HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

a képviselők nyaralnak, a munka dübörög

2011.06.20. 22:34 varnai

 

Kár volt annyit izgulni hétvégén a helyben osztott anyagok miatt, az ügyrendi Bizottsági június 20-i ülése a második napirendi pont után határozatképtelenné vált. Nem baj majd  a szerdára összehívott rendkívülin, vagy a testületi ülés reggelére összerántotton - ahogy mostanában  szokás - megszavazzák a többit. Én ezekre nem megyek el,  - a rendeseken ha csak tehetem megjelenek - , de ezeken a formális, érdemi tárgyalás nélküli kapkodó félórás üléseken, melyek érdemi munka nélküli merő szavazások, nem akarok statiszta lenni. Ezek az ülések a a képviselők, bizottsági munka megcsúfolásai.

A Fidesz-KDNP-s képviselők ugyanis  ma nem tették tiszteletüket. Az egyszem Bátki elnök úr kivételével csak mi, az ellenzék vettük a fáradtságot, hogy a kora reggeli 8h 30-as ülésre elmenjünk. Megjegyzendő a Fidesz-KDNP-s képviselők pénzügyi bizottságban sem jelentek meg kellő számban és ott a lator ellenzék elhatalmasodván azt szavazott le, amit akart. 

A fontos előterjesztések ma sem lettek kiosztva, mint kiderült már pénteken sem találtak aláírót, a polgármester külföldön, a helyettes meg tán beteg, másnak meg nincs joga, nem akarta. Majd kiosztják helyben, vagy miután megszavaztuk.

Már egy ideje recsegett-ropogott, és most, mint egy öreg gőzmozdony, csikorogva megállt az önkormányzat.

Persze közben folyik az "érdemi munka", fél év után elkészült az új ciklus első fizikai megtestesülése. A polgármester nem érezte kellően határozottnak autójának  csíkozásos helybiztosítását, (mégsem állhatok ott ahol a Weinek!)  ezért profi festőkkel kék hátteret festetett Cryslerjának. Mindjárt más! - csettintett elégedetten, és nyaralni ment. Na most jól megmutattuk a szadesznek! A színükre állok! Nem lennék a helyükben!

 Mondjuk én sosem értettem, hogy a polgármesternek minek kétszer akkora hely mint másnak, lehet, hogy egyszer utánfutót fog húzni, vagy IFA-val jön, és akkor majd bebizonyosodik, fölösleges volt az ellenzéki szurkapiszka,  mert kelleni fog minden négyzetcentiméter.  Itt jegyezném meg, egy kis számolási hiba történt a nagy buzgalomban, csak egy alpolgármesternek sikerült biztosított helyet felfesteni, ( na ki lehet a kedvenc?)  a másik kettő parkol ahogy tud.  (Meg is teszik, ahogy eddig tették: a fal mellett az árnyékban. : ) De lehet, reggelente verseny van, és aki hamarabb ér be, az állhat a hivatalos helyen - és  közel a polgármester szíve csücskéhez. Beh, jó lehet neki!

Én ezúton kérvényezem, hogy a biciklitartó egyik vas traverzét  zölddel körülfesteni  és nevemre fenntartani szíveskedjenek.

A munka nemcsak az udvaron, de épületen belül is dübörög. Átrendezték a  hivatalt, polgármester hatalmas kettős előszobát kapott, ( ha a főnöknek 180 m2 van ne má' nekem ne legyen) - a volt tárgyaló lett beáldozva, és új, dekoratív titkárnők is installálásra kerültek.

A nyári melegben a hivatali struktúrában újabb dudorokat növesztett a vízfej. A Polgármesteri Kabinet alá sorolódik ezentúl a Polgármesteri Iroda - ők tarják a Hivatallal az operatív kapcsolatot.

Aldudorként ezentúl Kabinetbe kerül a stratégiai feladatok, és a pályázatírás, ez "csoport szintű szervezeti egységként integrálódik". A kis létszámú csoport a Városfejlesztési Osztályt válthatja ki,  - íme egy eufemisztikus leírása annak, hogy megszüntetik a Városfejlesztési Osztályt. Tán harmadszori rákérdezésre sikerült azt is kibarkóbázni, hogy új embereket is vesznek fel.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr153001575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaibi 2011.06.21. 13:05:13

Jujj, de szép lett :-)

Itt jegyezném meg, én korábban kértem, hogy a Telepes utcára a kapukihajtókhoz fessenek fel "forgalom elől elzárt terület" jelzéseket, mert a sok lelkes autós állandóan a kocsikijárókban parkol.
A válasz:
Hja, nekünk (önkormányzatnak) erre nincs pénze, de hozzájárulunk, hogy a telektulajdonosok saját költségen elvégeztessék a munkát.

pillangóutca 2011.06.21. 14:26:58

Erről jut eszembe, egy helyet meg lehetne spórolni, hiszen Kovács Balázs bringával kampányolt.
(Vagy tényleg lánc nélkül ült rajta a hivatal bejáratánál a Helyi Téma címlapján?)
Ez pl. számon kérhető, mint ígéret?
Hol a biciklije, ki látta Kovács Balázs kerékárját? Lehetne kitenni/felfesteni egy ilyen rajzot is.

OkoskaTo:rp 2011.06.21. 21:51:27

Ööö. Hogyhogy nem narancssárga? Hogyhogy libsibolsi szadesz-színű? Egyébként meg az első képen polgármesterünk Kreszt sért.

@Kaibi: Hívhatsz rendőrt vagy a közterületfelügyelet forró drótját. Kresz 41. § (2) c) bekezdés.

@pillangóutca: Na, meg is fejtetted, miért van csak egy alpolgármesteri hely. :o)

varnai 2011.06.22. 22:37:10

Kedves Honest, érvelni próbálj. Ha ez megy, akkor szeretettel látlak kommentelőként itt a blogon.

honeste vivere (törölt) 2011.06.24. 12:34:01

@varnai:
Siralmasak az írásai! Önvizsgálatot kellene tartania. Nem hiszem, egyesek parkolási szokásai ennyire fontosak lennének. Az sem, ki mikor mennyit késik az ülésről.
Szerintem, a politikai pálya Önnek nagyon magas, képességei - ha vannak egyáltalán - nem teszik Önt alkalmassá az együttélésre. Ezért írtam deviáns viselkedéséről,melyet aztán törölt is. Mindezt a véleményszabadság nevében.
Na látja, ezen a téren is tanulnia illene.

vitéz Thapóccay néma bárány 2011.06.25. 03:49:58

@honeste vivere: a véleményszabadság nem azt jelenti, hogy bemész hozzá és a kanapéra szarsz.

Itt sem kell eltűrnie a hülyeséged, de ettől még jogod és lehetőséged van nyitni egy blogot utálomvárnait.blognékbazmeg.hu címen, és ott vidáman szarhatsz a kanapéra is, mert csak te szagolod.

honeste vivere (törölt) 2011.06.25. 12:20:06

@néma bárány:
Ahogy elnézem, Várnai elvtársad érzi, hogy képviselőként a kanapéra szarhat.

raszti 2011.06.26. 17:38:48

honeste facebookon csatlakozz az LMP Zuglóhoz. most 99-en vannak. te lehetnél a 100-dik. és akkor nem mondhatnák rólad, hogy nem vagy 100-as.

raszti 2011.06.26. 17:39:22

honeste facebookon csatlakozz az LMP Zuglóhoz. most 99-en vannak. te lehetnél a 100-dik. és akkor nem mondhatnák rólad, hogy nem vagy 100-as.

raszti 2011.06.29. 22:20:32

egyenlito.blog.hu/2011/06/29/drogos_kurvanak_szarkavaronak_es_politikai_prostitualtnak_nevezik_egymast_az_lmp_sek?

hát mégse lehet más a politika..

-a párton belüli érdekcsoportok marakodása során az LMP-sek többek között „patkánynak”, „politikai prostituáltnak”, „drogos kurvának”, „szarkavarónak” nevezték egymást.
-az LMP-s érdekcsoportok úgy beszéltek egyes párttagokról , hogy „el kell szívni előlük a levegőt”, „ki kell őket füstölni a pártból”, „el kell vágni a torkukat”.
-„Az LMP mint szervezet ma nagyon rossz állapotban van. Miközben a párt kívülről nézve fokozatosan erősödik, (…) addig belülről olyan konfliktusok bénítják, melyeket sokszor azok sem értenek pontosan, akik részt vesznek bennük” – írják.

- -1 szavazó

Jámbor András 2011.06.29. 23:47:17

@raszti: Mi a hiteles az a munka amit az LMP végez a kerületben és országosan, vagy az amit egy MSZP-s blog háttér infok nélkül szemezget egy levélből? De még ha úgy is lenne mint amit az MSZP-s blog állít. Mi számítana többet, hogy káromkodnak a párt egy belső fórumában egy kőkemény vitában, vagy az amit Várnai Laci csinál?

Mi az ami a te életedre jobban hat?

honeste vivere (törölt) 2011.06.30. 10:06:58

@raszti:
Mondjuk, ezen nem csodálkozom, az egyenlítő blog ismerte az szdsz-t, mint az mszp egykori koalicíós partnerét. Ha ehhez hozzávesszük az lmp szavazóbázisának nagy részét, akik az szdszre szavazgattak, akkor a képlet adott. Várnai viselkedésében is jeken van az egykori szadeszes stílus, az iiteni lmp-sekében hasonlóan, akiknek már Wass Albert is elsőszámú közellenség ha teret kap Zuglóban.

at17 2011.07.05. 10:35:06

Nagyszerű, a képviselők nyaralnak.
A gyerekek is, történetesen kerületi napközis táborban...ebben az évben a BVSC uszodában van a kijelölt kerületi napközis tábor?!
Állítólag a gyerekek egy földre letett pokrócon tartózkodnak egész nap, mivel nincsen terem ahová behúzódhatnak (egy kislánytól hallottam), jár erre valaki aki erről tud bővebben? Milyen körülmények között vannak a gyerekek?

fatia-negra 2011.07.22. 22:11:50

nagyon jóóóó a kék festés... mozgássérülteke szokták így festeni.

csak azt kérdeném a "főnök"
-busszal jár?
-vagy lakókocsit húz? miért dupla hosszú?
-vagy nincs "rükverc"? így ő csak előre tud menni?

és a legnagyobb kérdés...
MIÉRT NEM A NEVÉT ÍRTÁK FEL ???
ilyen rövid távon tervez? nem lesz tovább mint a festék????
ilyen kishitű fid eszest...
süti beállítások módosítása