HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Érik a priuszom

2013.06.13. 10:07 varnai

A nemrégiben elhangzott autófeltörés polgármesteri vádja után igazából már nem is csodálkoztam, amikor az alábbi levelet kaptam:

Tisztelt Címzett!

BRFK III.kerületi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán   -------/--------/2013-as ügyszámon magánlaksértés szabálysértés elkövetése
kapcsán  folyamatban lévő eljárás  során,szükségessé vált a tanúként
történő meghallgatása a 2013.04.14-én 12 óra körüli időben 1039
Budapest Királyok útja 315 szám alatt történt eseményekkel
kapcsolatosan.

Kérném, hogy időpont egyeztetés végett vegye fel a kapcsolatot 06 1 430
47 00 43/-----es melléken -------------------------- r.fhdgy-al, az eljárás
gyors, eredményes lefolytatása végett.

Tisztelettel --------------------------- r.fhdgy.

Mint kiderült, a Római-parti üdülőnk  felderítése miatt magánlaksértés elkövetése okán tett feljelentést a Városgazdálkodási (ex vagyonkezelő) igazgatója,  - a polgármester úr kérésére. A polgármester úr már a kommentelők feljelentése, továbbá tucatnyi elindított és elvesztett sajtó és rágalmazási per kapcsán is beigazolta az állítását, miszerint ő ilyen feljelentős típus. (E feljelentgetések és pereskedések havi 400 ezerbe fájnak Zugló adófizetőinek.) A polgármester a maga eminens módján csak azt a fidesz-közgépes mintát követi, mely az ellenzéki képviselőket igyekszik kriminalizálni, anyagilag ellehetetleníteni.

Mint itt a blogban is közzétettem, az elmúlt hónapokban folyamatosan érdeklődtem a Római-parti tulajdonunk, a volt gyerektábor állapotáról, költségeiről. 

Az üdülőről a fotók és az FB elnökének, többi tagjának írt egyik levél itt található.

Kérdeztem az értékes üdülőről ( a békásmegyeri, gáttal védett, most sem elárasztott részen van)romai_1506[1].jpg

a testületi üléseken, próbáltam mint a Városgazdálkodási Zrt. felügyelő bizottsági tagja napirendre vetetni, mindhiába. Legvégül az FB ülésen a helyszínen napirendre vették, de az őrzési  és fenntartási költségekre nem tudtak/akartak választ adni, de az FB többi tagja szerint  a semmitmondó válasz is kielégítő, tehát megszavazták.

Mint informálisan megtudtam, az üdülőt utoljára 2008-ban használtuk, azóta, azaz öt éve áll üresen. A napi 24 órás őrzés havi akár egy millió forintba is kerülhet. Az ingatlan rezsije évi szintén sok százezer lehet, közmű alapdíjak, fűnyírás, de például a biztonsági őrnek szállást adó gondnoki lakást is fűtjük.  Az állagmegőrzésről nincs tudomás.

A legrosszabb az, hogy az eladáson kívül eddig semmiféle ötlet, gondolkodás, előterjesztés nem volt a hasznosításra. A visszajelzések szerint 2008-ig remek táborokat rendeztek ott, hogy azóta mi romlott el, miért nem alkalmas most az ingatlan semmire, azt nem tudni. Megjegyzem, a tavaly nyár elején vásárolt erdélyi házunk szintén  kihasználatlanul áll, az Átlátszó.hu-nak adott hivatali válasz szerint az ingatlan előkészítése egy éve folyik, a megvásárlás óta senki nem vette igénybe, de évi fenntartása évi hozzávetőleg 2,5 millió forint.

A rendőrségen meghallgattak, és miután elismertem, hogy én voltam, ezután eljárás alá vont személlyé váltam. 

Mint elmondtam,  és a tanúként behívott biztonsági őr is elismerte, a két kapu egyikén sincs csöngő. A kiabálást nem hallotta az épületben, ez érthető, hisz a két kaputól a gondnoki lakás ahol tartózkodott 100-150 méter.  Azt is elismerte, hogy a lakásból én kopogtattam ki, tehát  én tudatosan kerestem az őrt a területen.

Bár én nem vagyok jogász, de megérzésem szerint a magánlaksértés tényállása sok okból sem valósul meg. Nézzük:

6.B Tétel. Magánlaksértés, zaklatás

§: Aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével bemegy, vagy ott bent marad, vétséget követ el (0-2 év) szabadságvesztéssel büntetendő.

Nem mentem be erőszakkal, nem fenyegettem, nem színleltem hivatalos eljárást,   például nem mutogattam a képviselői igazolványomat, nem maradtam ott.  Megjegyzem, mindent megtettem, hogy beengedjenek. Jellemzően elköszönés után kifelé is mászni voltam kénytelen, mert az őr nem kísért ki, és nem nyitotta ki a kaput. (Az persze elgondolkodtató, hogy az ilyen őrzésnek van-e értelme)

Szerintem az előzmények ismeretében a jóhiszemüség sem elvitatható,  mint képviselőnek, mint kvázi tulajdonosnak, mint a Városgazdálkodási Zrt felügyelő bizottságának  egyik tagjaként talán nem ördögtől való, sőt inkább kötelesség,  ha valaki megnézi az egyik tulajdont, és ellenőrzi, megvalósul-e az az őrzés, amiért a cég, - melynek gazdálkodásáért saját vagyonával felel - nem is keveset fizet.

A társadalomra veszélyesség - hát igen. A papcsáki kerületvezetésre, a Nemzeti Együttműködés Rendszerére kétségkívül veszélyes ez a képviselői magatartás. De a társadalomra?

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr545358433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ácsolják a kalodát Pesterzsébeten is a renitens ellenzéki képviselőknek 2013.06.13. 11:19:07

A Trafikosok Együttműködési Rendszere kiépült Pesterzsébeten is. Mára csak az utolsó simítások maradtak, helyreállítják a polgármester pallosjogát és ácsolják a kalodát a főtéren a renitens ellenzéki képviselők részére. Megszűnik a képviselők jog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.13. 14:15:42

Vigyázz Laci, legközelebb golyót kapsz a hátadba, aztán meglesz az LMP első mártírja! Az új törvény szerint már erre is jogosult az őr. Igaz, az jól jöhet a választáson :)
süti beállítások módosítása