HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kigyulladt? Ki gondolta volna?

2015.04.16. 09:27 varnai

Újra ég a Rákospatak-part menti szeméttelep. Ki gondolta volna? Nyilvánvalóan sokkal olcsóbb az időnkénti "öngyulladás", mint a szabályszerű elszállítás, a szabályszerű megsemmisítés. A probléma és a telep nem új, a környéken élők már számtalan levélben kértek intézkedést a büdös, az illegális lerakó járművek, a rendszeresen égő szemét miatt. 

2014. február 28-án mint képviselő az alábbi hivatalos levélben kértem Zugló jegyzőjét, intézkedjenek, zárassák be a telepet és intézkedésükről számoljanak be a képviselő-testületnek.  Az akkori blogposztban látható a telep tűz előtti állapota.

Az elmaradó polgármesteri,  hivatali, hatósági cselekvésnek, a nem intézkedésnek is következménye van - a baj szükségszerűen előbb-utóbb bekövetkezik. A Zugló területén mostanában bekövetkező balesetek, a végtelenül elhanyagolt, gázpapalacckal fűtő szegényekkel telezsúfolt Cserei utcai önkormányzati házban beövetkező gázrobbanás, a közigazgtási területünkön évtizede működő féllegális szeméttelep rendszeres kigyulladása e sorozat része. Az aktuális polgármester most majd a kárhelyszínen fontoskodik, utal ki segélyt, intézi a károsultak jó-rossz elhelyezését.... és minden megy  tovább, ahogy eddig. Értem én, hogy szalagot átvágni, iskolásokat köszönteni, médiának nyilatkozni hálásabb, mint konfliktusos határozatokat érvényesíteni, csak hát ezek a feladatok is megszerzett pozícióhoz tartoznak.

tengerszem_3094.jpgIlyen volt, ilyen lett.

11138604_683027338487128_6082377156485767700_n.jpg

fotó: Kardos Pál

László Várnai varnai.laszlo14@gmail.com

2014. 03. 02.
címzett: jegyzo; Papp; Másolatot; palkardos; Emese
Tisztelt Jegyző Asszony, tisztelt Polgármester Úr!

Az elmúlt időszakban több lakossági jelzést kaptam a Rákospatak utca 123 alatt illegális szemétégetésről és a környező területre (Rákospatak utca és Komáromi út sarka, illetve a Komáromi út vége) folyamatosan hordott hulladékról.

A héten kimentem a helyszínre és az állítások igaznak bizonyultak, a cég telephelyén kivülről is látszik a hulladékégetés nyoma. A feljelentéshez fotókat tudok mellékelni.

Kérem, tegyék meg a szükséges intézkedéseket, a saját hatósági osztályunk vagy  más hatóságok ellenőrizzék a telephely engedélyeit, tevékenységét.

Ha a lerakott hulladék zuglói közterületen van azt takarítsuk el, ha MÁV területen van, akkor szólítsuk fel a MÁV-ot.

Kérjük fel a  Önkormányzati Rendészetet próbálja tetten érni az illegálisan oda szemetet szállítókat.

Kérem tájékoztassanak a megtett intézkedésekről.

Tisztelettel, Várnai László
önkormányzati képviselő

Még válaszra sem méltattak.

 

komment

Címkék: polgármester zugló jegyző illegális szemétlerakás rákospatak hulladék égetés hatósági osztály

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr597372346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2015.04.16. 11:45:21

Amíg nem gyullad ki a mellette levő fuvarozótelep gázolajtartálya is, vagy nem lesz emberhalál, addig így fog menni ez az idők végezetéig.

A szeméttelep pedig félig sem legális, mert kizárt, hogy ilyen tevékenységekre engedélye legyen.
A rendőrség, de még a kerületi polgárőrség is elég könnyen pontot tudna tenni a telep végére: Csak igazoltatni és elszámoltatni kellene az ide érkező lomis kisteherautókat. Jaaaa, hogy mindez sötétedés, és a hivatali munkaidő után történik?

vittore 2015.04.16. 12:55:39

Pont a telep mellett dolgozom. Elképesztő, hogy hogy lehet hagyni, hogy egy ilyen telep működhessen? Gondolom annyira nem szúr mégse szemet senkinek, nem sokban tér el a hely a sínek melletti szemétdomboktól.A hivatalok gondolom megint egymásra mutogatnak, tehát csak a szokásos... Előbb utóbb valaki bent ég és akkor megy majd a jajveszékelés.

A szalagot egy ellel írják.

Levente B. · combatant.blog.hu 2015.04.16. 13:34:02

Óbudán reggel 8-kor is lehetett érezni a bűzt sajnos.

nyünyüge 2015.04.16. 15:45:21

"Mondhatta volna szebben is, kis lovag!"

Azért az előző ciklus önkormányzat válaszra nem méltatását talán nem ilyen hangvételben kellene számon kérni a jelenlegin:

"Értem én, hogy szalagot átvágni, iskolásokat köszönteni, médiának nyilatkozni hálásabb, mint konfliktusos határozatokat érvényesíteni, csak hát ezek a feladatok is megszerzett pozícióhoz tartoznak."

Vagy a maga részéről felhívta a jelenlegi apparátus figyelmét is erre a megoldatlan problémára az elmúlt évben?

varnai 2015.04.16. 15:49:35

Én egyszer javasoltam, hogy körbevezetem a polgármestert a kerületben. Nehogy már én legyek a hibás, mert az akut bajokt nem ismeri... Rozgonyi alpolgármester meg önmaga a megtestesült kontinuitás.

nyünyüge 2015.04.16. 17:17:44

@varnai:
A probléma megoldása a fő cél vagy az aktuális polgármester inkompetenciájának bizonyítása?
Mert ebből a posztból ez nem derül ki.
süti beállítások módosítása