HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közérdekű kérdés a Kerepesi út 40. alatti Sellő Presszó ügyében

2013.08.09. 10:48 varnai

László Várnai <varnai.laszlo14@gmail.com>
8:39 (2 órája)
címzett: jegyzo
Tisztelt Jegyző asszony,

Pár napja az alábbi levelet kaptam a Kerepesi út 40. alatti társasház közös képviselőjétől..
Kérem tájékoztasson, milyen engedélye van a Sellő presszónak, hány  óráig szól, milyen a szórakozóhelyek nyitvatartására vonatkozó rendeleteink vonatkoznak rá,  volt-e már hivatalos panasz, milyen intézkedés történt?
Betartotta-e az önkormányzat a közigazgatási határidőket, milyen levelezés volt a lakókkal, közös képviselővel?

Várom válaszát,

Tisztelettel,

Várnai László

önkormányzati képviselő

------------------------------

Tisztelt Képviselő Úr!
 

 
A 1148 Kerepesi út 40. sz. társasházban az Önkormányzati tulajdonban működik a Sellő presszó. Nem tudni az Önkormányzattól ki és milyen indíttatástól vezérelve az Önkormányzati rendeletekkel ellentétesen miért biztosít (02)hajnalig tartó nyitvatartási lehetőséget a fenti presszó működtetőjének.
 
A környéken minden "kocsma" 22 és 24 óra között bezár, ezután a Sellőben megindul az éjszakai élet a presszón belül és kívül egyaránt. A zajongás és rendbontás minden vállfaját bemutatják az ott rendszeresen, tehát minden nap mulatozni vágyó "vendégek". Ezek többnyire a szemben lévő Készenléti egység "munkatársai" közül kerülnek ki. A lakók számtalan alkalommal fordultak a laktanya parancsnokához, mindhiába.
 
A Kerepesi út 40. sz. társasház lakói és a közös képviselő is több alkalommal fordult a Zuglói Önkormányzat Jegyzőjéhez, aki még válaszra sem méltatta a lakókat. Úgy tudjuk, hogy 15 napos válaszadási kötelezettsége van a jegyzőnek, de ez még egyetlen alkalommal sem valósult meg. Mi fontosabb dolga lehet, mint megoldai az itt alkók problémáit???
 
A társasház lakói úgy gondolják, hogy ezek után a megoldatlan problémájukkal a Közigazgatási Hivatalhoz fordulnak.   
 
Ha a zuglói lakók által választott képviselő testületből (netán a Jegyző, a Polgármesterre már nem is merünk gondolni........)valaki meghallaná a fenti problémát és segítene annak mielőbbi megoldásában, az javítaná a házban és a környéken élők életminőségét és az ebben az időszakban amúgy is igazán forró éjszakákon a lakóközösség éjszakai pihenését. 
 
Segítségét, segítségüket előre is köszönjük!
 
Üdvözlettel:
Szabó Dezső
közös képviselő
Társasház, Kerepesi út 40.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr565453437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemere16 2013.08.20. 01:41:16

Tavaly tavasszal kihívtuk Várnai urat a Fogarasi út 45- 47 előtt illegálisan megnyitott CBA Príma ügyében. Ekkor még Dr Papp Csilla jegyzőnőt védte. Azzal érvelt, hogy szegény csak néhány hónapja jött ide Debrecenből és nem ismeri az ügyeket. Azóta úgy tűnik Várnai úr is kezdi belátni, hogy ez a nő egy nehéz eset. A leveleket kb. 1.5 hónap után válaszolja meg. A nőnek a magántulajdonjogról fogalma sincs. A mi ügyünkben az ombudsmani hivatal tárta fel a visszásságokat. Mit mondjak? - Siralmas. Ez a nő egy bolsevik kontár. Még utólag sem töri össze magát, hogy a hibáit korrigálja. Hazugságokkal védekezik. Amúgy amit akkor Várnai úr nekünk ajánlott megtettük, de nem értünk vele semmit. A CBA hiányos engedélyekkel a tulajdonjogunkat durván sértve ma is zavartalanul üzemel. A választáson ezeket sürgősen el kell zavarni.
süti beállítások módosítása