HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Testületi ülés helyett

2014.04.28. 12:10 varnai

Február 20-óta nem tartott rendes testületi ülést a zuglói önkormányzat. Papcsák  polgármester bújkál, a hivatalban alig látni, még a hivatalos rendezvényeken sem jelenik meg. A hivatali munka testületi döntések hiányában áll, a jegyző törvénytelen határozatokat hoz, folyik a rokonok megélhetéshez segítése, és a választási vereségért a bűnbakok keresése.

Április 23-án tartotta ünnepélyes megalakuló állománygyűlését a Zuglói Önkormányzati Rendészet, 37 közterület felügyelő tett esküt.  A saját rendészet megalakításától hatékonyabb, gyorsabb reagálást várunk, például az Erzsébet Királyné úti trolimegállónál évek óta tartó zsibvásár felszámolását.

rendészet_avatás457.jpg

Kardos Pál a Rendészet vezetője, Rozgonyi alpolgármester, Dragon Sándor rendőrkapitány,  Steiner Attila ügyvezető. A polgármester nem jelent meg a hivatalban, munkaidőben tartott eseményen.

Április 26-án tartották a hagyományos Városligeti szezonnyitót. A rendezvényt a Herminamező Polgári Köre (alapítva 1990) találta ki, évről évre megemlékezve Zugló első épületénél, a Bartl háznál és a Fuit sírnál. A  civil eseményre kb. három éve telepedett rá az önkormányzat.

sezonnyito_bartl_3916.jpg

A kerület legöregebb épülete siralmas állapotban áll.

A tulajdonos Református Egyháznak, a fővárosnak, - a Bethesda gyerekkórházat  igazgató Velkey úr a Fővárosi Közgyűlés tagja - nem sikerül pár tucat milliót összeszednie, amiből rendbe lehetne tenni a homlokzatot. Az embernek elszorul a szíve, ha a hulló stukkókra, vakolatra, a begányolt műanyag nyílászárókra néz. 

A legviccesebb a  nagyhatalmú mindenes alpolgárILIGET_KOVACSBALAZS3936.jpgmesterből főkéményseprővé vált,  Papcsákot kritizáló testületi hozzászólásai után gyorsan  Ligetügyi Tanácsnokká kinevezett (+havi 50ezer) Kovács Balázs Fuit sírnál elmondott beszéde volt. A magát Tettek emberének hívó ( Pécs költségvetési koncepciójának zuglóivá  schmittelésén kívül más jelentősebb tettet nem tudnék említeni)  Zuglóban sosem lakott zuglói képviselő szurkapiszkának nevezte a Múzeum Negyed kritikusait, felsorolván mindazt, amit a zöldterületbe építeni szándékoznak. A Ligetben örök nyugalomra vágyó FUIT feltehetőleg forgott a sírjában.

Rozgonyi utoljára megmaradt rend és adminisztratív és minden egyébügyi alpolgármester a Lipták villa egyik helységét nevezte e Samodai József helytörténészről. A termek és bármi el és átnevezgetése, már azon kívül, hogy a hozzátartozóknak  nyilván jól esik, semmi hozzáadott értéket nem hoz, sunyi PR esemény, egy már meglévő dolgot igyekeznek saját produktumként feltüntetni. Ez esetben azért különösen cinikus a tett, mert a helytörténészek Kassai téri találkozó és kiállítóhelyét helyét 2011-ben ők vették el, alakították át Fidelitas fedőszervként működő Ifjúsági Központtá. A sok munkával összeszedett helytörténeti gyűjtemény azóta dobozokban áll, nem sikerült kiállítóhelyet biztosítani neki. ITT olvasható a Zuglói Média teljes beszámolója.

Április 22-én megkoszorúzták a első világháborút kirobbantó, a  hadüzenettel Magyarországot  háborúba vivő,  Trianon juttató  gróf Tisza István szobrát. Az általa szorgalmazott szobor koszorúzásán a  polgármester nem jelent meg.

Április 25-én tartották a Bölcsődék Napját, és a kerületi Holokauszt Emléksétát.

A polgármester - bár  nyilván szereti Zuglót és reméljük egyetért a sétával, egyik eseményen sem tette tiszteletét.  Haragszik a zuglóiakra. Megjegyzem, amíg a választási kampány el nem kezdődött tavaly,  tavaly előtt is hasonlóan negligálta a kerületi rendezvényeket. Ennél nagyobb baj, hogy a hivatalba sem megy be jóformán. Február 20. óta nincs rendes testületi ülés, (március elején egy rendkívüli ülésen szavaztunk a szavazókörök önkormányzati delegáltjairól) a döntések, aláírások csúsznak, a hivatal egy helyben topog. 

Ami döntést hoznak, abban sincs sok köszönet. 

Az önkormányzati lakások ingatlangazdálkodásának hivatalba kerülésével irgalmatlan káosz keletkezett, a közös költségek kifizetése október óta húzódik,  a 630 ház felé a  tartozás immár 250-300 milliós lehet, folyamatosan jönnek az ügyvédi fizetési felszólítások.  A lakásokat bérlők nem kaptak, vagy összeg nélküli csekket kaptak március és április hónapban, a bevételek nem jönnek.

 A  kifizetéseket húzó,  az önkormányzat likviditásával tisztában levő, Misi_1.jpgde a rossz gazdálkodás ellen nem tiltakozó  Gazdálkodási Osztályvezetőnek, Kéri Mihálynak sikerült a testvére Ügyvédi irodáját beszuszakoltatnia a Zuglói Városgazdálkodási Zrt-hez.  Ha jól látom az önkormányzat honlapján a feladatkörök között nem szerepel rokonok helyzetbe hozása.

Az abszurd helyzetet jól szimbolizálja, hogy a korrupciós ügyekkel, problémás számlákkal küszködő cég nemrégiben elbocsátott belső ellenőrének szobáját kapta  - pályáztatás nélkül  -  a balatongyöröki ügyvéd, aki testvéréhez hasonlóan (akire a kerület 25 milliárdos költségvetését bízták)  még sosem dolgozott az önkormányzati szférában. Ügyes.

 A HÓNAP DOLGOZÓJA: Kéri Mihály. Sikerült a testvér, Kéri Zoltán ügyvédi irodáját betennie a Városgazdálkodási Zrt-be.

 

Ja, és a bűnbak képzés: Felmentették a Zugló Médiaszolgáltató Zrt.SCHUBAUER.jpgúgynevezett Szakmai Igazgatóját, Schubauer Ferencet. Az alkotmánybíróság által is elmeszelt, de a helyreigazítást máig le nem közlő  lakájmédia többi vezetője, Papcsák földije, bizalmasa Siket Tibor, a főszerkesztő Papp Dezső és Pindroch főmunkatárs egyelőre a helyén maradt.

Sikeres csapaton ne változtass!

 

A HÉT VESZTESE: Schubauer Ferenc, a Médiaszolgáltató Zrt szakmai igazgatója. Mehet vissza a Magyar Hirlaphoz vagy a Magyar Nemzethez.

 

A jegyző fura határozatairól a hét közepén. Stay with us!

komment · 1 trackback

Címkék: Siket Tibor Papp Dezső főszerkesztő zugló Városgazdálkodási Zrt Kéri mihály Pénzügyi Osztályvezető Kéri Zoltán Ügyvédi Iroda Zuglói Önkormányzati Rendészet dr. Papcsák Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr256094128

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erdőirtás Budán! 2014.05.11. 23:28:33

Európa egyik legszennyezettebb levegőjű metropoliszában épp most irtják ki tarvágással  az erdőt, a város legnagyobb forgalmú országútja mellett... Ez Magyarországon van, nem a Balkánon és a polgármesterünk tudtával. A képek magukért beszélnek. Ma e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

die nadel 2014.04.29. 07:15:38

"A civil eseményre kb. három éve telepedett rá az önkormányzat."
Na ez azért így nem pontos. Én emlékszem, korábban Horváth Csaba ugrabugrált mindig a szezonnyitón és mondott roppant kínos beszédeket, előtte meg a Schiffer - a János, nem az András.

varnai 2014.04.29. 08:48:39

A Bartl háznál csak a Herminamező koszorúzott, 2008. 2010. körül a Civilzugló is, nem volt ott hivatalosság senki. És ha jól emlékszem átsétáltunk a Fuit sírhoz is, ott sem volt más. Szerintem két eltérő időpontban volt tartva. Mind a két egyesület próbálja óvni az önállóságát az önkormányzattól, a politikától, például egyik sem pályázik zuglói pénzre. Ellentétben más, valós munkát nem végző zuglói egyesületekkel.

die nadel 2014.04.29. 09:32:26

@varnai: Az ún. ligeti szezonnyitó a Fuit koszorúzással ért véget minden évben. Volt szerencsém "hivatalból" sok éven át ott lenni, és a fent említett urak lelombozó beszédeit hallgatni. (Arra már nem is emlékeztem, de az alábbi link szerint még Weinek Leo is fellépett) Lehet, hogy ez két külön esemény, de Herminamező mind a kettőn képviseltette magát.

underground.pcdome.hu/cikk.php?id=14745
süti beállítások módosítása