HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Választási együttműködés - Rózsa András polgármesterjelöltségének támogatása

2023.10.31. 15:57 varnai

Hosszú tárgyalások után, létrejött egy választási együttműködés a Civilzuló Egyesület és a Momentum Mozgalom között.
Hadházy Ákos, Zugló független parlamenti képviselője támogatja ezt az egytüttműködést, és támogatni fogja a kampányt. Emlékezhetünk, Hadházy Ákos hasonló konstrukcióban indult az előválasztáson, ahol a Momentum és a Civilzugló Egyesület jelöltjeként győzte le Tóth Csabát. 
Mi, a CivilZugló Egyesület azt reméljük ettől az együttműködéstől, hogy a választási küzdelem  és győzelem után a kerületvezetés munkáját, felelősségét a Momentummal (és a remélhetőleg többi csatlakozó szervezettel)  közösen víve, saját frakcióval, alpolgármesteri portfólióval rendelkezve, gyökeresen új irányba tudjuk állítani Zugló önkormányzatát, és a kerület fejlődését.
gelencer_rozsa_hadhazy-varnai_net0478.jpg
Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Rózsa András polgármester-jelölt, a Momentum eddigi alpolgármestere, Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője, Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke, önkormányzati képviselője. 
Civilzugló Egyesület és a Momentum Mozgalom zuglói szervezete egyetértenek abban, hogy Budapest XIV. kerületét a jelenlegi önkormányzati vezetésnél jobban kell és lehet vezetni, a „Valódi változás” programját tovább kell vinni.
Ennek érdekében szövetségben kívánnak indulni a 2024-es önkormányzati választáson. Közös polgármester-jelöltjük Rózsa András.
Az egyéni választókerületekben közös jelölteket, illetve közös kompenzációs listát állítanak.
Együttműködésük nyitott, ahhoz minden olyan erő csatlakozhat, amely egyetért a közösen megfogalmazott célokkal, és azért tenni is kész. Rózsa András készen áll előválasztáson is megméretni magát, ha valamely ellenzéki szervezet más jelöltet kíván indítani. 
A választási szövetség a kerület közös vezetésére kér mandátumot a választóktól, a következő alapelvek mentén:
 • Zugló vezetésének az itt élőket, a kerület hosszútávú érdekeit és nem a nagyvállalkozókat vagy politikai érdekcsoportokat kell szolgálnia.
 • A kerület még meglévő, zöld, kertvárosias jellegét, épített örökségi értékeit meg kell őrizni, a roncsolt területeket rehabilitálni kell.
 • Az önkormányzat vagyonvesztését meg kell állítani. Felelős, hatékony, átlátható gazdálkodásra van szükség az önkormányzatban és az önkormányzat cégeiben egyaránt.
 • A döntéshozatalt átláthatóvá kell tenni, a kerület lakóit bevonni az őket érintő döntésekbe. Minden döntés előtt fel kell vázolni a valós alternatívákat és az összességében legjobbat választani.
 • Korrekt tájékoztatásra, politikai befolyástól független, objektív elvek szerint működő, a helyi közélettel kiemelten foglalkozó önkormányzati médiára van szükség.

Szólj hozzá!

Propaganda közpénzből - Horváth polgármester portréi és legfőbb fejlesztései

2023.10.19. 17:03 varnai

Amikor közpénzből készülő propagandáról beszélünk, sokan  - teljes joggal  - az állampárttá váló fidesz  óriási kommunikációs gépezetére gondolnak. 

Sajnos azonban a Horváth Csaba kabinetje által irányított Zugló Információs Médiaszolgáltató  Kft. nem azt mutatja meg, hogy az ellenzék másképp tenné, szakmailag korrekt, objektív médiát készítene, ott ahol erre lehetősége van. Sőt, ez a produktum semmivel sem különb a közmédia és többi kormánypárti média. 

A Zuglói Információs és Médiaszolgáltató Kft. a közmédiához hasonlóan kézivezérelt, ugyanúgy félrevezető, egyoldalú, a lakosokat gyermetegnek néző, a sajtóetikai szabályokat semmibevevő propagándát gyárt.

Teszi ezt ráadásul rengeteg, közel 300 milló forintnyi kerületi pénzből. A Jaksity Kata által vezetett Kft. szerződései ITT találhatóak, Kránitz Lászlótól, (Tóth Csaba soproni mszp-s komájától) Király Dávidon, Szily Nórán át Rangos Katalinig terjed a cég által fizetettek névsora.

Ezt nem csak én állítom, fél éve a Momentum, előtte az MKKP készített egy-egy gondos, statisztikákkal alátámasztott összegzést a kerületi médiánk egyoldalúságáról. 

Nézzük példaként a Zugló Lapok legutóbbi pár számát. ITT online átnézheti, akihez  a legutóbbi lapszám nem jutott volna el.

(A 65.000 példányban kinyomott lap terjesztése önmagában megérne egy vizsgálatot, mert komplett utcák jelzik, hogy évek óta nem kapják a lapot)

cimlapok_horvath.jpg

A polgármester majd minden lapszámban 5-7 fotóval szerepel. Természetesen nincs abban kivetnivaló, ha a polgármesterrel készült interjú mellett szerepel a portréja, de mára sikerült őt szinte minden címlapra odacsempészni, és minden rendezvényt az ő portréjával illusztrálni. 

Meg kell jegyeznem, valahol végtelenül szomorú, hogy kilenc év után újra a kerületi média, a Zuglói Lapok személyi kultuszos szerkesztésével kell foglalkoznom.

Visszakerestem, 2014. tavaszán Papcsák portrékkal kitömött lapot elemeztem. Nagyon tanulságos visszanézni. Mintha minden kudarcos, bukását érző polgármester és sleppje ugyanazokhoz a rossz eszközökhöz folyamodna. Fehér ember nem felejt, és e kis fanyar múltidézést azoknak is ajánlom, akik szerint a Fidesz szekerét toltam, tolom.

farsangzugloi_lapok.jpg

A címlapon... a nyugdíjas jelmezbálon a nyugdíjasok csak életlenül megjelenő biodiszletek, a fókusz -szó szerint is - a közéjük ereszkedő nagy Ő-n van. 

A legbizarabb azonban az, amikor a lényegében nem róla szóló cikkekhez, ahol a díjátadó személy mellékszereplő, is a nagy Ő-t szerkeszti be az "éljenrákosi!" gondolkodású főszerkesztő. 

cikkek_egymas_mellett.jpg

 Figaró, Figaró , Figaró....

Emlékserleget kapott a szüetésnapos iskola, de a fotón nem az iskola, az emlékserleg, esetleg a serlegnek örülő igazgató, netán  a boldog gyereksereg látható -  hanem az azt átadó polgármester. "Több száz család kapott tanszereket", de még véletlenül sem a tanszereket, az osztást, az ajándékot kapókat mutatják, hanem a polgármestert. Nem nehéz észrevenni, a kép, a képaláírás szórendje is a polgármesterről szól, nem a meghallgatott, felköszöntött idősekről. 

A lapban elburjánzott személyi kultusz azonban csak egyetlen aspektus, erre mondhatnánk a lelke rajta, hiszen 2010-14 közötti Zuglói Lapok Papcsák portrékkal volt teli, aki ettől semmivel sem lett népszerübb. Sőt.

A polgármesteri zsánerképek elburjánzásánál, a személyi kultuszánál azonban sokkal nagyobb baj a lakosok félretájékoztatása, a valóság elhallgatása.

Hadd ilusztráljam ezt két tipikus példával:

A Zuglói Lapok októberi számának 3. oldalán a képviselő-testület szeptemberi üléséről készült beszámolójában a legfontosabb döntésről, az 51 milliárdos költségvetés módosításáról, azaz annak leszavazásáról "elfelejtettek" tudósítani. 

Az októberi lapszám címlapján a polgármester portréja, a teljes hátsó borítóján az újraválasztásában reménykedő Horváth (ismét portréval)  afféle ingyenes kampányhirdetésként sorolja fel az eredményeit. Figyelem, nem a kerületi ellenzéki koalíció produktumaként, hanem a saját eredményeképpen állítja be a listát. A dicsekvő lista azonban igencsak önleleplező.

zugloi_lapokb4.jpg

 Ennyi Horváth Csaba négy éves fejlesztési produktuma.

Csakhogy a rövid dicsőséglista fele még így is hamis, féligazság,  mások tollával ékeskedés. Nézzük konkrétan:

 • A felsorolt főútfelújítások  fővárosi eredmény, ezen utak a főváros terveiből, költségvetési forrásaiból készültek el, a zuglói önkormányzat egy fillérrel nem járult hozzá a munkálatokhoz, ahogy a Rákospatak fölötti híd felújításához sem. 
 • A Kerékgyártó utcának csupán egy igen kis szakaszát tették rendbe, ahogy a Zuglót 7 kilométeres szakaszon átszelő Rákospatak partnak csak egy igen rövid, 400 méteres szakaszát revitalizálták, már ha a rézsübe beásott műanyag gyeprács és egy beton medence építése és a derékig érő gaz, parlagfű és toklász revitalizációnak számít.
 • A 11 körzeti rendelő felújítása, és a 150 milliós orvosi eszközbeszerzés állami pénzből történt. 
 • Az Újvidék tér nem lett autómentes, a közepét ideiglenes műanyag elemekkel elzárták, az aszfalt maradt, és ma az autók közvetlenül a teret szegélyező családi házak, az iskola előtt hajtanak el.
 • "263 térfigyelő kamerát telepítettünk". A  kamerarendszer, minden zuglói tudja már régesrég működik. Horváth négy éves ciklusa alatt  59 új kamera került kihelyezésre.
 • Az egyetlen konkrét fejlesztés, a Thököly Varsó utca sarok térkövezése, mely méretéhez képest igen költségesre sikeredett, (120 millió) és csak az ügyeskedéssel megszerezni kivánt bolthelyiségnek alakított volna ki teraszt. 

De ennél ijesztőbb az a lista, ami kimaradt, nem történt meg négy év alatt.

Nézzük a nagy igéretet:

A nagy dirrel-dúrral beigért Városközpont, az új hivatal épületet, új piacot, új szakrendelőt egybeálmodó monstrum nem épült meg, azonban a polgármester a látványtervekre, kommunikációra eköltött 50-70 millió forintot. 

Nézzük a közterületeket: 

 • A kerület által kezelt mellékutcákon a kátyúk száma növekszik, sok kátyú akár egy éven át is megkeseríti a lakók életét. A legtöbb utcánk folt hátán folt, de teljes felületű javítás, szőnyegezés a Kerékgyártó utca 200 méteres szakaszán túl nem történt.
 • A kerületi zöldfelületeket  egy évben már csak három alkalommal nyírják, át is keresztelték extenzívvé a művelést, (mint a szénatermő réteknél), miközben pl. Kőbánya önkormányzata hasonló méretű zöldterületeit évi 6 nyírással tartja rendben, lényegében ugyanakkora ráfordítással.
 • A régóta igért, hosszú évek óta kitáblázott közterület felújítások  közül a négy év alatt egy sem készült el. Az Egressy tér, a Rákosmezei tér, a Kacsóh Pongrácz, a Füredi úti lakótelep zöldterületeinek rendbe tétele elmaradt, csak a táblák rozsdásodnak a csalfa választási igéretek mementóiként.
 • Új játszótér, közpark nem épült. Teljeskörű köztér, játszótér felújítás nem történt.

Nézzük az intézményeinket:

Az önkormányzat 24 óvodájából, 11 bölcsödéjéből, több nyugdíjasklubjából a ciklusban egy sem esett át teljeskörű felújításon. Évi 2-3 épületet kéne teljes felúításon végigvinni ahoz, hogy az intézmény-állomány ne pusztuljon le.

A két nagy szakrendelőnk felújítása egyre sűrgetőbb, mégsem történt egyik ügyében sem előrelépés, mindkettő ijesztően rossz műszaki állapotú, az elavult fűtésrendszerek az összeomlás szélén, a laikusoknak elég a Hermina úti épület homlokzatát, nyilászáróit megnézni. Mindkét évtizede halogatott felújítás milliárd fölötti nagyságrendű, de még csak a műszaki tervezés sem történt meg a ciklusban. 

A 110 önkormányzati bérházunkból egy sem lett felújítva, de még egy tetőfelújítás, homlokzat festés sem történt a ciklusban. Ezek az épületek, bár összességükben a kerület jelentős vagyonát alkotják, folyamatosan pusztulnak, a vagyonvesztés folyamatos, a pusztulással, a  beázásokkal a felújításuk költsége exponenciálisan nő, az elmúlt években több épület vált menthetetlenné - néha úgy tűnik a rohasztással a bontás, és végső soron telek eladása a cél. Ezek az épületek a főváros szégyenfoltjai, a bennük lévő 1000 bérlakásunkban élő családok egészségtelen körülmények, dohos, penészes falak közt élnek.

  A még 2017-ben szanálásra itélt több bérházunk kiürítésére sem volt elég négy év. A Nagy Lajos 104., a Cserei út 3. romosan, pár lakóval üresen omladoznak, a kerület bűnügyi problématérképének gócpontjaiként szolgálnak.

Horváth Csaba négy év alatt képtelen volt egyetlen új önkormányzati bérházat, egyetlen új önkormányzati bérlakást építeni.

A még mindig múszaki átadás alatt lévő ökoház pedig maga a gazdasági katasztrófa,  1,5 milliárdos EU-s forrásból, hozzárakott 600 milliós kerületi pénzből 4 éves vergődéssel mindmáig nem készült el a 14 lakás.  A 600 milliós önrész pedig felszívta a lakásfelújításokra szánt keretet, ezért lényegében lakásfelújítás sem történt a ciklusban.

 Nézzük a kultúra, a szimbolikus politizálás területét, melyet a polgármester - valaha  volt kulturális főpolgármester-helyettes -  teljes hatáskörben magánál tartott.

Horváth Csabának négy év alatt  nem sikerült Zuglóban egyetlen köztéri szobrot, egyetlen emléktáblát sem létrehoznia.

A ciklus négy éve alatt az Állandó Helytörténeti kiállítóhelyet sem valósította meg, pedig egyesületünk előterjesztéseként  2018. óta érvényes határozatunk van róla.

 

Szólj hozzá!

A leszavazott költségvetés módosítás - a koalíciós partnereknek is kezd elegük lenni a polgármesterből. Közérdekű adatkérés.

2023.10.10. 13:47 varnai

A szeptember 28-i testületi ülésen a képviselőtestület leszavazta az idei harmadik költségvetés módosítását.

koltsegvetes_leszavazas.jpg

A sárga TARTÓKODÁS szavazatok udvarias / bíztató NEM-et jelentenek.                                                                                                                                                                                                                        
Ezért október 8-ára polgármester rendkívüli ülést hívott össze, ahol a koalíció pártjai, akik 28-án mégnem adták a többséghez kellő szavazatukat, immár megszavazták ugyanazt a költségvetést.                                                                                                                                                                                                                                                        
Tudni kell, a költségvetésről szavazás minden esetben afféle bizalmi szavazás, mely túlmutat önmagán.
A szavazás, és a mostani szavazási magatartások a koalíció lassú szétszakadását, a Momentum egyre határozottabb különutasságát,  míg a DK növekvő távolságtartását, részben tanácstalanságát mutatja a produktumot felmutatni képtelen, egyre népszerütlenebb polgármester és az elsüllyedő MSZP-vel szemben.             
A körzetes képviselők érzékelik, hogy a megoldatlan helyi panaszok miatt egyre elégedetlenebb lakosság - a polgármester semmittevése az ő újraválasztásukat veszélyezteti, ezért próbálják elhatárolni magukat az a kerületvezetéstől, a kerületet vezető koalíciótól, melynek részei.                                                                                                                                                                               
A vitában a képviselők - köztük a koalíció képviselői - hosszan sorolták mindazokat a körzetüket érintő ügyeket,  elmúlt évben megfogalmazott kéréseiket, hatályos határozatokat, melyek nem valósultak meg, és melyekről semmit nem tudnak. Faültetésektől kezdve, melyről tavaly ősszel döntöttünk, a körzetek tavaszi bejárásán felírt hiányzó utcabútorokig, közterület rendezéseken át az intézményi karbantartásokig.                                                                           
És e bejárásokon, ebben a probléma listában listában nem esik szó a kerület egészét érintő, általános problémákról. A hozzávetőleg hatvan intézményünk  nagyfelújításának elmaradásáról, a dologi kiadások visszafogásáról, a 2200 önkormányzati bérlakás állapotáról, a 110 bérházunk katasztrófális állapotáról, ( a ciklus alatt egyet sem sikerült felújítani) , a két szakrendelő egyre elfogadhatatlanabb műszaki állapotáról, a kerületi utakon elszaporodó kátyúkról, a zölterületeink általános állapotáról.                                                                                                                                                                                                                                                
A testületi ülésen ( az 45.. perctől https://onkormanyzati.tv/bp14/2023_szeptember_28 ) a polgármester kínjában a ZVK Zrt. vezetőségét és a főmérnököt próbálta faggatni, akik leginkább egymásra mutogattak. Szánalmas jelenet volt, az embernek olyan érzése keletkezett, hogy a polgármesternek a saját öltönygallérjának állásán túl nemigen terjed túl az érdeklődése, a kerületi, sőt a hivatali történésekről fogalma sincs.                                                                                                                               
A koalíciós bedacizásnak mindazonáltal volt valamelyest értelme, mert a rendkivüli ülés előtt a polgármesteri kabinet  egy körzetekre lebontott excel táblázatot küldött ki, melyben minden projekt állásáról kaptunk pár mondatnyi helyzetjelentést. A beszámoló szomorú, de legalább őszinte képet mutat az önkormányzati működésről. Pár megvalósulás, több projekt tervezés alatt, de rengeteg az ilyetén megállapítás:
: "A ZVK Zrt.-nél elakadt a tervezési folyamat.", "A kiviteli terv meg van, de nincs rá forrás, és senki nem foglalkozott az üggyel.", "A bejáráson készült jegyzőkönyvben szerepelt, de senki semmit nem tett azóta. (Jk. Megküldve 03.08) ZVK Zrt. -é a feladat.", "A ZVK Zrt. Állítása, hogy nem kapták meg a képviselőtől/főmérnökségtől a helyszíneket, de azok megküldésre kerültek 2023.06.16-án. 08.24-én ismételten megküldték a levelet a ZVK Zrt.-nek.", " Május 16-án megküldött levelünkben kértük a Főmérnök Úrtól a műszaki tartalom pontosítását a témát illetően. Választ nem kaptunk. A munkafolyamat nem indult el.".
A beszámoló alapján súlyos káosz a hivatal és a ZVK Zrt. között, pár fegyelmit is simán ki lehetne osztani, egy-két embertől rég ideje lenne elköszönni.
A jelentés megmutatja, hogy hasonló projekt áttekintésekre mily nagy szükség lenne, és a testületnek ilyen státusz jelentéseket kellett volna kérnie és  kapnia az elmúlt években, minden testületi ülés előtt.
Az is végtelenül abszurd, hogy a "polgármesteri körzetbejárás"
20230418-korzetbejaras-vida-attila-7-scaled.jpg(1.) Zuglói Lapokban nagy csinnadrattával beharangozott sétái idén tavasszal-nyáron történtek, azaz a polgármesternek három évvel a megválasztása UTÁN jutott először eszébe, hogy érdemes lenne szisztematikusan bejárnia, tulajdonképpen megismernie a kerületet.
Vida Attila az LMP zuglói potentátja, "igazi zöld" a "szocikkal soha" elv kérlelheteteten képviselője Horváth Csabával körzetbejár.
De, mint látjuk a bejárások leginkább a polgármester (2.)  médiamegjelenéséhez  és (3.)  másik 12... kellettek, és az ott számára jelzett problémák megoldására az eltelt fél évben már nem fordított figyelmet.
20230306-korzet-bejaras-13-1140x570.jpg
2023-05-08-korzetbejaras-busznyak-imre-6-korzet_brp3573-1140x570.jpg
Polgármesteri megtekintések. Kamerakattogás közepette a cégvezetők és a hivatali kisérő slepp gyűrűjében közterületre merészkedik a polgármester. Mindezek okán néz ki Zugló, működik az önkormányzat így, ahogy.
A vitában számos kérdésemre nem kaptam választ, ezért az alábbi közérdekű adatkérést, kérdéssort küldtem október 7-én a polgármesternek. 
Tisztelt polgármester úr, jegyző úr, cégvezető úr!T
Ahogy az október 6-i rendkivűli testületi ülésen is kértem, most írásban is megerősítem, a következő ügyekben kérek tájékoztatást, számszerű adatokat. Tekintsék ezt közérdekű adatkérésnek.
1. 2022-ben és 2023-ban hány közbeszerzése volt a ZVK Zrt-nek?
2. A két időszakban havi bontásban és összesen mennyit fizetett a ZVK Zrt. a Varga Dóra Ügyvédi irodának?
3.  2022-ben és 2023-ban hány közbeszerzése volt a Polgármesteri Hivatalnak?
4.   A két évben havi bontásban és összesítve mennyit és milyen szerződés alapján fizetett a Polgármesteri hivatal a Varga Dóra Ügyvédi irodának?
5.    Milyen közbeszerzés mértékét elérő intézmény felújítások történtek 2022-ben, és 2023-ban?
6.   Kérnék egy ZVK Zrt. által összeállított listát, intézmény, munka/munkák, a közbeszerzésre  meghivott  cégek, egyéb pályázók, nyertes cégek, becsült és vállalási összegek felsorolásával.
---------------------------------
7.   Jelenleg hány intézményi játszóeszköz van lezárás alatt, hány lett kicserélve 2023-ban , hány lett elszállítva és nincs új...?
8.   Jelenleg hány közterületi játszóeszköz van lezárás alatt,  hány lett 2023-ban kicserélve, hány lett elszállítva csere nélkül?
-------------------------------------------
9.  A két Mexikói úti 5-ös busz megállójához utasváró megtervezésére lett forrás elkülönítve a 2023-as költségvetésben. Elkészültek a tervek? Hogy áll a két építés? 
kérem a fővárossal eddig történt levelezés megküldését. 
--------------------------------------------
10. Kérem a Gate tanulmányt megrendelő szerződést megküldeni.  (nem sikerült megtalálni, kb. lehetetlen a ZVK Zrt. számozott PDF-jei között bármit megtalálni) 
Mely cégek közül lett kiválasztva a cég, ki állapította meg az árat?
Mi volt a megrendelés pontos szövege?
Elégedettek a teljesítéssel, önök szerint mennyi a releváns, és mennyi az inreleváns a kapott 220 oldalból? Mekkora részt lehetett tankönyvekből szövegkereséssel beazonosítani? 
-------------------------------------------
 Médiaszerződések.
11. Jelenleg mely médiacégekkel áll az önkormányzat, vagy cégei, a hivatal szerződésben?
(Fiala cége, ATV, Klubrádió, egyéb cégek..?
Kérem e szerződéseket megküldeni.
12.   Ki és milyen szempontok alapján döntött, hogy mely médiával szerződik az önkormányzat?
Válaszaikat várva, 
Tisztelettel,

 

2 komment

süti beállítások módosítása