HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A valóság ezzel szemben az... - Tóth Csaba állításai és a valóság

2021.05.14. 11:51 varnai

Pár napja a Partizánban Gulyás Márton remek interjút készített Tóth Csabával, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjével. Tóth magyarázkodásai, metakommunikációja a legtöbb esetben már magukban önleleplezőek, azonban a történelmi hűség, és a tisztánlátás miatt állításait, és velük szemben a valóságot érdemes párhuzamba állítani. 

A filmet mindenképp nézzék meg:

3:10-től Tóth alig tud megnevezni három baloldali értéket. A korrupció megszüntetését mint célt nem említi. Nem véletlenül. 
A soproni MSZP-s "közösséghez"  most Zuglóból csorog vissza pénz: Kránitz László  soproni ex MSZP-s képviselővel a Zuglói Információs Médiaszolgáltató cég kötött 2020. szeptemberében tanácsadói szerződést, eddig 2 milliónál többet fizettünk ki a soproni jóbarátnak. A "tanácsok" kikérése folyamatban van. 

7:15-től Tóth Vas megyei tevékenységéről. "Ha elkövettem volna bármit, akkor konkrétan azt írják le."
A korabeli Vas megyei újságcikkek gyüjteménye konkrétan és részletesen beszámoltak a valóságról. Az Index részletesen leírja a fantomtag beléptetés folyamatát, melynek eredményeképpen Tóth megyei alelnök lett.

p3f441337dff3d9292a098957b51d3797.jpg

A lebonyolításban ő, illetve két politikai kalandor Szabó Bálint és Zuschlag János lehettek a főszervezők.  A cikkek az ellene indult etikai eljárásokat, a kizárást is leírják, illetve, hogy meddig jutott a nyomozás és milyen módon tüntek el a bizonyítékok. Tehát szó nincs arról, hogy nem történt fantomtag beléptetés, a nyomozást a bizonyíték eltűnése miatt zárták le. (Csak halkan jegyzem meg, tekintettel arra, hogy Vas megyei munkássága idején még nem ismertem Tóthot, és bár állítása szerint minden őt érintő botrány mögött én állok, ennek az ügyének a botránnyá válásában nem (sem) lehettem ludas.)

Hogy mi történhetett Vas megyében, és hogy annak Tóth volt a mozgatója, azt alátámasztja, hogyTóth Csaba  2005-ös zuglói megjelenésekor - bár erre Gulyás nem tér ki -  a kerületi MSZP szervezet elfoglalására a Vas megyeivel pontosan megegyező manipulációkkal, tömeges tagbeléptetésekkel, névtelen levelekkel és botrányokkal került sor. Ezt írta az Index:

... az egykori Vas megyei pártelnök, Tóth Csaba egyszercsak harmincöt új embert hozott be az évek óta alig száz aktív taggal stagnáló szervezetbe. És még továbbiakat is hozott volna - jól menő üzletembereket, kvalifikált vállalkozókat -, ha a régi vezetés az önkormányzati választásokra való nyugodt felkészülés érdekében hirtelen nem függeszti fel a tagregisztrációkat.

És hogy kiket hozott Tóth Zuglóba? Tóth 2006-ban tette meg önkormányzati képviselőnek bizalmi embereit Komlódi Gábort és Kemecsei Árpádot, akik már akkor a Vagyonkezelő céget tartották a fő célpontnak - de már 2008-ban mindketten lemondani kényszerültek a Zuschlag ügyben való érintettségük miatt. Erről a HVG számolt be  ITT és ITT. A pártszervezet erőszakos elfoglalása miatt számos régi zuglói MSZP-s lépett át az MSZDP-be, pl. Kinisch Andrea, hogy most a DK-ban térjen vissza a zuglói közéletbe.  (Tóth zuglói megjelenését övező botrányok felfújásában sem lehettem részes, hisz még mindig nem ismertem. : )

 A 2008-ban lemondó Kemecsei Árpád helyére kiírt időközi választáson az immár Tóth Csaba vezette MSZP Dr. Imre Gergelyt jelölte, ő Tóth és Hagyó Miklós bizalmasa volt. Hagyó és Tóth is az MSZP úgynevezett Mozaik Klubjához tartozott, (Mesterházy, Újhelyi, Oláh Lajos) akik az MSZP többi platformjával ellentétben elvek nélküli fiatal karrieristák, politikus-vállalkozók voltak, és kimondott céljük a pártbéli pozíciók megszerzése volt.

A kisföldalatti területére tervezett pláza ellen frissen alakult Civilzugló Egyesület színeiben én indultam.imre_hagyo.jpg

Zuglóban ekkor történt először, hogy a szocialisták ellen induló jelölteket övön aluli eszközökkel próbálták lejáratni, az MSZP-vel konkurálni merő MSZDP jelöltjét pornófilmben szerepléssel vádolta egy anonim szórólap. Ezután már nem volt olyan kerületi választás, ahol ne lettek volna hazugságokat állító anonim szórólapok, (a szexuális témájúakat különösen kedvelték) plakát rongálás, erőszakkal fenyegetés, melyek mindig a szocialisták ellen induló jelölteket érték. (Engem 2014-ben asszonyveréssel és halált okozó ittas vezetéssel, egy a képviselőtestületnek és a médiának küldött névtelen levélben swinger klubba járással (nem vertem, nem ittam, nem járok: ), a 2017-es választáson fideszes dr. Somodi Zoltánt paraszolvenciából épített budai villával vádolta egy névtelen szórólap (nem az övé volt a lefotózott épület), Drevenka Monika jelöltünk munkahelyi kirakatát ragaszgatták össze, Rozgonyit szavazatvásárlással vádolták meg,  Jelen Tamás fideszes képviselőjelölt kötelet, Borbély Ádám pedig fehér port talált a postaládájában)

Megjegyzendő, Komlódi Gábor és Kemecsei Árpád is Tóth bizalmi emberei maradtak, ma mindketten a zuglói parkolást kezelő ZKNP-nek dolgoznak.

A Tóth által Zuglóban okozott baloldali belháború 2010-ig tartott, és jelentős szerepet játszott abban, hogy a kerület mind a 15 körzetét a Fidesz és a polgármesterséget Papcsák nyerte el. Az index  ITT ír erről. 

A Papcsák korszakban  a Zuglói MSZP szervezetét már Tóth irányította,  három fős szocialista frakciót Dr. Imre Gergely vezette és a Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságába pedig Tóth egyik frissen hozott bizalmasát, Hajdú Flóriánt delegálták. A frakciót állításuk szerint visszafogták, az semmiféle ellenzéki munkát nem végzett, az összes papcsáki ügyeskedést, ahogy azt az akkori újságcikkek és médiaszereplések is tanusítják, én nyomoztam ki, tártam a nyilvánosság elé és tettem feljelentést. Tóth Csaba vagy a kerületi MSZP egyetlen sajtótájékoztatót nem tartott, nem firtatták, nem szólaltak fel Papcsák ügyei, kerületvezetése ellen.

34:50-től Tóth zuglói támogatásáról. A 2014-es parlamenti választáson Papcsák Ferenc legyőzése volt a cél, ezért a Civilzugló Egyesületnek jobb híján nem volt más lehetősége, mint aktívan segíteni Tóth Csabának. Szorgalmasan kampányoltunk, két tucatnyi szavazóköri számláló biztost adtunk, újságot kiadva búzdítottam,  hogy Tóthra szavazzanak. Tóth meg is nyerte a választást.

Értelemszerűen 2014-ben még a Tóth által erőltetett parkolási konstrukcióval és a többi korrupciós üggyel nem lehetett bajom, hisz azok 2015-től, a hatalomra kerülésük után történtek. 

Tavaszi megállapodásunk szerint az egyesület a parlamenti választáson segít Tóthnak, és ősszel az ellenzék, köztük a Civilzugló Egyesület közösen indult volna az önkormányzati választáson. Tóth tavasszal, amikor még szükség volt ránk, szorgalmazta az egyesület bevonását a kerületvezetésébe, ennek részeként alpolgármesterséget ígért. Mint ahogy ezt megígérték a DK-nak, a Szolidaritásnak is.   A nyári tárgyalásokon azonban Tóth és Karácsony a háttérben megegyeztek, és ezután a a civilekre, a Civilzuglóra már nem volt szükségük, ezért kirekesztettek minket az együttműködésből. A tárgyalások során, 2014 augusztus elején a DK zuglói szervezetének írt nyílt levél világosan bizonyítja, hogy Tóth valótlanságot állít. Karácsony polgármesteri jelöltségét és az alpolgármesterséget elfogadva hajlandóak lettünk volna közösen indulni. A nyilvánvaló átverést követően azonban kénytelenek voltunk külön indulni, így jutva be a képviselő-testületbe. Nemcsak hogy alpolgármesteri helyet nem adtak, még bizottsági helyeket sem akartak adni. 

Megjegyzendő, a velük szövetséges, a kampányt végiggüriző Demokratikus Koalíciót és a Szolidaritást is átverték, mert e két szervezetnek egyetlen képviselője sem jutott be a testületbe, és a beígért alpolgármesterségeket sem kapták meg. A választási eredményekből kiderült, ha közösen indultunk volna, a baloldal az összes körzetet megnyerhette volna, de így Tóthék és a Fidesz uralták 2014-2019 között a testületet, végrehajtva azokat a háttéralkukat, melyekről Karácsony beszélt.

Tehát hamis Tóth állítása, miszerint az alpolgármesterséget visszautasítottam volna, mert ilyen felajánlás sosem volt, csak hamis kecsegtetés.

Jellemzően 2019-ben Tóthék hasonló módon verték át a Jobbikot, amely a nyári pártosztozkodáson, miután a Civilzuglót ismét kiszorították, egy körzetet kapott, ezt átadta az MSZP-nek egy külsős alpolgármesteri helyért. Majd az ünnepi alakuló ülésen öltönyben ott álló Jobbikos emberkét a titkos szavazáson jól nem választották meg. Aljasságból tízes.

38:20 A zuglóiak nyertek az ebben a formában kialakított fizető parkolással.
A valóság ezzel szemben az, hogy a parkolás 2017-2019 között nemhogy nyereséget, de jelentős kiadást okozott a kerületnek, még ha a beruházás 500 milliós kiadását nem számítjuk bele akkor is.  A veszteséget kimutatót jegyzői táblázat ITT látható. Nem véletlen, hogy Karácsony a botrány kirobbanása után a parkolás ellenőrzés külső szerződését  - bár a szocik sokáig ellenálltak  - megszüntette. 

41:00 "Én soha nem fenyegettem meg senkit, soha!" 
Aha. De a körülötte lévő verőemberek, a szervezett bűnözés miatt börtönbüntetését töltő Czigle Lászlóról, alias Gottiról, és a kampány során őt mindenhová kisérő 2-3 kopaszról már ezt nem merte állítani.

szaty.jpg

A Rákosfalva lakótelep előtt kampányoló vörösingesek, mögöttük a "nem fenyegető" Gotti és barátai. Az egész kampány során, minden rendezvényen végig Tóth és Karácsony Gergely mögött álltak. (a képet a neten találtam, a rajta lévő feliratok már rajta voltak) 

gotti_es_tarsai_2.jpg

Feigli Ferenc Tóth embere fölénk tornyosulva a béketűrése határait ecseteli.


A  mi jelöltünket a 2014. szeptember végén az önkormányzati kampányban Tóth bizalmasa, a Vagyonkezelő igazgató-helyetteseként rövid karriert befutó Feigli Ferenc MMA harcos fenyegette meg, fölénk tornyosulva kijelentve, "ha itt kampányolunk hamar kijön a béketűrésből". Tóth a 2017-es időközin is, melyet az eltűnt Sápi helyére írtak ki, megüzente, ha Drevenka Mónika el mer indulni, lejárató kampány indul ellene. Pár nappal később ismeretlenek összeragasztgatták a gyógyszertár ablakait, ahol dolgozik, az én nevemben pedig a fotóm felhasználásával egy melegrandi oldalon adtak fel hirdetést. Mindkét esetben feljelentést tettünk.

44:10 Az elásni gondolatkör Várnaitól származik.
Ezzel szemben a valóság az, hogy az "elásást" elsőként Karácsony mondta egy ismerősének a nyilvánosságra kerülő hangfelvételen. Hogy Karácsonynak miért ez jutott eszébe, kérdezzék tőle.

52:10 Hadházy onnan is botránnyal távozott, hiszen összeverekedett a saját elnökségi tagjával.
Ezzel szemben a valóság az, mint ahogy az a médiában is megjelent hangfelvételből és elmondásokból is köztudott, Hadházy egy széken ült, amikor Sallai R Benedek nekirontott, de Hadházy még ekkor is kitért a konfliktus elől.

És  a 46:20-nál elhangzó "Várnai gyűlöl engem és ha tehetné, megtenné azt."
Mármint meggyilkonám. A valóság az, hogy nincsenek ilyen szándékaim. Úgy gondolom, Tóth Csabát a nyilvánosság eszközével kell eltávolítani a közéletből, ahogyan így gondoltam ezt annak idején Papcsákról is.

Papcsák dolgairól 4 éves regnálása során sokat írtam (a szocik végig hallgattak) de a választás előtti összefoglalómat mindenképp javaslom elolvasni.   Tóth zuglói tevékenységéről mindezek sajnos mind elmondhatóak - a zuglóiak cseberből vederbe jutottak - de azzal a különbséggel, hogy Papcsáknál  Tóth sokkal ravaszabb, hisz mindvégig mások háta mögé bújva, a jogi felelősséget nem vállalva irányította, használta  ki Zuglót, ráadásul az embereit sokkal keményebben kézben tartva végzi tevékenységét. 

Persze valóban nem kedvelem. Hogy miért? Mert egy igazi NER politikus-vállakozó, aki mg ráadásul hamis szinű mezben játszik. Tóth megtestesíti mindazt a hazug képmutatást, amely miatt az emberek az összes közéletbe becsatlakozni kívánót, politikust, civilt megvetik: a hamisságot, a mások becsapását és kihasználását, a felelősség folyamatos elhárítását, mások befeketítését, és eközben a látványos meggazdagodást. Ebben a remek interjúban ez a személyiség pontosan átjön.

Az, hogy mit gondol a tisztességről, az tökéletesen kiderül abból, ahogy Hadházy trafikmutyit leleplező tettéről beszél: Elítéli, hogy Hadházy leleplezte a Fidesz trafikmutyiját, mert ezzel "elárulta párttársait". Holott egyrészt állampolgári kötelesség bűncselekmény észlelése esetén azt a hatóságnak jelenteni, ráadásul a képviselői eskünkbenben külön is szerepel a közvagyon megőrzése. A társakhoz való hűség, a közös büncselekmények elhallgatása a maffiában alapelv, nem a közéletben.

1 komment

Címkék: Hagyó Miklós Sápi Attila Tóth Csaba parlamenti képviselő Hadházy Ákos parlamenti képviselő Dr. Imre Gergely Komlódi Gábor Kemecsei Árpád

"Nem került kiállításra" - 52 milliót ottfelejtettek a Hungastnál

2021.05.08. 11:21 varnai

Enigmatikus című előterjesztés került a képviselő-testület elé: 

A Hungast 14. Kft. számára a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Főosztálya által kiszámlázott, 2017. márciustól elmaradt bérleti díj fizetésének részletfizetési kérelméhez szükséges kompenzálási megállapodás elfogadása

Sajnos, már az előterjesztés első soraiból kiderül, hogy a címe sem igaz, hiszen nem "elmaradt" a díjfizetés, hanem a számlázást felejtette el négy éven át a Polgármesteri hivatal, és a bérleti díj fizetés elmaradása ennek csak következménye volt.  Az előterjesztés és mellékletei itt olvashatók el.

A több oldalas előterjesztésből az a "csekélység"  is kifelejtődött, hogy a kiszámlázni elfelejtett összeg csekély 52.231.803 forintra rúgott.

Ezek után miért csodálkozunk, ha a helyiségbérbeadásnál a be nem szedett bérleti díjakból 750 milliós, a  be nem szedett lakbérekből tobábbi 800 milliós kintlevőség keletkezik, mely sosem folyik be?

 

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata és a Hungast 14. Kft továbbá a Zuglói Intézménygazdálkodási Központ között 2016. augusztus 16-án helyiségbérleti szerződés jött létre a Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola főzőkonyhája, a Móra Ferenc Általános Iskola tálalókonyhája és étterme, továbbá a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tálalókonyhája és étterme (volt főzőkonyha) vonatkozásában (1. melléklet).

  1. február 27-én a Zuglói Intézménygazdálkodási Központ megszűnt, ezért szerződés-átruházással a helyébe a Zuglói Polgármesteri Hivatal került a szerződésbe (2. melléklet).

A szerződésben meghatározott bérleti díj a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Főosztálya által 2017. március óta nem került kiállításra a Hungast 14. Kft. számára, melynek pénzügyi osztálya – belső vizsgálat során – feltárta a hiányosságot és 2020 novemberében levélben (3. melléklet) jelezte a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Főosztálya felé.

Az előterjesztés tán a legfontosabb kérdésre nem ad választ:  hogy a bánatba lehetséges, hogy a a Polgármesteri Hivatal, a Pénzügyi, a Jogi osztály, a Jegyzői kabinet, a belső ellenőrzés, a jegyző, Karácsony polgármester négy éven át nem vette észre, hogy egy  nemrégiben általa megkötött élő szerződés hever a fiókban, négyszer tizenkét alkalommal nem küldenek számlát, és 52 millió forint nem folyik be a kerület kasszájába?

52 millió forint hiánya nem tünt fel senkinek a költségvetések tervezésekor, elfogadásakor?  A Jogi osztályon, Polgármesteri, jegyzői kabinetben senki nem tekinti át az élő, milliárdos nagyságrendű szerződéseket?

zsurmoka_leves_2.JPG

Zsurmóka leves. Az íze alapján  második fogás paprikás krumpli  megdarált 1:10 arányú higítása. Évi 1,4 milliárdot fizetünk hasonló menűkért.

Megjegyzendő, a számlázás nélkül eltelt négy évben a Hungast szerződéseket többször módosították, immár 1,4 milliárdot fiztünk a cégnek. A legdurvább ezek közül, hogy  folyamatosan érkező  szülői,  iskolaigazgatói, sőt NÉBIH minőségi panaszokat negligálva a közétkeztetési szerződést pályáztatás nélkül 2017 februárjában polgármesteri előterjesztéssel, szocialista-fidesz szavazatokkal pályáztatás nélkül 2022-ig újrakötötték.

21154860_26baa4471d44fd6c369c7494e57247e1_wm.jpgPedig a lejáró szerződés lehetett volna az alkalom, amikor a Hungasttól megszabaduljunk, és nyilt közbeszerzést írhattunk volna ki, és elérjük, hogy a kerületi gyerekek végre rendes ételt ehessenek. 

A Hungasttal való kivételes bánásmódra , a szerződés  pályáztatás nélküli megújítására magyarázattal szolgál, hogy a  közétkeztetési piacon hatalmasra hízott céget Bánki Erik fideszes képviselőhöz mondják közel állónak. Bánki Erik a Parlament Gazdasági Bizottságának alelnöke, mellette alelnökként Tóth Csaba Zugló MSZP-s képviselője az alelnök. Tíz éves képviselősége alatt Tóth egyszer sem szólalt fel a  bizottsági elnök vállalkozásai miatt.

Matolcsy György MNB elnök, Bánki Erik Gazdasági Bizottság elnök, Tóth Csaba Gazdasági Bizottság alelnöke

mwnza_2893_1.jpg

A fiókban felejtett szerződés már csak azért is fura, mert az elmúlt négy évben a Hungast szerződést  többször módosították, ( mindig a Hungast javára) Ráadásul ebben az időszakban több külön szerződést is kötöttek a Hungasttal pl. nyári táborozás vagy a választás napjára étkeztetésekre, ezekért az önkormányzat fizetett is, mint a katonatiszt, és bár ilyenkor a hivatal jogászai készítik elő, tekintik át a szerződéseket, de egyszr sem vették észre, hogy a Hungastnak egy másik szerződés szerint fizetnie kéne. 

Az egyik 2018. októberi szerződés módosítás a jegyző és a polgármester aláírásával.

2018_zugloi_onkormanyzat_hungast_14_kft_vallalkozasi_szerzodes_modositas-3.jpg

Az előterjesztésből az is kiolvasható - lásd aláhúzott rész, és alább a Hungast levél - hogy a számlák, a befolyó pénz  hiányát ráadásul nem az önkormányzat belső ellenőrei, gazdasági osztálya, pénzügyi osztályán, jogi jegyzői osztályán dolgozó sok tucatnyi ember  egyike fedezte fel - hanem a Hungast ellenőrei. Szép tőlük, hogy szóltak.

Az önkormányzat efféle vezetését hívják hanyag kezelésnek.

 

 

hungastlevel.jpg

 

 

1 komment

Címkék: közétkeztetés hanyag kezelés Karácsony Gergely Bánki Erik Tóth Csaba országgyűlési képviselő HUNGAST Kft

süti beállítások módosítása