HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Az iromány

2013.08.01. 08:49 varnai

Vicces levelet hozott pár napja a gmail, a zuglói önkormányzat sajtófőnöke - a mára állítólag köztisztviselővé avanzsált, mindenesetre közpénzből fizetett - Cseke Vanda kérte ki magának neve említését blogomban a sikertelenül megrendezett Közbiztonsági Fórum kapcsán.  Vanda szerint tehát egy lakossági fórum megrendezésének ez a profi módja.

Cseke Vanda <csekevanda@>
júl. 25. (7 napja)
címzett: varnai.laszlo

Tisztelt Várnai László!

A blogján megjelent utóbbi irományában, a hivatali kommunikációra vonatkozó megjegyzéseivel kapcsolatban engedje meg, hogy felhívjam szíves figyelmét néhány alapvető tárgyi tévedést tartalmazó állítására, mely minden bizonnyal tájékozatlanságból, tudatlanságából fakad (azt ugyanis rémálmaimban sem feltételezném, hogy tollát szándékos rosszhiszeműség, netán beteges csúsztatási kényszer vezérelte).

A Zuglói Média munkatársai július hónapban szabadságukat töltik, a Zuglói Lapok szünet előtti utolsó lapszáma július 11-én jelent meg, július 3-i lapzártával. A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság által szervezett közbiztonsági konzultációs fórum időpontja ekkor még nem volt ismert, így a Zuglói Lapokban azt nem állt módunkban megjelentetni. Az önkormányzat hivatalos honlapján azonban – az Ön állításával ellentétben – július 8-án megjelent a hír, a civil szervezeteket pedig külön tájékoztattuk.

http://www.zuglo.hu/wps/portal/hirek?folder=kulonallo_a2&menuid=LADN-7WTGLX&docid=LAGS-99EKWW

Gyügyei Lilian nem a Polgármesteri Kabinet kommunikációs munkatársa, így nevének e vonatkozásban történő említésével a [Ptk. 75. § (1) bek. 78. §]. értelmében Ön megsértette a jó hírnévhez fűződő jogát.

A személyemet érintő megjegyzéssel kapcsolatban engedje meg, hogy tájékoztassam: valamivel korábban voltam újságíró illetve szereztem szakirányú diplomát, mint Ön, firkásszá avanzsált fotográfusként. (Ex)képviselői tevékenységemet mintegy 25 évvel megelőzi kommunikációs területen – azóta is töretlenül – végzett munkám, így annak minősítésére Ön semmilyen formában nem jogosult és nem illetékes.

Tekintettel arra, hogy jelen státuszomban nem vagyok közszereplő és feladataimat köztisztviselőként látom el, nem járulok hozzá, hogy a nyilvánosságnak szánt irományaiban a jövőben utalást tegyen a személyemre, a nevemet megemlítse, rólam bármilyen kép-, hang- vagy mozgó felvételt közöljön. Felszólítom egyúttal, hogy a közfeladatot ellátó kollégáimat érintő személyeskedéstől is hasonló módon szíveskedjen tartózkodni!

Kérem fentiek szíves tudomásul vételét!

Cseke Vanda

03.jpg

Hogy Cseke Vanda 25 éves töretlen kommunikációs tevékenysége hol, mely médiákban történt azt nem tudni, ( én egy kis guglizással semmit nem találtam, de elképzelhető hogy álnéven volt a New York Times publicistája) a Helyi Téma igen elfogult újságíróságán kívül. Bár pláza ügyben kétségkívül egy oldalon álltunk és Vanda egy az egyben tette be az írásaimat a Témába.  Mindenesetre Cseke Vanda az egyike volt azoknak a Fidesz-KDNP-s képviselőknek, akiknek a cége a Studiotrend Kft. a friss rezsimben egyből megbízást kapott a polgármestertől.   Töretlen sajtófőnöki munkáját ma egy PR munkatárssal próbálják ellensúlyozni, de titokban, nevét nem vállalva közpénzből szeretné folytatni.  El kell viszont ismernem Gyügyei Lilian egy rövidebb ideje már nem dolgozik a kabinetben,  távozásának okáról ( esetleges más önkormányzati céges állásról) még nincs hírünk.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr915436928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2013.08.01. 09:29:25

jó ez a kép képviselőjelölt asszonyról - mint ilyen, szerintem közszereplő.

Sipos Péter 2013.08.01. 11:09:09

Azért az elárul valamit a zuglói polgármesteri hivatalról, hogy annak állítása, hogy valaki ott dolgozik, felér a jó hírnév megsértésével. Lehet, hogy Cseke Vanda is be fog perelni, mert azt állítod róla, hogy sajtófőnök, ami bár igaz, de olyan ciki, hogy nem szabad erről nyilvánosan beszélni.

Klára Freud 2013.08.02. 10:32:27

Össznépi letámadás egy rosszul sikerült rendezvény ürügyén. Semmit se változtat a válasz a tényen, miszerint a rendezvényen nem vett részt senki sem. Egyáltalán volt valamiféle elképzelés róla, hogy hány zuglói embert érdekel egy ilyen irányú fórum? Hol és milyen formában, hány nappal előre illene meghirdetni? A zemberek java része nem szokta az önkormányzat honlapját olvasgatni, mert annyira nem tartalmaz érdemi információt... hacsak a maratonira sikerült képviselő testületi ülések napirendjéről nincs szó véletlenül benne... Mellesleg jó lenne hallani valamit a bicikliútról, a közösségi kerttől, a kutyafuttatóról is, nemcsak a törvényszerű marakodásról... Magyarán mi lett volna ha... miért és miről beszélgettek volna a közbiztonság okán? Egyetlen közbiztonságot személyeztető ember Zuglóban Várnai László, aki bemászik a kerítésen?

xGéza 2013.08.05. 12:35:28

elvonatkoztatva a konkrét ügytől: miért tilos egy köztisztviselő munkáját kritizálni? Vannak ugye olyan bírósági határozatok, miszerint egy közszereplőnek többet kell elviselnie, mint egy átlagembernek. Így esetükben nem áll meg a jó hírnév megsértése akkor sem, ha kissé személyeskedő, és nem 100%-osan tényszerű kritikát kapnak.

Hogy ki a közszereplő, annak nincs egyértelmű definiciója. A köztisztviselő alapesetben valóban nem az, de ha egy olyan személyről van szó, aki képviselői mandátuma lejárta után azonnal megbízási, később köztisztviselői jogviszonyba került az önkormányzatnál, akkor azért némi folytonosság felfedezhető az ő közszereplői múltjával.

szgyula 2013.08.12. 12:53:20

Én azért javasolnám, hogy a Helyi téma című alkotás szűnjön meg, hiszen az újságírója saját maga ismeri be, hogy semmilyen hatással nincs és nem is akar lenni a társadalomra (mert egyébként közszereplő lenne)...
süti beállítások módosítása