polgármesteri "Urbi et orbi"  a hivatali szobából áradt felénk.   Hát nem látjátok, míg mi itt eszünk, tivornyázunk  - mondták a körzeti megbízottak - ő eközben  éjt nappallá téve  a kerületért dolgozik?

arabian860254_n.jpg

Mondhatnánk ritka alkalomhoz rendkívüli eszköz dukál, de hát tavaly sem sikerült tiszteletét tennie, pedig a közbiztonság - és gondolom az azért tevékenykedők - állítólag szívüknek kedves,  legalábbis a kerületi Fidesz kampány egyik kulcsszava volt. Ez a videóüzenet azonban új műfaj, történelmi pillanat a zuglói önkormányzatiságban, melynek bevezetésével hatalmas perspektívák nyílnak. 

A polgármester ezentúl oszthatja az észt Hegyi-Karabahban, bulizhat kerületi pénzen vett csíkszeredai házban, intézhet ingatlan felújítást Kubában , ha már Iránban nem akar politikai bonyodalmakat okozni felfedezhet fehér foltokat Kirgizisztánban, írhat minderről külpolitikai értekezést, vagy körmölhet 127 módosítót a választási törvényhez és mindeközben irányíthatja Zuglót, azaz a képviselő-testület droidjait. Csak kiteszik a monitort a jegyző és a megmaradt egyetlen alpolgármester közé az asztalra,  a recegő kép felolvassa az előterjesztést, felhangzik a megszokott varázsszó "Támogatást kérek!" és már özönlenek is a szavazatok.

S bár a zuglóiak az év végi ünnepnapokon nem láthatják (meg a többin sem) a polgármestert a kerületben a maga fizikai valójában, hisz tényleg mit keresne itt, ( maga nyilatkozta,  hogy 22 kilométerre lakik innen) mégsem kell szomorkodnunk, megfeledkeznünk róla. Karácsonyi meglepetésként gondos munkával, (sok pénzzel)  minden kerületi postaládában képviselőjelöltként materializálódott egy naptár formájában, kis ajándékként önnönmaga emlékeztetve minket, meddig kell még sokoldalú tehetségét elviselnünk.

naptar.jpg

komment

Címkék: kampány polgárőrség kerületőrség papcsák ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr515716651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása