HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Együtt meg tudjuk nyerni a választást, Önök csak elveszíteni tudják

2022.09.13. 09:12 varnai

Szeptember 18-án időközi választást tartanak Zuglóban. Az eddigi budapesti időköziket az ellenzék még a baloldaliként számon tartott kerületekben, a VII., VIII. kerületben is elvesztette.

Zuglóban is ez fog történni.

A győzelmük esélyét nem csak az országos trendek, az ellenzék szétesése, de zuglói koalíció teljesítménye, az egymás közti civakodás is esélytelenné teszi. A lakossági visszajelzések alapján a ciklus eltelt három évében az ellenzéki kerületvezetés teljesítménye, produktuma minimum kétséges. A kerület lakosai, és különösen a 9. választókörzet elkeseredetten figyeli a zöldövezetek beépülését, a kerület stagnálását, a koalíciós civakodást.

 img_4564.JPGA CivilZugló Egyesület jelöltje Dr. Keczéry Attila 25 éve a körzet háziorvosa, a zuglói körzeti orvosok kollegiális vezetője. A négy gyerekes családapa dinamikus, hozzáértő, alkalmas és jó képviselője lehet a 9. körzetnek. Képviselőként sokat tehetne a zuglói egészségügy javításáért.

Mivel e körzet képviselete a testületi arányok okán túlmutat önmagán, a ciklus hátralévő időszakára az önkormányzati működését is döntően meg fogja határozni, ezért a felelősségünk nagy.

 

Ezért az alábbi nyílt levelet juttatjuk el ma az ellenzéki pártok vezetőihez.

 

 

Azt reméljük, ahogy egy innovációval, egy független jelölt Hadházy Ákos közös jelöltségével sikerült a kerületben változást elérnünk, úgy most is képesek lesznek a pártok bölcsességre, és átlépni a saját árnyékukon. Várjuk válaszukat.

 

 

 

 

Nyílt levél a Párbeszéd jelöltjét támogató pártoknak!

 

Együtt meg tudjuk nyerni a választást, Önök csak elveszíteni tudják

 

 

Sorjáznak a budapesti kerületekben zajló időközi választások eredményei, hét eddig ellenzéki kerületben az ellenzéki pártok jelöltjei súlyos vereségeket szenvedtek el, több helyütt a kerületvezetéshez szükséget többségét is elveszítve.

Így lesz ez Zuglóban is szeptember 18-án.

Zuglóban nem csak egy körzet, de a helyi MSZP nélküli többség megőrzése, azaz Zugló korrupciótól megtisztítása a tét. Aki a zuglói történéseket követi, tudja, itt a még mindig Tóth Csaba által vezetett szocialisták külön utat járnak, számos ügyben a fidesszel szavaztak az elmúlt években, pl. a parkolás ügyében. Jellemzően a mostani időközi választáson sem ők, sem a polgármester nem támogatják az „ellenzéki” jelöltet, hanem saját, civil köpönyegbe bujtatott jelöltet állítottak, mely több százalékot is elvihet az ellenzéki oldalról.

Zuglóban azonban ezzel együtt is van mód a Fidesz legyőzésére. A CivilZugló Egyesület jelöltje a körzetben évtizedek óta praktizáló körzeti orvos dr. Keczéry Attila meg tudja nyerni ezt a választást. Már 2019-ben még az egyesületünk támogatása, kampány nélkül függetlenként jelentős eredményt ért el. Önök is tudják, a körzet lakói által ismert és közkedvelt, alkalmas, hozzáértő és tisztességes, a kerület rendbetétele iránt elkötelezett ember, aki kiváló képviselő lenne.

Az őt most támogató, Zuglóban beágyazott Civilzugló Egyesület pedig elismert tényező a kerületben, több mint egy évtizede aktívan jelen van a zuglói közéletben.

 A CivilZugló Egyesület 2020-ban az előválasztáskor a Momentum jelöltjét Hadházy Ákost jelölő szervezetként támogatta. Emlékezhetünk, a Párbeszéd és a DK az előválasztáson Tóth Csabát támogatta, és e morálisan megkérdőjelezhető kiállás Zuglóban igen sokat rontott e pártok megítélésén.

A CivilZugló Egyesület tagjai a választási kampányban is rengeteget dolgoztak az immár közös jelölt, Hadházy Ákos győzelméért.

A CivilZugló Egyesület az elmúlt évben döntően segítette ezt az „új koalíciót”, a kerület korrupciótól megtisztításhoz szükséges döntő szavazatát adta számos fontos ügyben, pl. a zuglói vagyonkezelő cég igazgatóváltásakor.

Mindezek okán azt kérjük a körzethez ragaszkodó Párbeszédtől, a támogató Momentumtól, a DK-tól, hogy most önök is gyakoroljanak gesztust, egy körzet erejéig lépjenek vissza, és támogassák a civil jelöltet.  Együtt meg tudjuk nyerni a választást, Önök csak elveszíteni tudják.

 Tegyenek egyszer tanúbizonyságot arról, hogy képesek a pártlogikán felül emelkedni, hogy nem csak a szavak szintjén támogatják a civileket, de a valóságban is. Hogy a kerület korrupciótól megtisztítása fontosabb cél, minthogy melyik körzet melyik pártnak „jár” - azaz melyik ellenzéki párt jelöltje bukja el a választást.

A sorjázó kudarcok után a közös győzelem országos szintű hír lenne, és egy hosszútávú zuglói együttműködés, egy új többség alapjául szolgálhatna.

 

  1. 09. 13.

                                              

 CIVILZUGLÓ EGYESÜLET

 

 

 

3 komment

Címkék: Párbeszéd Szabó Rebeka Horváth Csaba polgármester Momentum Zugló Összefogás Zuglóért Egyesület dr. Keczéry Attila Kökény Dalma Demokratikus Koalíció Zugló

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr317930389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2022.09.14. 09:08:16

Nem a jogállamiság miatt bukott akkorát az ellenzék április 3-án (és azóta is), hanem
1. minden értelmes ember látta, hogy az Összefogás nevű csürhe teljesen képtelen nem hogy kormányozni, de bármilyen értelmes dolgot együtt megcsinálni
2. a korábbi önkormányzati győzelmek óta sikerült bizonyítani: csak szerencsétlenkedés megy mindenhol. Nekem több ősliberális ismerősöm van, aki emiatt szavazott április 3-én életében először a fideszre.
Lehet az EP-ben hazudozni és a Soros által lefizetett kontraszelektált gynegeelméjű söpredék szavazgathat a jogállamiságról, de a probléma maga a magyar ellenzék elképesztően alacsony szinvonala :(((

ulpius66 2022.09.19. 10:44:03

"Nyílt levél a Párbeszéd jelöltjét támogató pártoknak!

Együtt meg tudjuk nyerni a választást, Önök csak elveszíteni tudják!"

Bejött a "tipped"!!!!!!!!!!

ulpius66 2022.09.19. 11:07:54

Várnai!

Te még nem kaptad meg a ballibsiktől a megtisztelő "fidesz-bérenc" jelzőt?
süti beállítások módosítása