HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Jóvanazúgy - Kátyúzás Zugló módra

2023.05.18. 16:30 varnai

Zuglóban amerre járunk kátyúkba botlunk. A fővárosi kezelésű főutak és a kerületi kezelésűek egyaránt siralmasan néznek ki. Folt hátán folt...  és míg egy autósnak ez csak bosszantó zökkenés, bár a kocsiját jelentős kár érheti, addig egy motoros, robogós, bringás, rolleres, - hajrá mikormobilitás! -  súlyos sérülést szerezhet egy lyukban felbukva.

346101565_1387851018450608_7967473736100558310_n.jpg

Egy mély lyuk a Gyarmat utcában. Két év alatt nem sikerült észrevenni, kifoltozni.

De mostanában mintha a kátyúzás is megszünt volna, pedig már nincs minusz, lehetne utat javítani . A legújabb trend, hogy körbevágás nélkül ráadásul  betonnal tömik ki jólvanazúgy módra a lyukakat. Nem kell pár hónap a beton kireped, lehet újra kátyúzni, lehet újra számlázni. Ügyes.

columbuskatyu.jpg

A Coumbus utca nemrég betonnal kirittyentett kátyúja

Zuglóban hosszú évek óta a PENTA Kft. van nyeregben, évek óta "nyeri" versenytárs nélkül az évi 500 milliós útjavításos közbenszerzést. 

Az egyre szaporodó káyúkat látva ma közérdekű kérdéssort írtam a polgármesternek, a munkákat megrendelő, a teljesítés igazolásokat kiállító Városgazdálkodási Zrt. igazgatójának. 15 napjuk van válaszolni. 

Tisztelt Polgármester úr,  Jegyző úr, Vezérigazgató úr,
 
Az elmúlt hetekben számos kátyúba futottam bele a kerület kezelésében lévő utakon. Mivel bringával járok sokkal hamarabb észreveszem ezeket, mint az autóval járók. Ezek a mély kátyúk, míg egy autósnak csak kellemetlenek, egy kerékpárosnak, rollerral közlekedőnek súlyos sérüléssel, jelentős anyagi kárral járó esést okozhatnak.
 
Kérnék számadatokat arra vonatkozólag, 
1. hogy március, április hónapokban, és május közepéig a két kerületgondnok hány kátyút jelentett be.  Egy pontos címlistát kérek. 
2. Ezek közül mennyit  és mikor javított ki a cég mellyel szerződésben állunk. Kérem a javításokról készült fotót, teljesítés igazolásokat,  gondolom a Városgazdálkodási Zrt emberei kimennek leellenőrizni, átvenni a munkát.
3. Mekkora összeg került kiszámlázásra, kifizetésre a két és fél hónap alatt, kérném az elszámolásokat.
4. Hány ki nem javított kátyút tartanak számon jelenleg a kerület kezelésében lévő utakon?
 
5. Milyen eljárással javítják a kátyúkat? 
6. Kerülhet-e kátyú körülvágás nélkül, betonnal, aszfalttal kiöntésre, mint azt a Columbus utca Bácskai utca sarki, és a Francia út Ajtósi Dűrer sarki kátyúknál történt? A Penta végezte ezt a munkát?
7. A kerületgondnok mikor ellenőrizte utoljára a Korong, Bácskai, Gyarmat, Columbus utcákat? 
8. Hol terveznek idén teljes szőnyegezést? 
 
9. Kérem csatolják a PENTA-val hatályos szerződést, annak mellékleteit, ártábláit. Pl. kátyúzásnál darab, nm ár alapján számolnak? A hivataltól, ZVK Zrt-nktől ki ellenőrzi, veszi át a munkát?
 
 
Válaszukat várva, tisztelettel, 
 
Várnai László
önkormányzati képviselő - Civilzugló Egyesület

 

Szólj hozzá!

Címkék: kátyúzás Zuglói Városgazdálkodási Zrt Penta Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8918126826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása