HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Mennyi ideig tart három fa összevágása, három keritéselem cseréje?

2023.07.07. 13:05 varnai

A fél hónappal ezelőtti (június 20-i)  vihar Zugló kiszuglói, törökőri részét alaposan megtépázta, az Újvidék téren is kidöntött két fát, melyek összezúzták a játszótéri kerítést. A játszóteret ezért másnap lezárták.

Csakhogy a lezárás immár fél hónapja tart, a helyreállítás, eltakarítás csiga lassan halad, a kifelé álló, szúrós balesetveszélyes kerítésdarabokhoz eddig  - fél hónap alatt - hozzá sem nyúltak, a fák összevágása, elszállítása is immel-ámmal történik. Az elmúlt két nap délelőttjén nem láttam embert a helyszínen dolgozni, bár valamicskét valamikor lehettek ott, mert valamiféle haladás történt. 

A környékbeliek türelme kezd elfogyni, több felháborodott levelet kaptam, a nyári szünetben nagy szükség van a játszótérre. a Lakók nem értik, egy pár napos munkához miért kell fél hónap?  Ezt én sem értem, ezért kérdéseket tettem fel a Városgazdálkodási Zrt. igazgatójának. 

357772163_1634984310319412_1444358330795792712_n.jpg

A tér állapota amúgy is szánalmas, a gazzal felvert botlatós focipálya,   a felállítás után pár nappal eltörő hintaállvány... Nem csak az Újvidék tér elhanyagolt, a ciklus három és fél éve alatt egy közterületi focipályát sem sikerült lerekortánozni, egy játszótér sem esett át nagy felújításon, új építése pedig fel sem merült.

ujvidekter_level.jpg

Az Újvidék teret kettéosztó úttest lezárásával évek óta kampányolnak, milliós EU-s pályázatokkal kommmunikálják,  de a lezárás valójában nem történik meg. Erős a gyanúm, hogy az ezzel kampányolók is felismerték, hogy nem lenne sem praktikus, sem népszerű lépés, mert a forgalom az iskola és a téren lévő házak elé terelődne.

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9618161988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.07.08. 09:21:19

Atya Isten, téged megvett kilóra a Zorbán, biztos ezért kritizálod a hős zuglói vezetést.

luis5 2023.07.08. 13:11:05

Karácsony szellemi orokoseitol mégis mire számítottak? Akik képesek egy Hadhazyt megvalasztani azoknak ez jár...
süti beállítások módosítása