HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Ki nevet a végén? A Zuglói Eszközkezelő Kft. megalakítása

2010.12.21. 22:14 varnai

A ciklusnak ez az egyik legfontosabb döntése lehet, gyakorlatilag minden előjött, ami számunkra elfogadhatatlan a Fidesz helyi politikájában.

 
Természetesen ez az anyag sem készült el határidőre, ezért az ügyrendi, tulajdonosi, pénzügyi bizottságok sem tárgyalták hétfőn. Egyszerűen nem tudjuk átolvasni sem, nemhogy értékelni vagy megvitatni, netán módosítani. Ez sokszor persze nem számít, de most a fidesz frakció bedurcizott,  és most a papcsákista bizottsági elnökök, sőt Rozgonyi alpolgármester erőlködésére sem tűzték napirendre, annyi engedményt tettek, hogy napirenden kívül meghallgatták az ügyvezető jelölt és a polgármesteri kabinet ezzel kapcsolatos ismertetőjét.
 
Az hogy a bizottságok nem tárgyalták, "természetesen" nem volt akadálya, hogy a képviselő testület elé terjesszék. ( Bár Bátki, az ügyrendi bizottság vezetője próbálkozott, az ülésen azt állította, hogy az ügyrendi bizottság tárgyalta, - kisebb szóváltás után elismerte, hogy tévedett).
 
Gyakorlatilag arról van szó, hogy az önkormányzat összes „mozgósítható vagyonát”  a családi ezüstöt, (10 millió kp. betéttel alakult, kb. 270-300 millió Ft. értékű OTP részvényt (51.500 db) és a sokszor ideiglenesen a számláinkon várakozó milliárdos összegeket megkapja ez a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cég és a kerület javára felelősen gazdálkodik majd vele. Amennyiben persze lehet egyáltalán a tőzsdén forgatást felelős gazdálkodásnak nevezni.
 
Az ügyvezető jelölt bemutatkozott, megindokolta, hogy miért van erre a cégre szükség, milyen garanciák lesznek, de nem mutatott üzleti tervet.
 
és hát miért éppen ő... épp e debreceni származású, bengadzsipesöltönyös,  talán mert már volt közös cégben Mr Papcsákkal?
 
Szavazást kezdeményeztem: pályáztassák meg az ügyvezetői állást, akár ezt a tevékenységetkomplett, indulhassanak cégek, lássunk üzleti terveket, ajánlatokat. Egyhangúan leszavaztak.
 
A beterjesztett anyagok igen kapkodva lettek összerakva, erre jellemző, hogy még a testületin kiosztottban is az egyik oldalon még ZRt-nek, a másikon meg Kft-ként említik a létrehozni tervezett céget.
 A tervezett Kft tevékenységi körében szerepel többek között a hitelnyújtás és az autókölcsönzés, a médiatevékenység is... A Fidesz szerint ez elengedhetetlen a holding jelleg miatt. Aha.
 
Az ügyvezető fizetése bruttó 910.000 Ft. + 80% prémium. Évi harminc millába lesz Zuglónak csak a vezető és még nyilván lesz 5-10 alkalmazott is a kft-nél. 
 
Felhívtam a figyelmet, hogy munkaszerződés láthatóan egyoldalú, öt  évre határozott időre szól, és csak közös megegyezéssel bontható fel,  - minha pont ilyen szerződések lettek volna a BKV-nál, és mintha kormánybiztosként épp ezek ellen lépett volna fel a polgármesterünk.
 Itt volt az egyetlen engedmény, beszövegezték az egyéb felmondásokat is. Egyszer még hálásak lesznek érte.
 
A poén a végére maradt: ki lesz a felelős, ha elveszik a rossz gazdálkodás miatt a vagyon, a családi ezüst, mint ahogy már pár önkormányzatnál (Kőbánya, Sopron milliárdos vagyonvesztések) megtörtént? Papcsák válasza: itt a polgármester felelős mindenért, ezért is ő vállal akár anyagi felelősséget is. Megjegyeztem, hogy ekkora összegnél, milliárdokról van szó, azért kevés lesz a Chrysler. Bár a teremben általános derültség lett, ennyiben maradtunk.

Meglátjuk nevetünk-e a végén.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr202531289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengoo 2010.12.22. 09:33:12

csak most találtam a blogra, csak így tovább várom a további írásokat!
pedig nem szeretem, amikor ilyeneket kell olvasnom, de legalább most már van valami fogalmam milyen szarkeverés folyik a Pétervárad utcában.
süti beállítások módosítása