HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Nem paródia, ez már a valóság

2012.01.07. 12:23 varnai

A Nagytestvér hírszerkesztői szorgalmasan dolgoznak, a január 2-i tüntetésről tudósítva például csak olyan képeket adtak, ahol az ötvenezres tömeg csak pár pár lézengőnek látszik. Az Abszurdisztáni hírszerkesztés már paródiákat is ihletett.

A csúcspont Schiffer András kétszavas felszólalása a parlamentben. Mit is mondhatna mást? Orbán Viktor.

Papcsákisztánban már nem kell paródia. Itt van nekünk a Zuglómédia ahol már élő valósággá vált, ami országos szinten még csak paródia. A novemberi testületi ülésen a felszólalásomról csupán két szót vágtak be: Ez igy van. Hogy akkor miért hivnak rágalmazónak? Az nem derül ki, mert ahhoz már legalább egy-két mondatot be kellett volna vágni a felszólalásomból, de ezt meg nem merték. Még a végén a nézők elgondolkodtak volna. Mint ahogy még véletlenül sem szólaltott meg a leváltott fideszes frakcióvezető és semmiféle magyarázat sem volt a váltásra. Csak nem összefüggésben volt a fantasztikus fejlesztési célra szánt és elnapolt majd eltüntetett kötvény kibocsátással?

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr963526175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belga6 2012.01.07. 18:24:17

Ugyan, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok! Például, hogy a szélsőjobbosok visszakapják a zászlójukat. Köszönjük Ferenc, ön igazán figyelmes!

raszti 2012.01.07. 20:27:26

A "dolgozatmásolás" cikke nekem két héttel később, a "túlbuzgó szerkesztők" bejegyzése után vált újra láthatóvá, olvashatóvá.

Erről az összefoglalóról egy gondolkodó embernek meg kell legyen a véleménye még akkor is, ha nem illik telefonálni abban a helyzetben. De például nem illik a polgármesternek sem elkésnie egy közmeghallgatásról, és még sorolhatnám, hogy mennyi mindent nem illik.
De ez egy testületi ülés összefoglalója, és nem egy illemóra.
Filep Zsuzsannának, mint a riport szerkesztőjének ezzel pontoson tisztában kell lennie, hisz tisztességesen elsajátította a munkavégzéséhez szükséges ismereteket.
Igaz az én végzettségem nem riporter-szerkesztő, (forrás: tudositok.hu/tudosito/869/Filep_Zsuzsanna/1?ipp=20) de vettem a fáradtságot, és utánanéztem, hogy mégis mi fán terem egy riporter-szerkesztő munkája.
(forrás: www.babiczky.hu/televizios%20musorkeszites%20alapismeretei.pdf , 21. oldaltól).
Mindenki döntse el saját maga, hogy megfelel-e ez a riport a műsorkészítés követelményeinek.
És a legvégén ismerkedjünk meg egy kicsit jobban Filep kisasszonnyal, ha már ilyen pártatlan tudósításokkal örvendezteti meg a Zuglóról informálódni akarókat:
jolnezekki.hu/szereploink/filep-zsuzsanna/

Várnai Úr! Tudja, hogy nem állunk egy oldalon, más a világnézetünk, értékrendünk, de vannak dolgok, amik mellett egy tisztességes ember nem mehet el.
Talán Dr. Szegedi László nyílt levele Orbán Viktorhoz foglalja össze legpontosabban, hogy mit gondolok a kialakult helyzetről:
drszegedilaszlo.blog.hu/2011/12/12/1_nyilt_level_orban_viktorhoz

További tisztességes munkát minden Zuglóinak!

OkoskaTo:rp 2012.01.09. 12:24:35

"Több százmilliós hitelszerződést kötött Zuglói és Újpest, derül ki a Közbeszerzési Értesítő hétfői számából."
index.hu/belfold/2012/01/09/szazmillios_hitelszerzodest_kotott_tobb_kerulet/

fish14 2012.01.10. 10:21:05

A dolgozatmásolós poszt a feltétele után pár órával már nem volt látható, csak napokkal később jelent meg újra. Azt hittem öncenzúra :-)... Van már részletes idei költségvetése Zuglónak (nem a pár oldalas, aminek a fele pécsi...)? Miért váltották le a Pénzügyi Osztály vezetőjét? Mennyibe került nekünk a zuglói Operett gála? Mi történt azzal a bizonyos úsztatási szerződéssel, felülvizsgálták? Vagy megy tovább háromszoros áron és szivárog el a közpénz....?

honeste vivere (törölt) 2012.01.13. 15:39:34

"Nem tudok mit kezdeni a folyamatosan újratermelődő belső káosszal és állandósult amatörizmussal és a vele járó teljesítményellenes szervezeti kultúrával; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy a racionalitás helyett frusztrációk és hisztériák keretében kezeljük a konfliktusokat, nem tudok mit kezdeni az állandó paranoiás hangulattal, nem tudok mit kezdeni a bázisdemokráciának hazudott informális alkuk politikájával, nem tudok mit kezdeni azzal, hogy két év alatt az ármánykodás elég magas fokát honosítottuk meg; nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ebben a szervezetben az embernek, mint embernek nincs értéke, nem tudok mit kezdeni azzal az eljárással, ahogy Virág lemondott a mandátumáról; és azzal meg pláne nem tudok mit kezdeni, hogy ezzel az egésszel úgy fest, nem akar/mer igazán senki sem foglalkozni" – fogalmazott Scheiring.

A képviselő kijelentette azt is, hogy az élete rövidebb annál, hogy olyan közegben töltse, ahol nem érzi jól magát. "Az elkövetkezendő kilenc hónap arra is időt ad nekem, hogy átgondoljam, hogy hosszú távon tudok-e hasznos tagja maradni ennek a közösségnek" – jegyezte meg.

Mi van, megszüntök? Hál Istennek!

OkoskaTo:rp 2012.01.13. 17:08:50

@honeste vivere: Örülök, hogy nincs fontosabb témád copy-paste-es álamelnökünk, a bóvli miniszterelnök, és az összeomló BKV mellett...

honeste vivere (törölt) 2012.01.14. 12:22:41

@OkoskaTo:rp:

Megszűnik, szétszakad a pártotok? Hol fogtok majd bravuroskodni. Ennyire kell benneteket komnolyan venni! Se SZDSZ, se LMP. Egyetlen normális LMP-s van, az is Schiffer András!

OkoskaTo:rp 2012.01.16. 15:43:42

@honeste vivere: Nekem nincsen pártom, ellentétben veled. Csupán Zuglóban élek, és baromira zavar ez a pofátlan lenyúlás, amit műveltek. Az libsibolsik legalább titkolták, mert tudták, hogy szégyellniük kell a lopást.

Viszont kérlek, nyisd meg nekünk hatalmas intellektusod zsákját, és Várnai legfrissebb posztjánál kommentezd meg nekünk, miért is jobb a Zemberekkel kommunális adót fizettetni a felsorolt, igen fontos kiadások érdekében. (És látom, itt is dübörög az "elmúltnyócév", és a "Weinekahibás" - mintha például a tanuszodát nem narancssárga polgármester sukorózta volna el.)

honeste vivere (törölt) 2012.01.16. 16:24:32

@OkoskaTo:rp:

Szarban lennél, ha neked bíróság előtt kellene igazolnod a lenyulások tényét. Ha nem tudod,akkor rágalmazás címén a bíróság előtt felelsz a kijelentéseidért. Addig is csak a levegőbe beszélsz. Tényekkel és jogerős ítéletekkel igazold a lenyulást.

hgh1 2012.01.17. 15:31:40

@honeste vivere: Ez már a pofátlanság legteteje, amikor az ügyészség és bíróság élére kinevezett pártkatonák, azonnal megakadályozzák, hogy bármely fontos fityeszes ellem büntetőeljárás indulhasson, vagy elítéljék, akkor arra hivatkozni, hogy semmilyen ítélet nincs.

OkoskaTo:rp 2012.01.17. 15:51:29

@honeste vivere: A rokonok és üzletfelek külsős tanácsadói szerződései tények, bíróság előtt is megállnak. Papcsák helyreigazítása is csak abba tudott belekötni, hogy nem az ÖSSZES volt fideszes képviselő ÖSSZES rokona kapott zsíros koncot. (Tudod, nem taggyűlés, hanem tagok gyűlése...) Nem véletlenül kellett Polt mellé a bíróságokat is kézi vezérlésre átállítani.

Megközelítés más oldalról: Vehetünk tetszőleges fideszes főprominenst. Megnézhetjük, hogy 1990 óta egyetlen rendes munkahelye sem volt, csak politikusként dolgozott. Megnézhetjük 1990-es vagyoni helyzetüket, és a mostanit. A kettő különbsége vajon hogyan is viszonyul az összesített képviselői/miniszterelnöki stb. fizetéshez? Persze előfordulhat, hogy nem közpénzeket nyúltak le, hanem zsákban hozta a Mikulás, és abból futotta a II. és XII. kerületi viskókra. Bár nem hinném, hogy az adóbevallásukban szerepelt volna.
süti beállítások módosítása