HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Papcsák mindent bevet - gátlástalanul, közpénzből kampányol

2014.03.12. 11:21 varnai

Választási kampányában jó szokásához híven szemérmetlenül  és gátlástalanul az önkormányzat, azaz a köz  pénzét, eszközeit használja.

Március 8-án, nőnapon egy Fiat Freemontból pakolják ki a zuglói fideszesek (lásd narancsdzsekik) a virágokat a Bosnyák téren.

jegzoauto.jpg

jegyzoauto_1.jpgA kocsi nem véletlenül ismerős sok zuglóinak. A kilenc milliós luxusautó az önkormányzaté, a hivatalé, azon belül a jegyzői kabineté, hogy kerül a Fidesz zuglói kampánycsapatához?

JEGYZOAUTO_1930.jpg

Ma hivatalos levélben kérem a jegyzőt, adjon magyarázatot, hogy használhatták a Fidesz választási kampányában az önkormányzat gépjárművét és adjon választ a többi, alábbi jogsértésre is.

Az önkormányzat által közpénzen írt és nyomtatott újság, a Zuglói Lapok valahogy kötegszámra kerül a kerületi Fidesz választási pultjaihoz. Ki adja nekik? Honnan szerzik ezerszámra a példányokat? Megveszik az önkormányzattól? Azt már szoba sem hozom, hogy a Zuglói Lapok tartalmánál fogva ma már valóban Fidesz kampányújság, mert az ellenzéki képviselők, a lakosság véleménye még minimálisan sem jelenik meg benne. De akkor talán gyártsa a Fidesz és ne az önkormányzat pénzéből készüljön.

ujsag_fideszpult_n.jpg

Az önkormányzat hivatalos zuglo.hu honlapján február 10-én megjelent a Rezsicsökkentő fórum reklámja. A rezsicsökkentő fórum a Fidesz kampányrendezvénye volt, ők bérelték a termet,  bár az iskolaigazgató szerint a hivatal kereste meg őket. Ha e kis lólábtól eltekintünk, akkor is felmerül a kérdés,  mit keres egy fidesz fórum  az önkormányzat honlapján? A hivatal köztisztviselői közül többen aktívan segítettek a helyszínen, ami a köztisztviselői összeférhetetlenség miatt jogszabály ellenes.

rezsiforum_honlapon_net.jpg

Március elején a Papcsák polgármesterként, az önkormányzat hivatalos címerét használva levelet írt a zuglóiaknak. A levél 80 ezres példányszámú kinyomtatása, boritékolása, kiküldése millió fölötti költség. A levélben a választók további támogatását kéri újraválasztásához, azaz   Fideszes képviselő-jelöltként fordul a lakosokhoz, azaz az önkormányzat erőforrásait használja Fideszes jelöltként.

level_papcsak_n.jpg

A kampány legfontosabb része mindazonáltal természetesen a 32 ezer nyugdíjasoknak és egyéb "rászorulóknak" osztott 3-4000 forintnyi segély. Őszintén szólva nem is értem, négy évnyi jobban teljesítés és kitartó rezsiháború után hogyan lehet hogy  124 ezer zuglóiból  immár 32 ezer kerületi polgár vált segélyre szorulóvá?

A húsvéti pénzosztás a karácsonyi pénzosztással együtt 250 millió forinttal, azaz egy új óvoda megépítésének árával terhelte meg a kerület költségvetését. Ennyibe, plusz a fenti apróba fáj Zuglónak Papcsák közpénzből folytatott választási kampánya.

szakrendelo_nyugdijaspenzosztas_3803.jpg

 A pénzosztás egyik helyszíne, a papcsáki vezetés által 2012-ben még bezárni szándékozott Hermina úti szakrendelő. Mondhatni jellemző.

 

 

 

 

6 komment

Címkék: polgármester közpénz Papcsák Ferenc Pa Zuglói lapok Fidesz kampány

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr725855844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tricera bácsi 2014.03.12. 11:57:24

A másik (fél)zuglói jelölt, Szatmári Kristóf pedig a BVSC kiadványán (és így szintén közpénzen) vigyorog be minden háztartásba.

OkoskaTo:rp 2014.03.13. 12:54:18

Az oktatási intézményben tartott rendezvényről ennyit: www.jogiforum.hu/hirek/22775

Igen, a nyugdíjasokat meg lehet venni háromezer forinttal.
Mint ahogy sokakat már 300-zal is meg lehetett anno.

R Andi 2014.03.17. 18:35:22

Zuglói vagyok, rokkant is, kicsi nyugdíjjal. Én kimaradtam az osztásból. Vagy igényelni kellett volna? Mert ezt bizony nem mondták. Igaz, nem támogatom a Fideszt. A sok-sok orbáni levéltől is megkíméltek. Igaz, ezt csöppet sem bánom. Legalább miattam nem kellett egyetlen faágat sem levágni.

Zsuzsanna Heltai 2014.03.18. 14:04:23

@R Andi: Üdvözlöm, ki fogom ábrándítani, attól még kivágtak ugyanannyi fát, mert ez a túlhajtott levelezés orbán részéről szintén üzleti vállalkozás, mert valamelyik haver nyomdája csinálta a bugyuta álkérdéssel teli kérdőíveket.. Ezek ea levelek csak propaganda és bevételi forrás volt számukra.

aser 2014.03.18. 15:18:06

@R Andi: Csak oda kell menni és a helyszínen odaadják.Ott kell aláírni az igénylő kérvényt is!Személyi és lakcímkártya kell.62 év felletti életkor,vagy rokkant igazolvány a fiatalabbaknak.

R Andi 2014.03.18. 15:21:45

Ma letelefonált a szomszédom, és azt kérdezte: olvastad a legutóbbi Zuglói lapot? Mindig nézegetés nélkül megy a kukába, mert az is propaganda lappá silányult. Abban volt, hogy márc. 10-e óta osztják-többek között abban a szakrendelőben, amit 2 éve akart bezáratni Papcsák úr. És igen, igényelni kell az önkormányzatnál. Ennyi utánjárás egy kis alamizsnáért...Inkább lemondok róla.