HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Láthatatlan zebráink

2015.06.29. 21:28 varnai

Napi piacrajáróként látom, hogy kerületi lakosok, nyugdíjasok, mamák álldogállnak reménytenül hosszú perekig a Csömöri út - Lőcsei utca sarkán, próbálnak átkelni a Bosnyák téri piacra menet. A zebra évekkel ezelőtt láthatatlanná kopott. Az átkelést különösen veszélyessé teszik a visszaforduló buszok, és a kétszer két sáv, mert a második sávban jövő autós gyakorta akkor sem áll meg, ha a másik sávban már megállt a társa.

Autósként pedig tudom, mennyire nem lehet látni egy lekopott zebrát, mennyire nem érzi olyankor az ember, hogy ott meg kéne állnia. Ezzel ellentétben egy foszforeszkálóan fehér zebra szinte fizikai akadályként tornyosul elénk, kényszeríti az autóst, hogy megálljon, elsőbbséget adjon, - ahogy ez amúgy a KRESZ szerint kutyakötelességünk lenne. Esőben, szürkületben különösen láthatatlan egy ilyen lekopott gyalogátkelő.

Amúgy meggyőződésem, hogy az ilyen apró, de életbevágó dolgoktól lesz élhető, lakható hely Zugló, és  amelyeket képviselőkként kötelességünk észrevenni, és nem kell több, mint odafigyelés, kis utánajárás a  megoldásukhoz.

bosnyzebra_blog.jpg

A zebra az autósnak láthatatlan, nem segíti a gyalogost, sőt hamis biztonságérzett kelt.

ronazebra_blog.jpg

A Róna utca Thököy út sarkon szintén nagyon kopott a zebra

Ma levelet írtam a BKK Közút igazgatójának, hogy fessék újra a zebrákat. Tavaly kérésemre pár nap alatt rendbe tették a Hermina út - Ajtósi Dűrer sarki zebrákat, remélem most is gyorsan cselekszenek.Felhívtam a figyelmet az Egressy út - Kövér lajos utca sarkán hiányzó zebra kiépítésének szükségességére is.

Várnai varnai.laszlo14@gmail.com

Melléklet20:08 (1 órája)
címzett: kornel.almassy
Tisztelt BKK Közút, Tisztelt Almássy Kornél igazgató úr!
Zugló néhány igen forgalmas helyén a zebrák gyakorlatilag láthatalanná koptak.
1. A  kerületi lakosok igen nagy számban használják a Bosnyák teret, melynek megállóit nemrég újították fel. A zebrák vagy nem lettek felfestve, vagy meghökkentően hamar elkoptak a Nagy Lajos király útján.
2. A Csömöri út - Lőcsei utca kereszteződésben a piachoz vezető, rengeteg lakos által használt zebra is elkopott.
3. A Thököly út - Róna utca sarkán szintén mind a négy zebra igen kopott.
Érdemes lenne ezeket a nagyforgalmú zebrákat vastag, összefüggő rétegű anyaggal jelölni, mert az erős forgalom, a buszok igen erősen koptatják őket, és mindegyik kereszteződés igen frekventált, rengeteg lakos használja azokat. Itt szeretném megköszönni, hogy a kérésem után az Ajtósi Dűrer - Hermina út sarki zebrák napokon belül meg lettek erősítve. Sajnos azonban annyira vékonyan, nem teljesen lefedve a felületüket, ködölve festették  fel, hogy nagyon hamar, fél éven belül lekopott.
Környékbeli lakosok régóta kérik az Egressy út - Kövér Lajos utca sarkon zebra felfestését, és figyelemfelhívó lámpa elhelyezését. Az autók itt igen gyorsan mennek pedig a sarkon egy 750 fős általános iskola, a Herman Ottó Általános Iskola van, folyamatos a balesetveszély. Jelenleg a Kövér Lajos, Angol utcai tömbökben lakó gyerekek  csak nagy kerülővel tudják az iskolát biztonságosan megközelíteni, a Róna utcai vagy a Nagy Lajos király útján lévő lámpás kereszteződésig és vissza gyalogolva. Az ott lakók nagyon örülnének, ha a zebra az őszi iskolakezdésig elkészülne.
A kereszteződésekről fotókat csatoltam.
Várom mielőbbi intézkedéseteket, visszajelzéseteket,
Barátsággal,
Várnai László
zuglói önkormányzati képviselő

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bosnyák tér bosnyák piac Thököly út Angol utca gyalog átkelőhely Herman ottó általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr147583760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása