HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

2011.04.01. 22:49 varnai

Kezembe került az új Zuglói Lapok, címlapján a Védelmezik a polgármestert címmel. Valamiért ez a jelenet jutott az eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI&feature=related

A lapot végignézve rájöttem, ez a film ijesztően aktuális. Mindenkinek javaslom egy ismétlés erejéig. Ha bármiféle hasonlóságot találna a jelennel, - az csak a véletlen műve.

E címlapról sem hiányozhat a kötelező elem: a polgármester portréja. Az első címből aztán mindjárt megtudhatjuk, hogy ki az ellenség: az LMP, aki az MSZP szövetségese, (a  zimperialisták és bérenceik) akik a polgármester és családjának meggyilkolására búzdítanak. Éberség elvtársak, éberség.  Ezt persze nem az újság mondja, találtak olvasói levelezőket. Ahogy kell. Annak idején a Nő- és a Partizán Szövetség, most a fideszes egyesületek játszák a " nép hangjai" szerepet. El a kezekkel Vietnámtól, el a kezeket a polgármestertől. Érdekes megfigyelni az orbáni és a papcsáki érvrendszer hasonlóságát is, aki aki engem támad az Magyarországot támadja, a támadás (a kritika) ez esetben nem a polgármester, esetleges rossz döntései ellen, hanem a "zuglóiak ellen irányul", sőt mi több "hátráltatja a fejlesztéseket, a közbiztonságot". 

A címlapra, a képviselő testületi ülésen elhangzott polgármesteri ígéret ellenére nem került rá a többi jelölt, erre csak Tildy Balázsnak volt lehetősége.

A 2. oldalon most fzetettt hirdetésként bukkan fel az ifjú Tildy - megjegyzendő, a mi fizetett hirdetésünket kérésünk és az ígéret ellenére az utolsó előtti oldalra, az apróhirdetések közé dobta a vakszerencse, vagy a szerkesztő-bizottsági akarat.

Itt a dolgos polgármesteri titkár, a gondos dolgozó, aki a homlokra szorult napszemüvegben a saját kezével dolgozik. A tehetséges írónak, a Tanú vallomásíróját megszégyenítő ügyességgel háromszor sikerült beszuszakolni a jelölt nevét a hét soros hírecskébe. Sulykolni kell, elvtársak, sulykolni!

A 3. oldalon, mint a kommunista diktátor védelmezője szerepelek, ügyes. A valóságban azt mondtam, Magyarországon a filmtámogatás az Magyar Mozgókép Közalapítvány dolga, Zugló önkormányzatának feladatai között nem szerepel e profil, és ha jó lesz a film bizonyára elmennek maguktól a diákok... de mindegy, a zimerialistákat ütni kell! - ezt még Pelikán elvtárs is tudta.

Bár a titkos  főszerkesztő, a Magyar Hírlapos, ECHO TV-s Pindroch Tamás megígérte, hogy ebben a lapszámban a "Képviselők válaszolnak" rovatban én is szót kapok, hisz az előző lapszámban megneveznek, (mint SZDSZ-es Weinek barátot,, és közpénzt kapót) sőt szó lehet a konkrétan tanácsadói szerződésekről  is, erre sem került sor. A fideszes médiakarriert csináló testvérhármas legifjabbja azért annyira nem elvakult, hogy bármit is írásba adjon.

A 6-7. oldalon aztán ott sorjáznak a jelöltek, köztük Tildy Balázs is. Hoppá, akkor ezek szerint neki két lapszámban járt ingyen megjelenés? Igen.

A polgármesteri igéret, arról, hogy mindenki egyforma felületen, az előző számban Tildy úrhoz hasonlóan majd fél oldalon mutatkozik be szintén meg lett szegve.

A 8. oldalon a polgármester nyugdíjassal mutatkozik, ezt Weinek is nagyon szerette. Javasolnám még a "kisgyermekek körében", és a "búzamezőben állva" kompozíciót.

A 15. oldalon, ha elfelejtettük volna, zavart mosollyal ismét feltűnik polgármesterünk, a többieknek rendes, neki csak gyereklabda jutott. Még alatta látható Rátonyi Gábor ex polgi, a Békalencse sporttanácsokat adó Bt. szerencsés tulajdonosa, csak hogy a 16. oldalon a lányára, Rátonyi Flórára bukkanjunk, a meghökkentő Postaládánkból felirat alatt. Jó is ez, apa és lánya egy lapszámban, hiába ez a család éve, és Zuglói Lapok nem akar lemaradni.

A lapot amúgy még mindig  - a sajtótörvénnyel ellentétesen - a felelősségre vonhatatlan SZERKESZTŐ BIZOTTSÁG szerkeszti, bár a kiadó Zuglói Médiaszolgáltató ügyvezetője már legalább a cégjegyzékben kikereshető, a szintén Magyar Hirlap online főszerkesztő Schubauer Ferenc. A cég Felügyelő Bizottságban szintén ismerős neveket találunk: Tildy Balázst és Rátonyi Flórát. Hiába, kicsi a világ.

 

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr372792384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

at17 2011.04.04. 11:55:15

Kedves Várnai László!
Szeretném megkérni, hogy ha ideje engedi, járja körül egy kicsit az óvoda átszervezések témakörét. Zuglóban minden szülőt érint akinek óvodáskorú gyermeke van, csak lehet, még sokan nem tudnak róla. Számunkra múlt héten vált ismertté, hogy 24 óvodából 4 központi óvodát kíván az Önkormányzat szervezni. Telephelyek maradnának (egyelőre?!), de nálunk pl: egy óvodavezetőhöz 76 pedagógus tartozna. (5x annyi mint most) Értjük, takarékoskodásra szükség van (főként a kerületről megjelent cikkek fényében) de tényleg nem lehetne máshogy, csak ilyen léptékben?

honeste vivere (törölt) 2011.04.04. 17:16:51

Várnai Úr!
A magyar nyelv helyesírása szerint orbáni, papcsáki. kisbetűvel írandó.
Azért elég ciki, mikor a lapban azt olvasom, hogy Ön olyat javasol, melyet korábban teljes mértékben ellenzett. avagy éppen fordítva.
Csodás teljesítmény, ezzel az LMP egyre antipatikus lesz a számomra. Az SZDSZ is így kezdte.

varnai 2011.04.04. 18:20:27

Bocs a helyesírásáért, az álamfői hivatalba járok tanfolyamra, ott igy mondták.

Azért, a Zuglói Lapokat nem érdemes 100%-os hírforrásnak tekinteni, szerintem erre már rá lehetett jönni.
Azért, ahogy az eddigi kommentjeit elnézem, eleve nem szimpátiával kezdődött az itteni kommentelés.

OkoskaTo:rp 2011.04.04. 21:35:42

@at17: Egyetértünk. Vajon mennyire lesz jól vezetve, irányítva az az óvoda, amitől több kilométernyire ül az igazgatója? Nem fog a saját óvodája felé hajlani a keze, amikor a fejlesztési forrásokat kell szétosztania? Stb.

Sokkal inkább azzal kellene foglalkozniuk a narancssárga szavazógépeknek, hogy a kerület miként tudja teljesíteni a szükséges óvodai férőhelyszámot (és lehetőleg nem a kerület másik végében). A 300%-os bölcsődei túljelentkezésről már nem is beszélek.

És ha jól hallom, a József Attila Általános Iskolát is meg akarják szüntetni, hozzácsapva őket a Széchenyihez - ami egyrészt az alsórákosiaknak sok-sok plusz utazást, másrészt a Széchenyiben meg túlzsúfoltságot okozna.

ferikefleto 2011.04.06. 15:54:54

Igazi, hát..., stílszerűen "Bástya elvtárs"-tempó, az, ha valakit csak azzal tud minősíteni a blogger (aki egyébként politikus), hogy fideszes (értsd: tehetségtelen, de pártkatona). A Várnai Úr által említett szerkesztő pályafutását évek óta figyelem a Magyar Hírlapnál, úgy tudom előtte a Reformnál, és a Magyar Nemzetnél is dolgozott. P. Tamásra gondolok. A nevéhez fűződik sok-sok, a politikának kellemetlen leleplező sztori (ez nyilván zavarhat egy politikust). Ha jól tudom, ő volt az az újságíró, akit a túlbuzgó rendőrök, Keller László feljelentése alapján rabosítottak (a sajtószabadság idején, nem a diktatúrában). Persze Keller bukta az ügyet, de ezt már nem írta meg senki. Szóval minősítgetni egyszerű, Várnai Úr, lefideszesezi, a családjával együtt, aztán ennyi... Érvek helyett jobb így. Ahogyan ügyes az a módszer is, hogy bevádolja mindennel a polgármestert, felkapja a sajtó, aztán bukja a pereket. Azokról már nem számol be senki, de, ha van pénz valahonnan, kifizetik. Lejáratásból ötös, de amint tudjuk, a kommunikáció a politika egyik legfontosabb eleme. Persze nem árt néha tenni is valamit... Higgye el, azt is meghálálják a választók. Lehet, egyszer nem csak listáról, egy kispárt egyetlen jelöltje ként is be lehet futni, csak azért a dumán kívül érdemes csinálni is valamit a közért.

ferikefleto 2011.04.06. 15:56:44

Addig is el kell viselni, hogy a többség nem magára kíváncsi...

Themisz 2011.04.06. 16:11:40

Semmilyen pert nem indítottak Várnai ellen, csak beijesztettek, egy biztos vesztes perbe nem mernének belemenni.
süti beállítások módosítása