HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Már két hete megtette - titokban

2012.09.28. 00:01 varnai

Elsőként is hadd osszam meg a telekis gimnazisták mai demonstrációjának videóját. Azt gondoltam, hogy ebből a kinevezésből  előbb-utóbb baj lesz, de azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar akuttá válik a helyzet. A háttér: az új igazgató érkezése után menten tisztogatásba kezdett, elküldte az egyik láthatóan közkedvelt igazgató-helyettest,  Érdekes, már alig két hét munka után  alkalmatlannak találta ? Vagy csak nem bosszúállás? Ejnye.

Kilépést fontolgatnak közkedvelt tanárok, osztályfőnökök. Ez nem segíti az oktatást, a jó hangulatot.

Alkalmas-e a megfélemlítés, a racionalizálás emlegetése a jobb tanári munka eléréséhez? Ezt kétlem.

Elérhető, kiharcolható-e ily módon a diákok és tanárok között az igazgatói tekintély, a köztisztelet?  Én nem hiszem.

  Vajon az iskolában kialakult hangulat, légkör segíti-e a jó oktatást? Nyilván nem.

 

És ami  a legfontosabb,  mi lesz a gimnáziummal, a közösséggel, az iskola eddigi jó hírével?


Én azt hiszem, azután a mód után, ahogy az iskola élére került és nem utolsó sorban mert még nincs (iskola ) vezetői tapasztalata az új  igazgatónak érdemes csak figyelni egy darabig.  Elrettentés helyett javaslom jobban együttműködni a tanári karral, pár hónapig csak figyelni a közösséget, megismerni az osztályokat, a diákokat,  a tanárokat, szép türelemmel megismerni a diákok véleményét a tanárokról, és ha már mondjuk az oszályok véleményvezéreit/bajkeverőit : ) mind mind néven tudja nevezni, az utána véleményt alkotni, átszervezésekbe,  netán elbocsátásba kezdeni.

------------------

És akkor a hivatali kontráról: "Az LMP megkésett, a polgármester már két hete feljelentést tett." szólt a közlemény.. Először is, ez nem kanaszta, hogy ki pakol le először. Másodszor, a polgármester  - mint az előző blogposztból  is látni  - sok mindent mond, mi már legikább csak a papíroknak hiszünk. A feljelentésről szóló papír, előterjesztés, írásos tájékozató nem volt. Mi megírtuk a magunkét és beadtuk, biztos, ami biztos.

És hát harmadszor,  hol értesülhetett a feljelentésről közvélemény, például Zugló istenáldotta, kommunális adót nyögő népe?

Adott ki talán a zuglói önkormányzat sajtóközleményt? Kint volt a hír a kerület honlapján, vagy megírta talán a Zuglói Lapok,  netán kisfilmet forgatott róla a Médiaszolgáltató, vagy netán maga a HÍR TV Célpontja készített leleplező anyagot a vagyonkezelőről a feljelentés apropóján? Én nem láttam egyiket sem. (A Célpontnak pedig külön ajánlanám.) Csak nem a sajtóosztály propagandistái mulasztottak a leleplező feljelentés közzétételével?

Máskor ugye a polgármester rutinos  elszámoltatási kormánybiztosként látványos sajtótájékoztatókon jelenti be ha feljelentést tesz. Például legutóbb, amikor csontvázakat talált a Zuglói Vagyonkezelőben, akkor magában a tett színhelyén, a vagyonkezelő  sokat látott kistárgyalójában került megrendezésre a sajtótájékoztató.

Most, hogy a saját igazgatója által ott hagyott csontvázak,  - azaz mit csontvázak, ezek még friss, szinte ropogós hullák  - ügyében kellett feljelentést tenni, kissé csendesebbre sikerült a fel- és bejelentés. Sőt szinte látom, ahogy éjszaka háromkor valami kietlen híd alatt egymás mellé kanyarodik két fekete luxusautó, az egyikben a polgármester, a másikban maga a belügyminiszter, az egyikből  némán kinyúlik egy kéz és átadja a boritékot, (benne a feljelentés, mi más) egy biccentés csupán, és majd mint a kisértetek, mintha ott se lettek volna, surrannak tova. Mára már,  - két év rutin után - ilyen néma olajozottsággal működik a NER

 

A feljelentés annyira titkos volt,  hogy például a képviselő testület sem láthatta, nem hallhatott beszámolót az azt megalapozó, a vagyonkezelőben zajló ügyekről, a belső ellenőri jelentésről. Sőt, még a felügyelő bizottságnak is határozetot kellett arról hoznia, hogy bizony szeretne beletekinteni. És hát a két  fideszes FB tag lemondása talán valamelyest árulkodó arra nézve, mennyit lehetett tenni az elmúlt évben FB tagként. Nem mellesleg aki az elmúlt két évi blogposztokba beleolvas, láthatja mennyit tettem a vagyonkezelő ügyében, pl. két poszttal odébb olvashatóak az FB-re benyújtott határozataim, melyek a polgármesteri feljelentést kierőszakolták.Ennyit arról, hogy nem tettem semmit. Hogy nem szakad rájuk az ég.

Annak is fizetek egy fröccsöt, aki a két héttel ezelőtti feljelentésről  akár egyetlen kétsoros  hiradást mutat, .akár jobb, akár a a baloldali médiában. Mert ugye máskor a jobboldali média milyen lelkesen ad hírt ha a zuglói  korrupciós ügyekről kell hírt adni. Hát most meg mi lelte őket, vajon miért e nagy hallgatás? Vagy tán a baloldalinak nyilatkozott exclusive a polgármester? Azok csak leközölték volna. " Papcsák Ferenc feljelentést tesz a saját vagyonkezelőjében történtek miatt,"

Amúgy még szerencse, hogy jött ez a polgármesteri kontra, hisz különben a jobboldali média feltehetőleg,  - ahogy objektív jó szokása,  -  hírt sem adott volna az újabb zuglói  ügyről: a vezérigazgatói távozásról,   a belső ellenőri vizsgálatról és a feljelentésről. Mint ahogy eddig sem tette.

Én azt sejtem a nagy csendes feljelentés igazi oka, hogy ezeken a  még túl friss hullákon  rengeteg árulkodó nyomot  sőt akár bizonyítékot lehet találni. Amik akár a közvetlen elkövetőkön is túlmutathatnának. Az meg kínos lehet.

 

komment

Címkék: polgármester várnai papcsák zuglói önkormányzat zuglói vagyonkezelő zrt teleki gimnázium pukli istván

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr34807404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása