HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Thököly út 150. kiadása - Nem akarásnak nyögés a vége

2022.07.01. 11:11 varnai

Tovább folytatódik a Thököly út 150. alatti bolthelyiség kálváriája. Miután a szépen felújított, frekventált helyen lévő helyiség egy évvel a pályázat kiírása után is üres, tegnap közérdekű kérdéssel fordultam a polgármesterhez. A válasz gyors volt, csak a felelős mutogatott másra. Láthatólag nem adták fel, hogy a bolthelyiséget megszerezzék. 

 291351805_1851279238585336_2031010769632381898_n.jpg

Szajna-parti életérzés üres bolttal és hajléktalanokkal...  A 140 millióért felújított teret és tucatnyi millióért felújított helyiség előterét mára hajléktalanok foglalták el. Szélárnyékoló, kandeláber, minden úgy lett, ahogy a szivüknek kedves bérlőjelölt elképzelte. ( akkoriban többen látták Tóth Csabát és titkárnőjét a helyiséget nézegetni)

Mint emlékezetes a frekventált helyen lévő bolthelyiség mintegy 5 éve üres, és az akkor kivenni szándékozó céget a Zrt. lepattintotta. Majd a helyiséget 15 millióért felújították - ami azért volt fura, mert a Zrt. tán létrehozása óta egyetlen kiadni szánt helyiséget sem újított fel, itt meg, bár leendő funkciót nem ismerhették, gondosan elhelyezték a leendő "Szajna-parti  életérzésű" cukrászdához szükséges csaptelep kiállásokat,  - majd illegálisan, cserével próbálták azt a szivüknek kedves cégnek odaadni. (az életérzés kitalálása után egy évvel késöbb cserét ajánló  Hetti-Ker Kft. cukrászdája macaronokat árul a Szugló utca 80-ban) 

Miután a csere törvénytelenségére felhívtam a figyelmet a jegyző is megállapította a szabálytalanságot és kínjukban kiírták a rendes pályzatot. Ezt húzták egy évig, míg végül a kifárasztás sikerrel járt és az összes licitáló, ajánlattevő cég visszakozott. Meghökkentően hasonlít a szituáció ahhoz, amikor a kizárt parkolási cég felebezett, majd egyszercsak visszavonta a a fellebezését. Kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot/fenyegetést?

Most kezdhetik a pályáztatást előlről, kíváncsi vagyok a Hetti-Ker Kft. tulajdonosi köre elindul-e.

Alant olvasható, a Zrt. ideiglenes igazgatója által összerakott időrendi táblázat. Ebben a 2017-es bérbevételi szándék, és a cserés kiutalási próbálkozás furamód nincs feltüntetve.

Feljegyzés

Thököly út 150. pályázat

 

  • 2021. április 29.: KT döntött a pályázat kiírásáról, pályázat tartalmáról, feltételek meghatározásáról
  • 2021. május 06-2021. június 04-ig pályázat (hirdetmény) kiírásra került a rendeletben szabályozott rendelkezéseknek és a KT döntésben meghatározottaknak megfelelően
  • pályázatra beérkezett ajánlatok: 14 db (érvényes 6 db, érvénytelen 8 db)
  • érvényes ajánlattevőkkel előzetes megállapodások megkötése: 2021.06.hóban lefolytatva
  • pályázat alapján a bérleti szerződés elfogadásáról GB döntés 2021. szeptember 02.
  • A 2021. április 29-i KT döntés a pályázatban előírta az árversenyt, azonban a Jogi Főosztály állásfoglalása alapján egyértelműsítő rendeletmódosítás vált szükségessé az árverseny támadhatatlan lefolytatása érdekében. A rendelet módosítására 2021. december 21-én került sor, ezt követően kezdhettük meg az árverseny lebonyolításához szükséges, jogszabályokban meghatározott határidők betartásával az előkészületeket – pl. kihirdetés, ügyfelek által nyilatkozatok, igazolások beszerzése.
  • Az árverseny (licit) időpontja (tekintettel a rendeletben előírt nyilatkozattételekre és határidőkre): 2022. február 09. – résztvevő ajánlattevők száma: 3
  • Az árverseny eredménye alapján előterjesztés elkészítése az 2022. áprilisi (ülés időpontja 2022. május 02-ra áttéve) ülésre – a véleményezés során az árverseny 2., majd később a 3. helyezettje visszalépett
    GB döntése alapján bérleti szerződés előkészítése aláírásra, közterületfoglalási engedély kérelem bekérése (2022.05.24.), ügyfél 06.02-án felvette a kapcsolatot PH-val a közterületfoglalási engedélyezés ügyében (kérelem nem lett benyújtva)
  • 06.29-én ügyfél előzetesen e-mailben jelezte, hogy „helyiség bérletéről az azóta eltelt időszak gazdasági változásai illetve a tervezett bérleti szerződés egyes pontjainak következtében lemondok.”. Kértük az elállási nyilatkozat cégszerű megküldését.

A testületi vitán elhangzó közérdekű kérdés és vita 1 óra 58-tól látható.


A legabszurdabb pillanat, amikor Hajdu Flórián gazdasági alpolgármester engem szólít fel, hogy fizessem ki az okozott kárt... iközben gazdasági alpolgármesterként ő és a sógora, a Zrt. igazgatója voltak azok akik hosszú évekig nem szedték be a bérleti djíat az előző bérlőktől, tucatnyi millió forintot hagyván elveszni, majd 140 millióért újítatták fel a terecskét és 15 millióért a helyiséget, hogy az ismerős beleülhessen a készbe, majd a cserés ügyeskedésük miatt ismét több évnyi kiadás maradt el, ismét tucatnyi milliót vesztettünk. Igen vastag bőr van a meggazdagodott alpolgármester képén.  

Nem véletlen, hogy az átvilágítás is rámutatott a helyiségkiadások furcsaságaira, a Zrt. igazgatóját májusban felmentettük, a cég felügyelő bizottsága több területen, pl. a helyiségek kiadása ügyében belső vizsgálatot rendelt el.

A cég feletti kontroll megtartása, az ottani vizsgálódások  mindenáron való akadályozása Hajdúnak és a mögötte álló Tóthnak mindent megér, ezért hivatták vissza a Zrt. rámenős FB. elnökét, és ügyeskednek most az igazgatói pályázattal.  Ha kidőlnek a csontvázak a szekrényekből azok börtönbe juttathatják a Zrt-t eddig magánbirodalomként uraló csipetcsapatot. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Városgazdálkodási Zrt Hajdú Flórián alpolgármester Baracskai Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3117872479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása