HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Zugló közös ügyünk!" - hát a polgármester hol van?

2012.12.26. 00:15 varnai

Így év vége felé az önkormányzati képviselők számos hivatalos meghívót kapnak, iskoláktól, óvodáktól, a különböző kerületi intézményektől. Én a kerület négy eseményére mentem el:

Az önkormányzat által évente megrendezett december 13-án tartott Intézményvezetők Karácsonyára speciel nem minden önkormányzati képviselő kapott meghívót. Mint kiderült, csak a Humán Bizottsági képviselők lettek meghívva, igaz, hogy  a 21 képviselőből ez már eleve 11 fő, természetesen ott voltak az alpolgármesterek, az még kettő, a maradék nyolc meghívása meg nyilván felborította volna a protokoll keretet.

intezmenykar.jpg

Az Intézményvezetők találkozója a zenesuliban. Hosszú és patetikus beszéd éhgyomorra.

Nem elegáns. Mint ahogy az ültetési rend sem volt az. Az ellenzéki képviselők egy külön asztalhoz mindenkitől elkülönítve lettek leültetve, és feltehetőleg csak a pincérek ellenállásán bukott meg, hogy nem az udvaron terítettek nekünk. Ez ugyanaz a rendezvény-szervezői attitűd, (értsd tahóság) mint amikor  idén a Március 15-i ünnepségen a Pákozdi, akarom mondani a Wass Albert téren a civil és társadalmi egyesületek csak a hivatalos műsor vége után koszorúzhattak.

Tanulságos volt a beszédeket végighallgatni. Rozgonyi alpolgármester úr idézetekkel kellően díszített patetikus-érzelmes szóvirágai tíz percet vettek el az életünkből. Az alpolgármester úr az elmúlt időszakban tökélyre fejlesztette, hogy bármilyen véletlenül generált témában bármilyen hosszú hosszú ideig tud szónokolni. Hogy én is  költővel éljek:"  Úgy terjeng a semmi benne, mintha valaminek lenne pora". Ehhez is tehetség kell. Ferdinandy alpolgi beszéde üdítő volt a maga keresetlen egyszerűségével, rövidségével, gyakorlatiasságával. Virág Kriszta  képviselő asszony is menten a színpadon termett és bejelentette, hogy a személyes jövedelmükből ( ő és élettársa Pusztai Péter aki a képviselőséget cserélte fel a Társasház kezelő Zrt kétségkívül jobban fizető igazgatói posztjáért) 1000 darab füzetet (és pár üveggolyót) adnak az iskoláknak. (Javasolnám még az olasz kommunista párt 1945-ös választásakor sikerrel bevetett módszerét,  az évnyitókon  jobblábas cipők gyerekek közé szórását, és bejelenteni, a ballábasakat a választási győzelmünkkor osztjuk ki.)
 Érdekes beszédet mondott a Zuglói Igazgatók Közösségének vezetője Tószegi Attila. Az iskola államosításokról a most kibontakozó adminisztratív káoszról finoman, afféle kádári korban bevett félkiszólásokkal, összekacsintásokkal véleményt megfogalmazó igazgató kérdése: alkalmas-e ez az iskolarendszer, ezek az iskolák arra, hogy megadja azt a tudást, amire a fiatalnak 10-20 év múlva az álláshoz jutáshoz, a boldogulásához szüksége lesz?

Láthatóan nagy szükség van a kerület vezetői, a képviselők és az intézmény-vezetők közti és az intézmény vezetők egymás közti kötetlen beszélgetéseire, tapasztalatcserére is.  - szinte úgy kellett záráskor elzavarni az  egymással beszélgetésbe merülő óvodavezetőket, iskola igazgatókat. Én igyekeztem minden vezetővel pár szót beszélni,  -az oktatás átszervezéséről nekik van aztán közvetlen tapasztalatuk és véleményük is   - és bevallom szégyenlem, hogy még van olyan intézmény, ahová máig nem jutottam el, és amelynek a vezetőjét még mindig nem ismerem meg elsőre. A rájuk háruló felelősséghez képest fillérekért  dolgozó, láthatóan elhivatott és hozzáértő intézmény vezetőkel, többségében komoly hölgyekkel élvezet volt beszélgetni. Remek ellenpontjai ők a hivatal ifjú és arrogáns titánjainak, (ügyes túlélőinek) tüsténkedőinek és egynyári tűsarkú virágainak. A nemzet napszámosai, tényleg. A polgármester  úr, a kerület vezetője nem tisztelte meg őket jelenlétével.

Péntek este a Vagyonkezelő dolgozóinak volt kötetlen trakta, a házasságkötő terem előtti előtérben álldogálás. Hogy azt kik találták ki, hogy két eszcájgot igénylő meleg ételt,  pörköltet, hortobágyi palacsintát lehet kézben fogott tányérból állva enni, azt nem tudom, de jön nekem egy új kék inggel.

Most látni, hogy régi állományt Mazsu  szinte teljesen lecserélte, a belső jelentés által méltán híressé vált Gyorsszolgálati Divízió például csak az általa hozott ártatlan bárányokból áll. Nem hallottak, nem láttak, nem tudnak semmit - a náluk landolt ezer számla fel sem tűnt nekik. Az új vezető, Szili Adrián láthatóan emberszámba veszi a kollégáit, beosztottjait  és ők már ezért is hálásak. A vagyongazdálkodás területe - akár a forró krumpli -   jövőre visszakerül a hivatalhoz. Csak a kezemet figyeljék, mondta annó Rodolfó bűvész. Igyekszünk figyelni, ígérem. A polgármester úr, mint a Zuglói Vagyonkezelő Zrt tulajdonosi jogait egyszemélyben  birtoklója, bocs, gyakorlója nem tette tiszteletét.

Teleki_005-1.jpg

Minikoncert a Teleki gimi dísztermében. Szólót énekel: dr. Ferdinandy István alttenor

Szombat délután a 140 éves a Teleki Gimnázium ünnepségen vettem részt, - a képviselők közül egyedül. A 4-es körzet képviselője, az iskolaszék tagja Rátonyi Flóra  képviselő-asszony nem tette tiszteletét. Az új igazgató most debütált, láthatóan bizonyítani akart. Mostanra átterveztette  a suli címerét, a honlapot, és több programot indított el. Volt filmvetítés, a Szent István Zenekara által kísért kórus, és tényleg nagyon szép,  reprezentációra alkalmas bújós, áldott feleség. A legviccesebb az volt, amikor a láthatóan hosszú évek óta működő néptánc csoport igen impresszív bemutatóját is a friss igazgatónak tulajdonították. Bár Ferdinandy alpolgármester fejből elmondta az iskola történetét, a tanári kar többsége távol maradt, mint ahogy a nemrégen lezajlott igazgató-helyettes választásról is. Megmondták nekik, akármit is szavaznak, nem számít,  - akkor tényleg, minek elmenni? Pukli úr helyében elgondolkodnék, vajon alkalmas a NER-ben az ifjúság példaképének az, aki egy ennyire egyszerű logikát mint a NER működése, ennyi idő alatt nem fog fel?  Na ugye.

Tájékoztatásul: Az egyik helyettes jelölt 19 igent és 13 NEM-et, míg a másik 13 igent és 19 NEM szavazatot kapott, - tehát az 57 fős tanári kar majd fele távol maradt a szavazástól. Ennek ellenére Pukli igazgató úr mindkét helyettest kinevezte. Mondtam is neki, ez nem fogja segíteni a munkát, a saját legitimitását, elfogadását a tanári testületben, az iskolán belül, de láthatóan nem érdekli, de leginkább nem érti. "Az ellenség aknamunkája, hangulat keltés, ürgebőrbe (Zuglapba) bújt ellenség keze van mindenütt" szólt a kontra. Miért is értené, ő pont ilyen módon került az iskola élére. 

