HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Mi történt, és mi nem?

2013.11.06. 08:09 varnai

            A háromnegyed éve húzódó ügyet, - ami  a szenzációhajhász cikk címekkel ellentétben nem most kezdődött, hanem épp most zárult le - amikor kellett elővették. (a feleségét megverő Balogh fideszes képviselő beismerő vallomást tett) A zuglói önkormányzat által vastagon kifizetett Magyar Hírlap és Nemzet vitte a prímet, az egész köz- , azaz közpénzen tartott fideszmédia pedig kontrázott: Várnai bántalmazott.

Bántalmazásról, családon belüli erőszakról írnak, holott semmi ilyesmi nem történt, még csak vádként sem merült fel soha. Ha lett volna, megvádoltak volna vele, efelől a jól időzített kiszivárgás után nincs kétség. Vádat semmilyen tényállásban nem emeltek. Azt bíróság előtt bizonyítani kellett volna.

Mi  történt valójában?

  Szombaton fiam a szokásos rend szerint nálam lett volna. A fiamnak születésnapi zsúrt szerveztem aznapra, torta, minden volt, az édesanyja fiam betegségére hivatkozva előző este lemondta ezt. Másnap reggel mégis elmentek valahová. Dühös voltam, a gyerekért mentem, elhoztam. A volt élettársam nem engedte, hogy a gyerekkel beszálljunk a kocsimba, elállta az autóajtót, veszekedtünk, huzakodtunk. 

Ostobán viselkedtem, azaz ostobán, indulatosan viselkedtünk a gyerek előtt.  A gyerekelhelyezés és a láthatás nyár végén közös megegyezéssel zárult,  azóta rendeződött a kapcsolat, még bringáztunk is hármasban.

 Mindazonáltal azt gondolom, akik családban élnek, akiknek volt konfliktusuk a párkapcsolatukban, akik szakítottak, váltak,  különösen ha gyerekek is voltak, tudják, milyen indulatok, milyen érzelmek halmozódnak föl, és hogy nem könnyű mindig minden konfliktust érzelemmentesen, bölcsen megoldani.

Utcai huzakodás volt, vádemelés nem történt. Megjegyzem, még egy szabálysértési pénzbüntetést sem szabtak ki.

 Na most ez az előkapart ügy kapott  több karaktert a Magyar Hírlapban, mint a felesége arcát szétverő fideszes országgyűlési képviselő ügye és lett hír a Papcsák viselt ügyeiről gondosan nem tudósító közmédiában.

A polgármester úr, az önkormányzat lemondatási közleménye a polgármester politikai karrierjét végigkísérő büntető és korrupciós ügyei,  "felsőbb körökben" is ismert bulijai,  a hivatalban házasemberként vitt nőügyei után meg úgy hiteltelen, ahogy van. Értem én, hogy kapóra jönne az ügyeit rendre felfedő ellenzéktől megszabadulni, de ez nem az az alkalom.

 

 

 

 

 

7 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr625616283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bungics (törölt) 2013.11.07. 11:12:49

Az LMP lemondatja Önt? Nincs szüksége egy olyan önkormányzati képviselőre Zuglónak, mint Ön? Ezért?
Csak nem megvették aprópénzért őket is?

OkoskaTo:rp 2013.11.08. 10:52:39

@bungics: Nem. Viszont Várnai kicsit bulldogos stílusa korábban is viták tárgya volt az LMP-ben. Mit gondolsz, ilyen országos ismertség, és az egyik legsikeresebb helyi eredmények mellett miért mellőzik "odafönt"?

Az teljesen egyértelmű a Fidesz részéről, hogy a Papcsákisztánban történő köztörvényes ügyekről igyekeznek elterelni így a figyelmet, és karaktergyilkolni Várnait. A nőverő Baloghgal lehet szépen összemosni, és a kampányban majd emlegetni.

Azt viszont nem értem, hogy ha valóban a leírtaknak megfelelően történtek a dolgok (és ezt Várnai ez esetben valószínűleg könnyen tudja papírokkal igazolni), az LMP vezetése miért nem elégedett meg a felfüggesztett tagsággal, és miért érezték szükségesnek a kizárást, illetve próbálkoznak a lemondatással.

szgyula 2013.11.08. 13:33:08

Az LMP alapszabály szerint a szüneteltetett tagságot nem lehet nem visszaállítani, ha azt Laci kéri. Utána lehet fegyelmit indítani, de abban meg van egy 15 napos késleltetés, csak annyival a kizárással zárult fegyelmi után szűnik meg a tagság. Azaz az LMP úgy tűnik, teljesen jogtalanul "szüntette meg" Laci tagságát. Ennyit a "Lehet Más" értelmezéséről. Nem lehet más. A más az lett volna, hogy tartanak egy korrekt fegyelmi tárgyalást, aminek van egy vállalható végkimenetele. Ez egy fiatal demokratákra jellemző tkatikai maszatolás volt. Ennyi.

bungics (törölt) 2013.11.08. 15:35:01

@OkoskaTo:rp: Tudod én egy szőke nő vagyok és paranoiás üldözési mániás. Ha SZ.Bernadett szerint le kell mondania a zuglói önkormányzati székről Várnainak, én arra következtetek, hogy neki is beígértek mondjuk egy új konyhabútort, mint a jegyzőasszonynak vagy találtak valami kompromittálót a magánéletében, pl. nem mosogatott el este vacsora után. Sz.B szerint le kell mondania, ne legyen ott a képviselőtestületben. Aha.

Nemere16 2013.11.08. 19:21:56

Szeretném javasolni Várnai úrnak, hogy újra kérje az LMP-be való felvételét. Szél Bernadett szerint csak adminisztrációs oka volt a kizárásnak. Állítólag az LMP szabályzatában az áll: Két hónap felfüggesztés után ha nem nyilatkozik a tag automatikusan kizárják.
Egyébként Szél Bernadett általánosítva diszkriminatívan védi a nőket.

Deansdale 2013.11.20. 12:20:53

Holló hollónak nem vájja ki a szemét. Kivéve ha mindkettő liberális, mert akkor igen - nem lehet ugyanis eléggé progresszívnek lenni ahhoz, hogy egyetlen (vélt vagy valós) botlás után ne támadna az embernek a többi progresszív. Az erkölcsi felsőbbrendűség hamis illúzióját lehetetlen tartósan fenntartani, és Várnai úr fogadja részvétem amiért ez a seggbbeharapás most őt érte utol. Annyi pozitívum talán származhat a történtekből, hogy felfigyel a férfiak nehéz és bonyolult helyzetére család, válás, gyereknevelés és CSBE tekintetében. Talán mégsem pont úgy igaz a feminista propaganda, ahogy fújják...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.13. 21:45:00

ez a poszt így kevés, akkor mi történt? ki indított eljárást? miért?
hogyan vezette félre Várnai az lmp-t? állítólag.
süti beállítások módosítása