HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A lehülyézett testület egyikeként

2019.04.21. 21:44 varnai

 Újabb fejezetéhez érkezett a zuglói parkolás saga, a felelősség elhárítás alfejezet részeként ország-világ hallhatta polgármesterünk véleményét, miszerint a zuglói testület hülyét csinált magából. 

Mert ő semmiképp nem tartozik azok közé, akik fizetőparkolás ügyben az elmúlt hónapban hülyét csináltak magukból. 

Miután az ülést, ahol számára kellemetlen tények is elhangozhattak volna - közreműködésével -  sikerült elmarasztani,  a jó királyfi menten elszaladt az ATV-be, hogy egy alákérdezős interjúban  híveinek - az egyetlen reménysugárként a jó királyfiban makacsul hinni akaró baloldali szavazóknak -  egy újabb fejezetet, a jó királyfi a gonosz képviselők ellen címűt előadja.

A testületi ülésen történteket, a valóságot azonban nem sikerült teljességében kibontania.

A szép szavak és a valós produktum közötti távolságot jól szemlélteti, a interjú második felében említett az általa bevezetni szándékozott fővárosi részvételi költségvetés, a lakosság véleményének megkérdezése. Zuglóban az elmúlt négy évben még csak kisérlet sem történt ennek bevezetésére. 

Sőt, a botrány kiindulópontjaként szolgáló tény esetében is, miszerint a zuglói parkolás veszteséges, (lásd a jegyző  által készített táblázatot és hogy kik intézik a zuglói parkolást)  miután az MSZP rádörrent, visszatért az alternatív valósághoz.

A testületi ülés ITT visszanézhető, nézzék sorra, ki hogy szavazott, polgármester az interjúban miket mondott és mennyire fontos történéseket hallgatott el:

 

1. Nem mondta el, hogy a március 28-i rendes ülést ő maga halasztatta el. Mert bizony a legtöbb napirendi pontról, pl. az óvodai dolgozók bérpótlékáról már tárgyalhattunk és szavazhattunk volna az elhalasztatott rendes testületi ülésen. 

polgarmester_ur_tajekoztato_levele_1.jpg

 

2. Nem sikerült elmondani, hogy az újonnan felvett igencsak jelentős előterjesztések - lásd alább a napirendet -  viszont SZMSZ ellenessen nem lettek megtárgyalva a bizottságok által, mert azok a rendkívüli ülés előtt SZMSZ ellenesen nem lettek összehívva.

3. Nem mondta el, hogy az első igencsak jelentős napirend változtatást ő maga javasolta, miszerint az első pontot a vizsgáló bizottság létrehozását vegyük leghátulra, ezzel ő robbantotta ki a napirend körüli vitát. 

Én nem hallottam róla, hogy a fidesz ki akart volna vonulni, - a polgármester úgy látszik közelebbi kapcsolatban van velük -  ez mindaddig csak egy bizonyítatlan vádnak -  leginkább ürügynek tűnt -  míg ténylegesen meg nem történik.

Viszont eléggé menekülésszagúnak tünt, hogy épp a vizsgáló bizottság létrehozását akarja késő délutánra tenni, ami miatt a "teljes magyar sajtó" felvonult. Ezt az abszurd és nyilvánosság ellenes polgármesteri javaslatot, mely az egész galibát kirobbantotta Karácsonyon és Szabó Rebekán kívül mindenki leszavazta. Tehát a politikai szövetségese, a zuglói MSZP is.

1_napirendcsere.bmp

4. A Fidesz arra tett javaslatot, hogy mindazokat az előterjesztéseket, kb. tucatnyit, melyek nem lettek SZMSZ szerűen előterjesztve, vegyük le napirendről. Ezek levételét - bár teljesen jogosan lettek volna elnapolva -  jórészt én is elutasítottam, mert voltak köztük halaszthatatlanul fontosak. Ezzel együtt, elég abszurd százmilliós közbeszerzésekről, a vagyoni jogok átruházásáról, stb. úgy dönteni, hogy  a Pénzügyi és a Tulajdonosi Közbeszerzési Bizottság nem tárgyalja azokat.

5. A Fidesz frakció azt is kérte, hogy a napirendet úgy változtassuk meg, hogy a vizsgálóbizottság után hosszú zárt ülés következzen, mely közben a sajtó nyilván elment volna, és ezután - immár a sajtó figyelő szemétől megszabadulva - tárgyaltuk volna a 200 milliós parkolóóra vásárlást és az ellenőrzés kiszervezés megszüntetését.

Továbbá olyan igencsak jelentős előterjesztéseket, mint a  Hajdu MSZP-s alpolgármester által jegyzett  9.  számú előterjesztést miszerint a vagyoni jogokat, a közbeszerzéseket  a testület a ciklus végéig egy könnyed húzással átruházná a szocialista többségű Tulajdonosi Bizottságra. E húzással  a polgármester immár a ciklus végéig megszabadulhatna a fizető parkoláshoz hasonló kellemetlen szavazások felelősségétől,  a szocik (akik ebben a bizottságban masszív többségben vannak) meg suttyomban még eladnák, amit csak tudnak.

 A Fidesz e javaslatát fideszes és mszp-s szavazatokkal megszavazták.

A polgármester nem mondta el a stúdióban, hogy ezt a fajta napirendet nem támogatta sem ő maga, sem a PM-es Szabó alpolgármester, és nem támogatjuk sem mi Civilzugló, sem az LMP, sem az exjobbikos képviselő. Tehát csak a Fidesz és az MSZP képviselőinek lett volna ez jó scenárió. Azoknak, akik a parkolás mutyi esetében is összedolgoztak - a polgármester maga mondá. És ezért a napirendért -  amit nem szavazott meg -  ejtett krokodilkönnyeket a médiában.

rozgonyi_napirend.jpg

Én arra tettem javaslatot, hogy az összes parkolással összefüggő előterjesztést, mivel összetartoznak és a média ezekre kíváncsi az ülés legelején tárgyaljuk. Erről már nem is szavaztunk.

Majd a Fidesz és MSZP- s közös akarattal megumbuldált napirendet  - én magam is meghökkentem - a fideszesek nem szavazták meg. És bizony nem szavazta meg sem az LMP-s, sem a Jobbikos,  sem én, mint ahogy egy szavazással ezelőtt maguk a PM-esek sem.

 

Amúgy szavaztathatott volna a napirendről még egyszer - erre Rozgonyi fideszes alpolgármester javaslatot tett, én meg arra, hogy ha ez a sorrend nem ment át akkor az én napirendi javaslatomról szavazzanak - de látványosabb és kényelmesebb volt megsértődni és lehülyézve a testületre hárítani a felelősséget. 

Azért arra emlékeztetném, 2015-ben ő választatott meg magának fideszes alpolgármestert.

És alább a meg nem tárgyalt előterjesztések és sorrendjük. Április 29-én újra nekifutunk.

meghivo-kt-2019-04-18-1.jpg
meghivo-kt-2019-04-18-2.jpgmeghivo-kt-2019-04-18-3.jpg

 meghivo-kt-2019-04-18-4.jpg

meghivo-kt-2019-04-18-5.jpg

meghivo-kt-2019-04-18-6.jpg

komment

Címkék: Karácsony Gergely fizető parkolás zugló parkolás Rozgonyi Zoltán Hajdu Flórián

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1314615096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása