HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

adatkikérések, szerződések

2012.03.12. 21:28 varnai

Az elmúlt hetekben több ügyben is megkerestek, illetve értek el hírek hozzám. Ezért a következő ügyekben fordultam hivatalos adatkikéréssel Dr. Papp Csilla jegyző asszonyhoz:

 

Mint képviselő az alábbi szerződéseket szeretném kikérni:

 

  1. Zugló bora. Megrendelés indoklása, cég kiválasztásának indoklása, párhuzamos árajánlatok.
  2. Virágzó Zugló projekthez kötődő céges, illetve személyes megbízási szerződések.
  3. Az önkormányzat informatikai rendszerének külső szerveren üzemeltetéshez kötődő összes szerződés, bérelt, tanácsadás, felügyelet, stb. A TIGRA Kft-vel kötött szerződés/ek. A cég kiválasztásának módja, párhuzamos árajánlatok. Mi szükség volt az önkormányzat informatikai rendszerét külső szerverre vinni?
  4. Az önkormányzati és  vagyonkezelő épületébe beszerelt beléptető rendszer költsége, szerződései. Beszerelés, üzemeltetés.

 

  1. Az  Artamondó Kft-vel, a Magyar Demokratával kötött szerződések.
  2. A Heti Válasszal kötött szerződések. A megrendelések indoklása az újságok kiválasztásának indoklása, más újságoktól párhuzamos árajánlatok.
  3. A kötvény kibocsátás koordinációja kapcsán kötött szerződések. Priv-Invest Kft.

 

Köztisztviselők bércsökkenése

Az elmúlt héten az önkormányzat köztisztviselőinek bérét csökkentették. Hány emberét, milyen elvek alapján? Kérem adjon pár példát, (természetesen név nélkül) hogy milyen besorolású köztisztviselő eddig mennyit keresett és most mennyit keres.

 

Kérdések a Vagyonkezelő Zrt  működésével kapcsolatban:

Médiaszolgáltató Kft.

A polgármesteri hivatal és a Médiaszolgáltató közötti tavalyi és idei szerződés. Tavalyi teljesítés. Minden, a Médiaszolgáltató által eddig kötött szerződés. A Médiaszolgáltató Kft személyi jellegű kifizetései, megbízási, eseti szerződések. Hány alkalmazott van, milyen feladatkörben, mekkora a bértömeg?

 

Lakbér háralékok beszedésének módja.

Az elmúlt hetekben a képviselők több panaszt kaptak a lakbér hátralékosok számára részletfizetés nem engedélyezéséről a lakásbérleti szerződések felmondásáról, kilakoltatással fenyegetőzésről. Szeretnék kérni egy tájékoztatást, mennyi hátralékos volt, mekkora összegek, stb. Hány "problémás" ügy van jelenleg, milyen stádiumban, (végrehajtó, stb) hány lakásbérlet került felmondásra? Miért nincs részletfizetésre lehetőség, ezzel kapcsolatos igazgatói rendelkezések.

 

 

Válaszát az előírt 15 napos határidőn belül várva, a fáradtságát előre is megköszönve,

 

Tisztelettel, Várnai László

Önkormányzati képviselő LMP

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr84312898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piranya_mama 2012.03.12. 21:42:01

Talán most megvilágosodunk, hogy a kötelezettségvállaló miért szapulja a zuglói szülőket napok óta a facebookon, ahelyett, hogy válaszolna.
süti beállítások módosítása