A kerület patinás oktatási intézményeivel oly sokszor büszkélkedő polgármesterünk nem tisztelte meg az ünnepséget, a régi és mostani dolgozókat, a fellépőket a jelenlétével.

_Polgárőr_003....jpg_-1.jpg

Férfidalárda a Syma Csarnokban. Vezényel: Kardos Pál

Még aznap este tartották a Syma Csarnokban a kerületi Polgárőrség karácsonyi rendezvényét. Ott volt tejbevaj,  a jegyző, az aljegyző, a pénzügyi osztály vezetője, vagy négy kerületi ex rendőrkapitány, (a hatékony munkát feltehetőleg kevéssé segíti, hogy mire megismerik a több mint kétszáz fős állományt, a  városnyi kerületet, a Thökölyn a lányokat addigra el is mennek). egy fél órára még Kulcsár József  országgyűlési képviselőként  a kerületből száműzött potentát is megjelent. Ott voltak  teljes számban  a minden kerületi rendezvényt biztosító  polgárőrök, a kerületőrök, a kapitányságtól sokan, például a körzeti megbízottak, a jövő évtől  a katasztrófát védő tűzoltók, a képviselő testület több tagja. 

Bár ez rendközpontú a világ meglehetősen távol áll tőlem, (bárki, aki már járt a dolgozószobámban tanúsíthatja ezt)  a száz főnyi többségében masszív férfiú igen érdekes és szimpatikus társaság volt. Sok pálinka közepette szó esett többek között a rendőrségi átszervezésekről, és annak messze nyúló okairól,  a kerületi kamerarendszerről és arról, hogy annak üzemeltetése mekkora szerepet játszik az állomány kerületben maradásában. Tiszteletbeli polgárőrré avatták a jegyzőt, ( biztos e célból állt az autója a Kerületőrség udvarán)  a volt rendőrkapitányt és Virág Kriszta képviselő asszonyt.

A közbiztonságot a kerület legfontosabb ügyének mondó polgármester nem tisztelte meg a közbiztonságáért egy éven át dolgozókat a jelenlétével.

A múlt héten még sort került az önkormányzati dolgozók gyerekeinek mikulás ünnepségére, és ami fontosabb péntek délben az önkormányzat hivatálának, köztisztviselőinek, dolgozóinak év végi "állomány gyűlésére"  is,  minimális jutalom osztásra, és a járási hivatalhoz átzsuppoltak búcsúztatására. A polgármester e két hivatali év végi rendezvényen sem tette tiszteletét.

Mindezen rendezvények, a kerületi köztisztviselők, közalkalmazottak, kerületőrök negligálása már nyilván a MEGÚJULÓ ZUGLÓ című, a kerületben sok millió forintért most terjesztett kiadványban is leírt ZUGLÓ KÖZÖS ÜGYÜNK szlogen gyakorlati megvalósítása. Mint az alpolgármester meg is jegyezte, a polgármester úr távolból küldi üdvözletét.

komment

Címkék: Zugló dr. papcsák Ferenc XIV. kerület Képviselő testület Zuglói Igazgatók Közössége Zuglói Vagyonkezelő Zrt Intézményvezetők Zuglói iskolák Várnai László Virág Krisztina Megújuló Zugló

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr994980997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaandor 2013.01.17. 11:34:23

Papcsák bujkál a nép(harag) elől, ha nincs mit felavatni, nem mászik elő, még magyaráznia kéne a bizonyítványt!

Vaandor 2013.01.17. 12:01:17

OFF:
A régebbi bejegyzések felé navigálva észrevettem, hogy a blog második oldala ( varnailaszlo.blog.hu/page/2 ) kissé szét van csúszva! A bejegyzéscímek balra kimásztak a főhasábból, és kis kék betűket kaptak. A jobb hasáb címei is elmozdultak, de olvashatóak. (Érdekesség, hogy a harmadik oldalon is eltér a címek betűtípusa, de ott csak kicsit.)
Adott cikkre kattintva rendbejön a dolog, tehát egyértelműen a "gyűjtőoldalak" hibája. Ja, Google Chrome-ot használok.

István Pukli 2013.07.16. 16:24:59

Kedves Várnai Úr!

Meglepve vettem észre, hogy olyannyira szimpatikus vagyok Önnek, hogy annak ellenére, hogy megígérte személyesen, hogy nem ír rólam többet, mégiscsak foglalkozik velem.
Örülök, hogy elhiszi, hogy igaza van. Csak számolja újra, legyen szíves, ha egy 47,27 pedagógus-státuszú intézményben (amelyet Ön képviselőként nyilván ismer)19+13 fő vajon a pedagógusok többsége-e vagy sem. És máris kiderül: ki érti és ki nem.
A másik: a rendezvényen minden pedagógus kolléga jelen volt. Ahogy Ön is, bár Önt az ég adta világon senki sem hívta meg az előzetes antipatikus és igazságtalan tevékenysége miatt, azonban jót evett és ivott, Ön volt az első, aki megtámadta a svédasztalt.
Mindemellett köszönöm, hogy pozitívan ír a rendezvényről, tényleg szerettem volna bizonyítani. Az pedig hogy Ön milyen légből kapott humorlufit tart viccesnek, az az Ön dolga. Meghívtam Önt egy alkalommal a Telekibe, és szépen kértem, hogy ne írjon olyan állításokat a Gimivel kapcsolatban, amelyek meg sem közelítik a valóságot. Akkor is ígéretet tett rá. Kérem, tartsa magát az adott szavához.

Pukli István

varnai 2013.07.17. 14:54:54

Tisztelt Igazgató Úr,
Ön nem egy magánszemély, hanem a kerület egyik patinás közpénzen fenntartott intézményének igazgatója. Az iskola nem az öné, a rendezvényre minden kerületi képviselő hivatalos volt, ön nem szelektálhat politikai, emberi szimpátiái alapján, - tudja a lakosok adójából tartják fenn az iskolát, kapja ön a bérét - mi meg a lakosokat KÉPVISELJÜK. Ön kérheti, hogy én ne írjak az iskolában elkövetett dolgairól, de mint mondtam ez nem egy magánintézmény, - megjegyzem ha magánintézmény lenne, akkor sem lehetne közömbös hogy ön mint igazgató mit tesz a kerületi lakoskat kiszolgáló intézményben, de miért is tettem volna ilyen igéretet?
Szerintem nem az én antipátiám volt a diákok feketeruhás tüntetésének az oka... az, hogy Ön ezt a tüntetést titkolni igyekszik megértem, de el nem fogadhatom.
Bár a dolog méltatlan, megjegyzem, én még javában az emeleten beszélgettem a tanárokkal, amikor lent már javában fogyasztottak.
Szerintem ideje lenne abbahagynia, hogy az igazgatói szoba magányában próbálja számba venni, hogy a tanári karból, a képviselő-testületből ki van Ön ellen. Pszihológusok szerint az ilyesmi nem használ a személyiségnek.

István Pukli 2013.07.17. 21:32:25

Kedves Várnai Úr!

Akkor csak a tények a csúsztatásairól:

1. Rátonyi Flóra képviselő asszony nem az iskolaszék tagja, ui. a Teleki mellett ilyen nem működik. Ezzel tisztában kell lennie.
2. Nem hívtunk meg minden képviselőt. Sőt, csak a kerület oktatási vezetőit hívtuk meg. Ezt Ön is tudja. Ön nem tartozik közéjük.
3. A Gimnáziumban nem dolgozik 57 pedagógus. Ezt is tudja.
4. Minden tanár jelen volt az ünnepségen. Ezt sem cáfolta.
5. Nem azt kértem, hogy "az iskolában elkövetett dolgaimról ne írjon", csak azt, hogy a valóságot írja. És Ön erre tett ígéretet.
6. A Teleki Blanka Gimnázium nemcsak a Kerületet szolgálja ki, sőt nagyobb részt (egyébként sajnálatos módon) más kerületeket és az agglomerációt kb. 80%-ban. Ezen a százalékos arányon igyekszünk a kollégáinkkal módosítani. Ön ezt is tudja.
7. Soha nem titkoltam a fekete ruhás tüntetést. Az rosszindulatú hergelése volt a diákoknak, amelyről Ön számtalan valótlanságot írt a blogjában, majd később azt kérésemre finomította, így lett kioktató.
8. Soha nem gondoltam, hogy én vagyok az iskola. Összekever engem valakivel...
9. Nem igazán van időm azzal foglalkozni, ki van ellenem. Mint látja, csak júliusban tudtam leülni, hogy reagáljak az irományára. Az irodámban nem vagyok magányos, rengeteg a munka: bár sok időt töltöttem ott, amíg feltérképeztem, hogy az Intézményben mennyi szabálytalanság történt az elmúlt évtizedben, amelynek javítása mind rám hárult, valamint az állami átadás-átvétel sem volt piskóta. Ön ezt is tudja. Csak nem érdekli. Vagy nem érti.

Képviselő Úr!
Úgy vettem észre a tényekkel Ön nem tud mit kezdeni, ezért csúsztat. Kérem, ne tereljen, mert ez a méltatlan. Ne használjon engem politikai tervei céltáblájául!
És végül csak egy rosszindulatú megjegyzés, amely az ön rosszindulatára válasz:
Bizonyára azért van tisztában azzal, hogy mit mondanak a pszichológusok a személyiségről, mert sokat kell Önnel foglalkozniuk. Annyi biztos, hogy nem a pedagógiai, pszichológiai tanulmányaiból.

Tisztelettel:

Pukli István

varnai 2013.07.18. 11:52:08

Tehát nem hívták meg sem a körzetes sem a többi képviselőt... szép.

Hát az ottani létszámot nézve nyilván nem volt ott minden tanár, én azt is tudom sokan tudatosan maradtak távol.
Ha jól tudom regnálása óta 10 tanár is elhagyta már a sulit.

Az önkormányzat az igazgató csere után rendkívüli belső ellenőrzést folytatott le a Telekiben és semmiféle rendellenességet, pénzügyi szabálytalanságot nem talált az előző időszakra vonatkozólag. Kérem tehát ne keltse indokolatlanul rossz hírét az előző igazgatónak. Csak remélni tudjuk, hogy a jövő évi vizsgálat hasonlóan pozitív lesz.

A diákokat senki nem hergelte. Hacsak nem az, hogy a tanári, a szülői közösség, az ő véleményük ellenére mozdították el az igazgatójukat, majd rúgta ön ki pár hét után a láthatóan közkedvelt igazgató-helyettest...

Szerintem amúgy nem különösebben szerencsés, sem nem bölcs ilyen személyeskedő stílusban kommunikálnia. Tudnia kell, Ön egy politikai és nem szakmai kinevezett, és védettsége pont addig tart, amíg ez a politikai erő ön mögött áll.

István Pukli 2013.07.18. 13:13:38

Kedves Várnai Úr!

Meghívtuk a körzetes képviselőt.
Rosszul tudja, ismétlem: minden tanár ott volt.
Rosszul tudja, nem hagyta el 10 tanár a sulit. Miféle fantazmagória ez megint?
A belső ellenőrzés arra hivatkozva, hogy nem volt elég idő, nem vizsgálta azokat a kérdéseket, amelyeket én kértem.
Biztos lehet benne, hogy jó lesz egy esetleges vizsgálat eredménye, mert mindent helyreraktunk, bár minden nap esnek ki csontvázak a szekrényből.
Az igazgatóhelyettes asszony tényleg közkedvelt volt.
Kérem, már megint a politikai érdekei mozgatják! Tudja Ön is, hogy mi történt ott!
A szülői választmány teljes elutasítása? 7 szülőt hívtak meg a választási fórumra. 18 osztálya van a Giminek, ebből 4 elballagott, marad 14. Mennyire lehet reprezentatív 50% véleménye?
Szerintem Ön a személyeskedő. Politikai kinevezett? Szerintem Örültek, hogy találtak egy balekot a személyemben (akinek százszorta több pedagógiai tapasztalata van, mint elődjének a maga ötvenegynéhány évével: tankönyvírás, lektori, szerkesztői munkák, egyetemi oktatás, gimnáziumi oktatás, szakiskolai oktatás, és javarészt persze általános iskolai oktatás, amit a szememre is vetettek, valamint két év középvezetői gyakorlat), aki egy ilyen környezetbe hajlandó elmenni dolgozni, és fölvállalni, hogy rendbe teszi azt, amit már majdnem lehetetlen. Lehet, hogy Ön nem érti, de léteznek még tisztességes emberek is. Ha ez a politikai erő már nem áll mögöttem, akkor is emelt fővel fogok távozni, mert én tudom, mit tettem eddig is az iskoláért. Ön nem lát bele, fogalma sincs róla, mégis vádaskodik, és félinformációkkal terheli azokat a zuglói választókat, akik Önt helyzetbe juttatták. Önt tartja el Zugló, nem engem! Én az államtól kapom a fizetésemet, s így Ön nagyobb "terhet" jelent egy zuglói lakosra számítva, mint én. Ne a stílusomat kritizálja, hanem értse meg a tartalmát!

Képviselő Úr!

Ünnepélyesen megkérem Önt arra, hogy ahelyett, hogy valótlanságokat állít, ferdít, destruktív módon la kar járatni, karolja azokat az ügyeket, amelyek a Telekinek használnak. Pl. a homlokzat felújítására irányuló törekvéseimet, a tanári bútorzatának cseréjét, a mindennapos testnevelés problémamentes megoldását, vagy egyszerűen csak segítsen fölszereltetni a tornatermi gyűrűt, meghegesztetni az eltört korlátot, mert azokat minden erőfeszítésem ellenére nem sikerült elérnem.
Így talán Ön is elmondhatja, hogy tett valamit az iskoláért.

Tisztelettel:

Pukli István

varnai 2013.07.18. 13:41:04

Ezen ügyekben ha tudok segítek.
Azért az elég szomorú, hogy a körzetes képviselő és a polgármester ezek szerint érdektelen, tehetetlen abban, (pedig immár hozzá tartozik az oktatás is) hogy megoldják az iskola gondjait. És nekem ellenzéki képviselőként kell kijárnom az ilyen alapvető dolgokat, mint egy gyűrű felszerelése.

A májusi első pályázatnál még minden osztály jelen volt... én olvastam a szülői munkaközösség leveleit. Ha a közösség nem lett volna oly biztos nyilván nem írnak levelet, máshogy szavaznak.
Százszor több tapasztalat, középvezetőség...hát azért az Ön előző igazgatója nem nyilatkozott túlságosan pozitívan az ön ottani tanári tevékenységéről.

István Pukli 2013.07.18. 15:14:41

Látja, Képviselő Úr!

A másodkézből szerzett információk sokszor csalódást okoznak. Miért nem jár alaposabban utána a dolgoknak?
Önt nem ellenzéki képviselőnek választották, ha jól tudom. Vagy annak indult?
Mindenesetre köszönöm a segítő szándékát.

Pukli István
süti beállítások módosítása