HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Azonnali hatállyal eltüntetni!

2017.06.01. 15:30 varnai

A Civilzugló Egyesület a 4. alpolgármester teljesen felesleges kinevezése, a minket ért büntetés, a bizottságokból való kizárással fenyítésünk miatt demonstrációba kezdett. Egy hétig a hivatal előtt fogunk sátrazni a minket és választóinkat ért indokolatlan "adminisztratív intézkedés" kiszorítás okán, az önkormányzatiságot  megszégyenítő pitiáner leszámolósdi ellen. 

A demonstrációra virradó nap reggelén felirat jelent meg a hivatal előtti járdán:

MINDENKI SZÁMÍT, KIVÉVE A ZUGLÓI CIVILEKET

Hadd lássák a hivatallal küszködő, ügyes bajos dolgaikkal jövő zuglóiak, ország-világ, önkormányzati irodájából a Budán lakó, az egész leszámolósdit  kitaláló országgyűlési képviselőnk, Tóth Csaba,  és nem utolsósorban  ablakából, papcsáki wc-jéből  kikönyökölve a polgármester, PM miniszterelnökjelölt, hogy szlogenje és az általa szavazattal támogatott papcsáki módszerek mennyire nem egyeznek.

satrazas_total.jpg

Nem telt el fél nap és megjelent a Városgazdálkodási Zrt. gyorsreagálású csipetcsapata, és a Kétfarkú kutyások színes járdafestéseit eltüntetni akarók buzgalmával komoly rendőri biztosítás mellett először lesepréssel, majd markersprayekkel próbálták eltüntetni a kellemetlen igazságot. 

lefestes_rendorautok.jpg

Tucatnyi rendőr három gépjárművel biztosította a seprést, lepingálást

A spayek idejekorán kifogytak, a felírat érthetetlenné torzított  harmada két további napig maradt. Így, hogy nem volt értelmezhető, már nem volt olyan ciki.

A hivatalba tartó zuglóiak az önkormányzattól megszokott érthetetlen és értelmetlen dolgok egyikének betudva próbálták kisilabizálni az örkényire torzított mondatot.

feligszoveg.jpg

lefestes_uttest.jpg

Ma egy profi hat fős kisteherautós brigádot vonultattak fel és egy hordónyi szurkot, azaz profi útjelző festéket bevetve vastagon  lekenték újra  az egészet. A szembesítő felirat expessz módon eltüntetése egy forinttal sem került többe a zuglóiaknak uszkve 150-200 ezer forintnál.

Túlmenve azon, hogy vajon miért ennyire sürgős pénzt nem kímélve a lakosok szeme elől eltüntetni a mondatot az a legbosszantóbb, hogy e villámreakcióval összemérve máshol a Zrt. mennyire nem vagy lassan  reagál.

Jó hónapja jeleztem a Zrt. városüzemeltetési osztályvezetőjének, hogy sem a Kassai téri, sem az Újvidék téri játszótér ivókútjai nem működnek. A játszók tele kitikkadt gyerekekkel, de nincs ivóvíz. Azóta sem javították meg őket. 

 

kassaiter_ivokut.jpg

A Kassai téri játszótér hónapok óta nem működő ivókútja. A  bejelentés után egy hónappal sem sikerült megjavítani.

ujvidek_te_ivokut.jpg

ujvdik_ivokut.jpg

A nemrég felújított Újvidék téri játszótér ívókútjai. Egyik sem működi hónapok óta, pedig sok száz kicsi gyerek játszik sok kamasz focizok a téren nap, mint nap..

És a szülők kedvence: a téren hónapok óta heverő betonkoloncos vasdarab.

ujvidek_ter_kolonc.jpg

komment

Címkék: Karácsony Gergely Civilzugló Egyesület Tóth Csaba országgyűlési képviselő Várnai lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912557337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2017.06.02. 07:08:29

Nem vagytok "civilek".
Politikai "kisvállalkozók" vagytok, piti haszonlesők.
Egy nullához közelítő támogatottságú helyi pártocska vagytok, nulla jelentőségel, amelyik egy magadfajta politikai kalandort volt szerencsés bejuttatni egy 27 éves korrupt körtáncban lepukkadt helyi önkormányzatba, melyet egy szintén nulla támogatottságú pártocska samesza uralhat még egy darabig.

varnai 2017.06.02. 08:49:02

@Éhes ló: nem, egy helyi, lokálpatrióta egyesület vagyunk, melyek minden öntudatosabb településeken mindenütt léteznek és többnyire az önkormányzatban is bent vannak.
2007 óta létezünk, aktív kerületi lakosok a tagjaink, megakadályoztunk a Herminamezőre tervezett 50.000 m2-es plázát, sikerrel tiltakozunk a Városliget beépítése ellen, aluljárókat festünk ki, Tour de Rákosrendezőt, Herminamezei Napot rendezünk. Nincs prt, mely tizedennyi társadalmi munkát végez.
10%-os eredményt elérni egy 123 ezres településen nem sok csapatnak sikerül, megelőztük az LMP-t, a Jobbikot is.
A watchdog szerep mellett sok előre mutató előterjesztésünk van, pl. az én előterjesztésemre van immár 2011 óta Zuglóban Helyi védettség rendelet, 30-as övezeteket, óvodai faültetési programot, Zugló 204 helyére kerékpártámaszokat, hogy csak párat említsek. A többit lásd : www.civilzuglo.hu
süti beállítások módosítása