HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Holt lelkek a zuglói ajánlóíveken

2019.09.15. 12:22 varnai

"Dr Papp Imre a Helyi Választási Iroda vezetője tájékoztatja a bizottságot, hogy az alánlóíveken több személy passzív státuszba került a Központi Névjegyzékben. A HVI szerint alappal feltételezhető, hogy ezen aláírástevők az aláírás időpontja előtt elhunytak."

halott_koch.jpg

 

A jogi bükkfanyelven megfogalmazott mondat több polgármester és képviselőjelölt neve után is megjelenik  a Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 10-i jegyzőkönyvében és azt takarja, hogy  ezen emberek ajánlásgyűjtő ívein valakik halottak adatait használták fel és halottak nevében írtak alá a jelöltség eléréséhez. Brávó.

A csalást Koch János a Munkáspárti, Czeglédi János a Mi hazánk! polgármesterjelöltjeinek, illetve e pártok több képviselőjelöltjének ívein fedezték fel.

halott_czegledi.jpg

Dicséretes, hogy a HVI minden alkalommal feljelentést tesz. Szomorú azonban, hogy hiába a nyilvánvaló csalás, e jelölteket is nyilvántartásba veszik, azaz indulhatnak a választáson.

Hisz nyilvánvaló, hogy a pár /tucatnyi? hallott adatai, aláírása csak a jéghegy csúcsa, sok száz választó adatait, aláírását szükséges ahhoz átmásolni, odahamisítani, hogy pechjükre több hallotté is belekerüljön a hamisított adathalomba.

10193-1-halottak_napi_temeto_435521_69744_n.jpg

Tízből kilenc halott a Mi hazánkot ajánlotta - holtbiztosra mentek

A Civilzugló Egyesület a kéthetes ajánlási periódus alatt  több, mint 1500 aláírást gyűjtött, adott le, mind a 15 körzetben kopogtattunk és minden jelöltünket nyilvántartásba vették, de az általunk leadott 1500 aláírás közé egyetlenegy hallotté sem került bele. Ez nem is lehetséges, ha valaki tisztességesen gyűjt, az utcán vagy házról házra járva kopogtatás közben találkozik az állampolgárokkal. Mikor a támogatást kérjük,  a lakcímkártyáját leellenőrizve, beszélgetve  mindig meggyőződünk róla, hogy az adott személy élő-e vagy sem. Temetőkben, éjfél után pedig nem gyűjtünk.

A tréfát félretéve, ezek a pártok a munkát, a lakossági találkozásokat elkerülve -  tán nem támogatnák őket elegen? -  egész egyszerűen más pártoktól kapott régi, illegálisan rögzített adatokat, lemásolt ajánlóíveket írtak át, az aláírásokkal együtt.

Ez természetesen mind a választás rendjének megsértése, mind magán és közokirat hamisítás Büntetőtörvénykönyvi tényállását kimeríti. Remélem e nyilvánvaló csalások ellen ugyanolyan rámenősségel és gyorsasággal jár el a rendőrség, mint Pikó Andrásék ellen.

Azt viszont egyáltalán nem értem, hogy akik ilyen nyilvánvaló csalást követnek el, azaz az ajánlásokat hamisítással szerzik, azok miért indulhatnak a választáson? Miért nem zárják ki őket automatikusan a választásból?

-

Mindazonáltal a polgármesterjelölti vitára - ha már egyszer nyilvántartásba vették őket -  a többi jelölt mellett várjuk a Mi hazánk és a Munkáspárt polgármesterjelöltjét is, alkalmat adunk nekik, hogy magyarázatot adjanak a megmagyarázhatatlanra. Csak arra kérem őket, hogy ajánlóikat ne hozzák magukkal!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7215093206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyben 2019.09.15. 19:56:09

Hol lehetne megtudni az ajánlók névsorát?

varnai 2019.09.15. 20:25:01

mint adatgazda Önnek megmondják, hogy az ön adatait mely szervezetek ajánlóívein találták meg.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.09.16. 08:37:48

Csak nem a Fidesz segíti a Munkáspártot az MSZP ellen és a Mi hazánkat a Jobbik ellen? Milyen meglepő...

Flick025 2019.09.16. 18:27:45

Mikor és hol lesz a polgármester jelölti vita?
süti beállítások módosítása