HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Sajtóközlemény - a valóság ezzel szemben az...

2014.03.03. 09:45 varnai

Göbbelsi  magasságokba emelkedő sajtóközleményt adott ki  minap a Zuglói Önkormányzat sajtóosztálya. A közlemény nem más mint tételesen cáfolható hazugságok sora, értelmetlen  vádaskodással vegyítve.  Íme:

    Budapest, 2014. február 26., szerda (OS) - Megvédjük a zuglói nyugdíjasokat!
    
Az MSZP Országos Központja által 2014. február 26-án kiadott közleményére reagálva, melyben sértegetik és támadják a zuglói nyugdíjasokat, Zugló Önkormányzata a leghatározottabban visszautasít minden vádaskodást. Ugyanakkor köszönetünket fejezzük ki az MSZP-nek, hogy ismételten elmondhatjuk, hogy az előző, balliberális ciklusokból megörökölt adósságcsapdából kikerülve Zugló Önkormányzata 2013 végén már pozitív szaldóval zárta a mérleget.

Míg az előző vezetés alatt a szocialisták felélték a kerület tartalékait, Dudogló Pávelekkel kötött megbízási és tanácsadói szerződésekre herdálták el az adófizetők pénzét, addig a Papcsák Ferenc polgármester alatt működő városvezetés fejlesztésekre és a rászorulók támogatására tudja azt fordítani. Ennek köszönhető, hogy a Zugló polgáraiért cselekvési program keretében kibővíthetjük az eseti támogatásban részesülők körét, így ezentúl az öregségi nyugdíjasok mellett a rokkantsági és az özvegyi nyugdíjban illetve árvaellátásban részesülők is megkaphatják évente kétszer - húsvétkor és karácsonykor - Erzsébet-utalvány formájában a támogatást.

A rászorulók támogatását ért méltatlan és kisszerű politikai támadást visszautasítjuk, és megvédjük a zuglói nyugdíjasokat!

Zugló Önkormányzata
Sajtóosztály

 

Lássuk a tényeket:

"Vádaskodás". Miféle vádaskodás? Semmiféle módon nem jelzik, netán idézik, ki és hol és mivel sértegette, támadta a  zuglói nyugdíjasokat.  Megjegyzem a másokat "vádaskodónak"titulálás egyszer már balul sült el, amikor kétezer tüntető kerületi lakost sikerült a polgármesternek vádaskodónak minősíteni a Zuglói Lapok címlapján. Pár napra rá a kommunális adót visszavonták a Hermina úti szakrendelő bezárásáról lemondtak..

"Adósságcsapda"  A 2008-as kötvény kibocsátását a Fidesz-KDNP képviselői kétszer is megszavazták, többen közülük jelenleg is képviselők. Az "adósságcsapda" ahogy az 5 milliárd értékű kötvényt most említik, tehát KÖZÖS, konszenzusos döntés volt. Ha megnézzük akár az akkori Zuglói Lapokat, akár az országos médiát, nem tudnak mutatni egyetlen sort sem, amelyben a Fidesz frakció tiltakozott volna akkor a kötvény kibocsátás ellen. Nem mellesleg Zugló akkori 32 milliárdos költségvetéséhez képest az 5 milliárdos kötvény teljesen finanszírozható volt, érdemes ezt összevetni Debrecen 29 milliárdos, Hódmezővásárhely 21 milliárdos, Esztergom 22 milliárdos, vagy az V. kerület 16 milliárdos, mind  fideszes vezetéssel felhalmozott adósságaival.

Adósságcsapdáról beszélni azért is pofátlanság, mert 2011-ben épp Papcsák akart újabb 5 milliárdnyi, ráadásul valutalapú kötvényt kibocsátani, mely ellen még a saját frakciója is tiltakozott. Nem utolsósorban ebből a 2008-as kötvényből történtek az elmúlt két év fejlesztései, a pénz felélése folytatódott, hiszen a ciklusváltáskor a kötvényes számlán még 3 milliárd forint volt, ebből mára hozzávetőleg 1 milliárd maradt.

"Pozitív szaldóval zárták az évet".  A zuglói önkormányzat 2013 novemberében 550 millió forintnyi működési hitelt vett fel, (különben nem tudtak volna bért fizetni, mondta a Pénzügyi osztályvezető) majd ezt az összeget egy kis átminősítési trükkel hozzácsapták az állami adósság átvállaláshoz. A kerület okt, nov. dec. hónapokban nem fizetett a kerületi társasházaknak, ez +- 100 millió forint, ha mindezeket beleszámítjuk a költségvetésbe a kerület vastagon deficittel zárt.

A kerület tartalékait, ingatlan és részvény vagyonát nem csak a szocialisták élték fel. A papcsáki önkormányzat folyamatosan árulja és  értékesíti a kerület bevételt hozó bolthelyiségeit, lakásállományát. Az eladásokból, a pénzügyi osztályvezető szerint 200 milliós értéken realizáltak bevételt.

Tavaly és idén újra piacra dobták mintegy másfél milliárd értékben a még megmaradt telkeinket. Jellemzően minden költségvetésbe +- 4 milliárd forint értékben terveznek be ingatlan eladást.... Határozat van az utolsó 250 milliónyi OTP részvénycsomag eladásáról is,  tehát ugyanúgy a kerület vagyonát élik fel, vagy legalábbis próbálnák.

"Tanácsadókra herdálták a pénzt". A bíróság kimondta, azok a tanácsadói szerződések nem voltak teljesítés nélküliek sem törvénytelenek. (hogy ekkora összegért szükségesek voltak-e az vitatható)  Mindazonáltal Papcsák már 2010 decemberében a Weineken számon kért 28 milliós kárértéknél háromszor nagyobb értékben, mintegy 80 millió forintnyi tanácsadói szerződést kötött. A kedvezményezettek részletes listája ITT olvasható. Az elmúlt három évben havi 2-300.000 forintos nagyságrendben folyamatosan fizettek például Rátonyi Gábor volt polgármester Békalencse Bt-jének sporttanácsokért, akinek lánya, Flóra a kerületben képviselő, tehát az összeférhetetlenség is fennáll.

 "Kibővítjuk a rászorulók körét. " A papcsáki kerületvezetés a különböző szociális segélyekre szánt összeget 2011-ben a 2010-es 180 millióról a felére csökkentette. Zugló 124 ezer lakosából nincs 31.000 rászoruló, a ténylegesen rászorulókon viszont 4000 forint nem segít.  Ha a polgármesternek annyira fontosak lettek volna a nyugdíjasok, akkor miért csak most, a választási évben jutnak eszébe a "rászorulók"? Jellemzően a "húsvéti pénzosztást"  - miközben húsvét április 20-ra esik -  már március elején elkezdik.

papcsák - ház - közpénz.jpg

Ezt a kis maradék közpénzt még gyorsan szétosztom, hátha újra választanak.

Nincs itt másról szó, minthogy a polgármester választási kampányát - sikertelen működését,  folyamatos botrányait,a lakosság általános utálatát látva -  közpénz felelőtlen osztogatásával próbálja menteni.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választási kampány szociális segély dr. papcsák Ferenc zugló sajtóközlemény húsvéti pénzosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005836632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása