HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Tüntetés a kertvárosért, a piacért, a ránk erőszakolt betonkolosszusok ellen!

2022.09.28. 11:58 varnai

Október 1-re tüntetésre hívjuk a zuglóiakat, és mindazokat akiknek fontos a kertváros, a Bosnyák piac, és a lakosság önrendelkezési joga!

A tüntetés helyszíne a Bosnyák téri templom előtti terület, szombat 16 óra. 

A tüntetés oka a már elkezdett építkezés a volt önkormányzati tanuszoda és Szabadidőközpont helyén.

Tüntetünk a Zuglót ellepő, ide nem illő méretű lakóparkok, lakótelepek, Paskál beépítés, a Dűrer kert területén és a Ligetbe tervezett további épületszörnyek ellen. Ne engedjük, hogy kapzsi haszonszerzésből tönkre tegyék Zugló kertvárosát!

 

tomegek_madartavlat_piac_felol.jpg

Tömegvázlatok a Nagy Lajos király útja felől. A Csömöri út felé irodatornyok, a Bosnyák utca felé lakótornyok épülnek. A 9 emeletes házak  jóval közelebb vannak egymáshoz, mint a '70-es évekbeli lakótelepeken és a köztük lévő tér magánterületté válik. 

A Bayer Contruct Zrt Zuglóba nem illő méretű, a kerület hangulatát, kertvárosát örökre tönkre tevő épülettömeget tervez felhúzni, 950 lakást, mellé 90.000 négyzetméternyi irodát, 8-9 emeletes épületeket a kisvárosias beépítésű, családi házas, 2-3 szintes kertváros kellős közepébe! A a NER-es vállalkozó kapzsisága felülír minden józan észt, a beruházást "nemzetgazdaságilag kimelt fontosságúvá" nyilváníttatta, ezzel átlépett minden helyi építési szabályzatot és a józan észt. 

A kertváros már így is fuldoklik a dugóban, az átmenő forgalomban, az egyre növekvő forgalomhoz nincs kellő úthálózat. A buszkaravánok kék füsttel árasztják el a Thököly utat, a Csömöri utat, a  4-es metróról már szó sincs. Az Új épületekből, az ideköltöző sok ezer családhoz hiányzik az intézményi infrastruktúra, nincs elegendő bölcsődei, óvodai, iskolai férőhely, nincs orvos, nővér...tanár, óvodapedagógus és még sorolhatnánk.

Az építkezés ellehetetleníti a hétvégi piacot, és meg fogja fojtani a Bosnyák piacot,  főváros utolsó hagyományos piacát is. 

Gyertek sokan, mutassuk meg, hogy nem lehet ránk kényszeríteni egy a környéken, Zuglóban mindenki által utált építkezést!

tomegek_madartavlat_bosnyak_u_felol.jpg

Tömegvázlat a Vezér utca Bosnyák utca felőli saroktól. 8-9 emeletes lakótömbök magasodnak a 2-3 szintes kistársasházak, kertes családi házak fölé.

A tüntetés szervezője a Civilzugló Egyesület, a Momentum és a Demokratikus Koalíció zuglói szervezetei.

szemmagasagnezet_a_csomori_ut_felol.jpg

szemmagassag_nezet_a_vezer_ut_felol.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés építési szabályzat Bosnyák piac Bayer Construct Zrt nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházás

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1817942078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása