HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Szeméttelep a zászló mögött - Tengerszem Budapesten

2016.10.14. 11:43 varnai

Zuglóban az elmúlt évtizedekben- beleértve a polgármestereket - kevesen alkottak maradandót. Magó úr, a zuglói lombiznisz híressége, illegális fémkereskedő azonban - versenyre kelve a papcsáki templomtoronnyal -  kitartó szorgalommal hordja össze hatalmas,  fémből, veszélyes hulladékból, háztartási hulladékból, bútorokból, autóroncsokból álló absztrakt hegyeit.

Igaz, néha ha elégedetlen elkészült művével (vagy amikor rossznyelvek szerint a már el nem adható veszélyes hulladék, szigetelőanyag az egekig ér) ilyenkor nemes egyszerűséggel öngyulladás keletkezik be a "telephelyen", és Újpestig nyúló mérgező füstfelhő  jelzi a zuglói önkormányzati és állami tehetetlenség méretét. Az állam ekkor sok tízmillióért eloltja,  és mentesíti vagy őrzi  Magó úr megunt alkotását.

Magó úr műalkotásait sajnos sosem értékelik kényszerű szomszédai, állandóan feljelentésekkel, hatósági bejelentésekkel zaklatják. Az Öv utca 161 alatti szeméttelepét a szomszédos lakóházakban élők egy év alatt utálták ki,  a hivatal akkor kezdett cselekedni, miután blogot írtam róla.

_ov_164_6.jpg

2015 januárjában a fehér furgon kipakolás közben az Öv utcai lakóparkok ablakai alatt. Ugyanez a kék motorháztetős furgon immár kanapéval a tetején installációként  beépítve a Tengerszem utcai közterületen. Magó úr telephelyet váltott.

furgon_8716.jpg

A Tengerszem utcai telepe kevésbé van szem előtt. Szegény szomszédok több éve irogatnak mindenkinek, jegyzőnek, hatósági osztálynak, polgármesternek, sokszor hónapokig válaszra sem méltatják őket.

Ha a részeg "beszállítók" üzleti vitába keverednek, ha kábelt égetnek, dulakodnak hiába hívják a rendőrséget, rendészeket, eredmény semmi. Az illegális szemét átvétele és lerakása folyik tovább zavartalanul, annak ellenére, hogy Magó úr nemcsak a telket teszi tele hulladékkal, de az előtte lévő közterület, járdát is. Megjegyzendő, a szomszédos telket, ahol hasonló szeméttelepet hordtak össze, saját költségen hét millió forintért a választás előtt takaríttatta ki az önkormányzat.

utca_8720.jpg

Az egy éve így kinéző közterület... Eddig egy 50.000 forintos birtokvédelmi biíságig jutott a zuglói önkormányzat.

A telek belseje:

keritesmogott_8726.jpg

Szerencséjére a hivatalok megértőbbek, a Zuglói önkormányzatban fél évekig  fektetik a lakosok rosszindulatú leveleit, amilyen hosszan csak tudnak elrágódnak egy birtokvédelmen, hogy aztán egy át nem vett 50 ezres bírsággal kimerüljön az igyekezet.

A rendőrség -  hisz az illegális fémkereskedés bűncselekmény - állítólag nyomoz, a NAV amely illegális kereskedés, számlák és nagyjából minden miatt lecsaphatna láthatóan nem igyekszik.

zaszlo_8717.jpg

Szeméttelep a zászló mögött. A lényeg, hogy a nemzeti érzés megvan.

Ma helyszíni szemlére hívtam a hatósági, közterületi osztályt, kíváncsi vagyok mire jutnak.

 

2 komment

Címkék: birtokvédelem Rákospatak Öv utca Zugó tengerszem utca Magó illegális fémkereskedelem szemét égetés veszélyes hulladék lerakás

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8311806385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vehicular cyclist 2016.10.17. 18:05:47

Ez tűrhetetlen. A bírságokat és a szennyezésmentesítést ki kell vele fizetteni. Ha nem fizet, akkor a telkét el kell árverezni és abból kifizetni az adósságát.
A tulajdonát nem használhatja ennyire kirívóan közösség-, vagy helyesebben civilizációellenes módon senki sem.

Mivel indokolják a hatóságok, hogy nem tesznek semmit? A bejegyzésből az látszik, hogy vastagon kötelességmulasztást követnek el.

Azt nem fogják fel, hogy az emberek azért mondtak le az önbíráskodásról, mert szerződést kötöttek a hatóságokkal, hogy majd ők szakszerűen és jogszerűen járnak el. Ezért még adót is fizetnek.

Ezt a társadalmi szerződést rúgja fel, szegi meg a tétlenkedő hatóság. Mit gondolnak, a másik szerződő fél meddig fogja ezt tűrni?

driver38 2021.09.13. 12:00:33

Laci, Laci, mi lett veled? :(
süti beállítások módosítása