HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Nem a jegyzők az alkalmatlanok

2018.06.28. 09:13 varnai

"Bizalomvesztéssel" indokolta a rendkívüli állomány-gyűlésen a polgármester, hogy felmondott a nem egészen két éve hivatalban lévő jegyzőnek. A baj az, hogy a mára hivatal dolgozói  - és a zuglóiak többsége is -  pontosan látják, nem az immár második jegyzővel van a baj, nem ők alkalmatlanok a pozíciójukra.

Nincs két éve, hogy Hofmanné, egy nagy tudású, szakkönyveket író szakember, akit már Karácsony polgármester választott,  távozott a kerületből. 

Most szintén a polgármester által kiválasztott jegyző távozik.  Két évig sem húzta.

A sunnyogás a szokásos karácsonyi.  Míg a Thököly úti fák megvédésével, a hajléktalanoktól lakást megtagadó bal és jobboldali összefogással egyből telekürtölték a sajtót, a jegyző felmentéséről gondosan hallgattak, még a képviselőket sem sikerült öt nap alatt értesíteni, nemhogy Zugló lakosságát. Jellemzően a politikusi Facebook oldalán sem sikerült elmondani a jegyző felmentését, és 25-én kitett RTL interjúban sem említi a kerületi történések között a kerület legelső köztisztviselőjének felmentését.

Makranci Lászlóval ismét egy nagy szakmai rutinnal rendelkező, hozzáértő szakembert veszítünk.

makranczi-laszlo-profil-702x336.jpg

 

Ő volt az, aki gyakorlatias műszaki szakemberként elkezdte sorra áttekinteni a különböző szakterületeket, a lakás állományt, a helyiség gazdálkodást, kiharcolta és emberekkel töltötte fel a Főmérnökséget, próbálta vinni a hivatalt, döntéseket kicsikarni a teljesen érdektelen polgármesterből, vívott helyette az öntörvényű Városgazdálkodási Zrt-vel,  - tette ami a polgármester dolga lenne.

A zuglóiak csak az újra papcsáki szintet elérve úja teljesen propaganda lappá tett Zuglói Lapokban megjelenő álláshirdetésekből tudják, a hivatalt sorra hagyják el az évtizede a kerületet szolgáló szakemberek, a pénzügyről, és a többi osztályról: megunták a fejetlenséget, a vezetetlenséget, a kerületet kifosztó, tönkre tevő, a szakmaiságot rendre felülbíráló politikai döntéseket. 

Eközben a hivatal, a bérlista tele politikai kinevezettekkel, haverokkal, semmittevőkkel: negyedik alpolgármesterrel, négy kabinettel,  sporttanácsadóval,  a polgármester volt frakciótársaival:Vágó Gáborral (januári kinevezése óta nem láttuk semmiféle produktumát)  Szilágyi Lászlóval,  a Párbeszéd köztisztviselővé kinevezett tagjaival, kuratóriumi tagjaival, - így nem lett Zugló  PM kifizetőhelye.

  A létszámokból látszik, hogy a legfontosabb a média, az önfényezés, tucatnyi sajtósunk van, többen vannak mint a bármikor. Eközben a Városgazdálkodási Zrt., a Cserepes a szocik, míg a Sport Kft a zuglói Fidesz kifizetőhelyeként működik. Külön pikáns, hogy az önkormányzati piacunk igazgatójának bal és jobboldal kéz a kézben nevezte ki Szatmáryné Jahl Angélát, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő BKIK-s ügyeikről, számlaadásról elhíresült mamáját.

A legjellemzőbb, hogy miközben a hivatalt, a kerületet helyette vezetni próbáló jegyzőt kirúgja a polgármester, eközben a média előtt a Soros tervről a migránsokról vitatkozik, az MSZP-vel tart a Kúria előtt sajtótájékoztatót. Ha ennyire nem Zugló érdekli, akkor miért kapaszkodik ennyire Zugló polgármesterségébe, hiszen a kerület összes pénzzel kapcsolatos döntését úgyis Tóth Csaba hozza, miért vesz el újabb éveket a kerülettől?

 

 

 

komment

Címkék: jegyző Karácsony Gergely Makranci László

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr114078857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemere16 2018.07.01. 15:54:30

Kb. 2 hete írtam Makranczi úrnak egy levelet, ezek szerint hiába.
A Főmérnökség munkájáról csak annyit, hogy tavaly év elején részükre kérdéseket tettem fel, amikre egyáltalán nem válaszoltak. Helyette a Közút zrt.-nek küldték tovább a levelemet azzal, hogy az érintett terület nem a kerületé. Pedig igenis a kerületé. A hivatalban nem hivatalos hanem hamis Google térképről dolgoznak. A Fogarasi 45 előtti terület nem Padlizsán utca.
Nem tudom, hogy Ön Zuglóban miként tenne rendet, de a hivatali hierarchia szerint az osztályvezetők kérdőre vonása nem a polgármester hanem a jegyző feladata. Nekem azért vannak kétségeim, hogy csak a döntéshozói nyomás akadályozza a végre hajtók munkáját. Egyébként az Önkormányzat a Google véleményezései alapján az utóbbi 1 évben szinte csak 1 csillagot kapott.

OkoskaTo:rp 2018.07.08. 12:27:08

@Nemere16: Miért, az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal előtti közterület (Pétervárad utca) vajon a kerületé? Térdig lehet gázolni a japánakácok lehullott virágzatában, ami az esőtől elkezdett már összeállni és komposztálódni.
Nálunk fejletlenebb helyeken az ilyesmit ún. köztisztasági szolgálat felsöpri.

Zuglóban pl. egyetlen járdaseprőgép van, az sem mozdul ki a PH kétutcányi sugarán távolabbra. Úgy látszik, most elromlott a gép, vagy szabin a kezelője, ha már az elvtársak közvetlen orra előtt is ekkora a dzsuva. (Mint amúgy a kerület többi részén is.)

akos873 2018.07.28. 06:26:44

Sajnálom Lacit, tényleg jó szakember volt, még Biatorbágyról ismerem. Igaz, csodálkoztam azon, hogy itt ezt a vezetői állást elvállalja, kíváncsi vagyok ki lesz a következő áldozat. Mondjuk célszerű lenne házon belül keresni egy régóta ott lévő szakembert.
süti beállítások módosítása