HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Én olyan feljelentős tipus vagyok"

2012.12.07. 12:16 varnai

E sajátos hobbijának cechjét a polgármester úr azonban nem maga állja, még csak nem is saját ügyvédi irodája. Vélt vagy valós személyiségjogi sérelmeit még véletlenül sem saját pénzéből, hanem az önkormányzat, a zuglóiak pénzéből igyekszik törleszteni.

A tavalyi februárban általam kikért  és nyilvánosságra hozott tanácsadói szerződések kapcán az ügyet kirobbantó blogposzt miatt engem is beperelt a polgármester úr rágalmazásért. Az ügy mostanra zárult le, felmentettek engem is és a HVG újságíróját is. Tehát amit leírtunk nem volt rágalmazás, - tehát az bizony a színtiszta valóság volt. Kérném ezt a polgármesteri dolgozószoba csendes magányába húzódva a berögzülésig ismételgetni.

Ez a feljelentés amúgy a közpénzen végrehajtott makacsság minősített esete, háromból semmi, hiszen  miután feljelentést elutasították, panasszal éltek, majd amikor ezt  mint alaptalant elutasították,  újra még pótmagánvádlóként is próbálkoztak, de azt sem sikerült jól megírni. A szakmaiságra jellemző a végzés két sora

" a jogi szakvizsgával rendelkező ügyvédtől pedig elvárható, hogy ismerje és tartsa be a be a benyújtásra vonatkozó törvényi feltételeket,..."

Végzés_121024-1.jpg

Ez a "feljelentgetés" Zugló lakosainak havi 450 ezer forintjába kerül, hisz a dr. Kovátsits László Ügyvédi Iroda 2011 áprilisa óta folyamatosan havi 360 ezer forint + ÁFA-t kap e nem sok eredménnyel járó munkáért. Ha jól számolom, az eddig több mint 8 millió.

dr. Kovátsits feladata: 

"Az Önkormányzattal, illetve a polgármesterrel kapcsolatosan megjelenésre kerülő valótlan, sértő sajtó közleményekkel szembeni sajtó-helyreigazítási eljárások, polgári peres eljárások illetve büntető eljárások kezdeményezése. A polgármester teljes körű jogi képviselete, eljárással kapcsolatos iratok előkészítése, szerkesztése, beadása. Peren kívüli egyeztetéseken, bírósági tárgyalásokon való részvétel."

A címben idézett mondatot az internetes kommentelők feljelentése kapcsán polgármester a 2012. nov. 29-i  közmeghallgatáson mondotta.  E vélt sérelmek megtorlásának is gyakorta tanúja voltam, sok esetben szó szerint, hisz az elmúlt évben  különböző sajtóperekben gyakorta idéztek meg tanúnak.

A polgármester viselt ügyeit megíró a független, vagy baloldali sajtótermékek, tévé, rádió ellen szakmányban beadott feljelentések mellett  -  legutóbb már a  mezei kommentelők ellen is, - számtalan polgárjogi kerestet is indítottak, nagyobb részt sikertelenül, vagy csak szavakba belekötve. Bár a pereket leginkább elbukják, a szerkesztőségek, újságírók  vegzálása mégis sikeresen eléri a célját, a Népszabadság mostanában mintha nem írna dr. Papcsák Ferencről.

Tudni kell a jobboldali újságok, médiák nem tudósítanak, vagy csak rózsaszínt írnak a zuglói önkormányzati  történésekről, - de  hallgatást, mint ahogy a pereskedést sem adják ingyen. A kerület tavaly 10,5 millió forintért fizetett elő Magyar Hírlapra és Magyar Nemzetre. A Zuglói Médiaszolgáltató szakmai igazgatója Schubauer Ferenc (az MH ex, és a Magyar Nemzet online főszerkesztője) havi félmillióba  kerül, a Zuglói Lapok újságírói, pedig főállásban a Magyar Hírlap újságírói. Az ember csak nem harap bele a kenyéradó gazdájának a tenyerébe.

7 komment

Címkék: feljelentés polgármester várnai papcsák zuglói Zugló dr. Kovátsits

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr544952521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2012.12.07. 13:44:21

No no, attól hogy harmadszor is elutasították a vádat valami formai balfaszkodás miatt, az még nem jelenti hogy az állítások ettől jogilag bizonyítást nyertek. Főleg hogy még fellebbezhetnek, esetleg benyújthatják megint, ezúttal rendesen.

Esetleg azt bizonyíthatja hogy szakmailag is hülyék, de ez nem az én véleményem, ez a történésekből levezethető tény, nehogy bepereljen :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.09. 10:50:30

na de azt a havi 450 ezret így is úgy is kiszámlázzák, tehát Papcsák csak azért jelentget fel mindenkit, h meg is dolgozzanak a pénzükért :)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.09. 10:51:16

@a_tom: "a nyomozás adatai alapján a cselekmény nem bűncselekmény."
Ez sztem elég egyértelmű

a_tom 2012.12.09. 13:50:58

Erre próbáltam reagálni:
"Az ügy mostanra zárult le, felmentettek engem is és a HVG újságíróját is. Tehát amit leírtunk nem volt rágalmazás, - tehát az bizony a színtiszta valóság volt. "

Először is nem zárult le, fellebbezhetnek.
Másodszor amíg nincs lezárva az ügy, felesleges ünnepelni, még akármi lehet, láttunk már itt érdekes egymásnak ellentmondó vagy mindenféle logikát nélkülöző ítéleteket is. Tehát az hogy nem volt rágalmazás, azt még nem lehet kijelenteni ilyen egyértelműen.
Harmadszor, az hogy valami nem rágalmazás, az még nem jelenti azt hogy az az igazság. Én is írhatom hogy az ég zöld, amivel nem követek el rágalmazást, de etől még nem lesz valóság.

Egyébként nem vagyok nagy barátja a papcsákfajzatoknak, se a rendszernek, vagy a jogszolgáltatásnak, és akkor nagyon finoman fogalmaztam. De eléggé szúrja a szemem amikor az látom hogy az egyetlen párt(legalábbis a sok kicsi közül az egyetlen esélyes) ami úgy tűnik hogy nem korrupt és a nép ellensége, szintén elkezdi a népbutítást, a csúsztatásokat.

Szepetneki 2012.12.09. 16:24:13

Az elsö link egy olyan oldalra mutat, amin az összes érdemi információ ez:
"Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..."
Kérem javítsák!

Róma, 7 fok, néhol felhős:
János

P.Freddy 2012.12.09. 20:36:09

@a_tom: Akkor inkább maradjon papcsák? Meg az általa képviselt irány, politika, orbán, lázár, selmeczi, báyer, fidesz, békamenet?

Inkább maradjon, mert neked szúrja a szemed valami más?

Végülis ezt is lehet... csak gondold át mégegyszer.

különvélemény 2012.12.10. 06:45:46

"az ügyet kirobbantó blogposzt"

"Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés..."
süti beállítások módosítása