HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

haverok NYEREGben

2011.09.29. 01:37 varnai

Forgatókönyv egy dél amerikai tévéfilmhez  : egy vállalkozó megbeszéli a helyi önkormányzat korrupt vezetőivel a tuti bizniszt, majd egyedüli pályázóként ajánlatot tesz a piaci ár töredékén. Mit ad isten, csont nélkül nyer is. Az önkormányzat simán szerződik, a képviselők kérdéseit félresöprik. A nyertes kaszál és a cégben hamarosan új tulajdonos jelenik meg: az egyik helyi vezető régi barátja.

A helyszín nem Honduras vagy valamelyik másik banánköztársaság. Hanem Zugló.

A külső szemlélő számára a történet a Zuglói Lapok június 23-ai lapszámában megjelenő talányos szövegű hirdetéssel kezdődött:

 

 Pályázati felhívás

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata megbízásából a Zuglói vagyonkezelő Zrt. licittárgyalást hirdet a 29732/1 számú ingatlan hasznosítására.

A pályázat részletes feltételei – 30.000Ft díj megfizetését követően -  a ZV ZRt. vezérigazgatói titkárságán átvehetőek.

 

A talányos szövegre nem sokan jelentkeztek, konkrétan egyetlen cég, a Monsoon Rain kft.

Pedig, ha a hirdetést olvasók tudták volna, hogy fantasztikus lehetőség előtt állnak, biztos sorban állnak a pályázati anyagért a Vagyonkezelő előtt. De azt, hogy a helyrajzi szám nem kevesebbet, mint magát az egész Városligetet, annak 98 hektáros területét rejti nem tudta senki. És hogy az óriási területből melyik az a kis épület, amit hasznosítani lehet csak egyetlen cég tudta: a Monsoon Rain Kft.

 

Igen sietős volt a döntéshozatal. A Papcsák Ferenc polgármester előterjesztésében előterjesztett bérbeadási elképzelésről június 9-én hozott határozatot a Tulajdonosi Bizottság. Igaz, a bizottság tagjai még közösségi célú hasznosításról beszéltek, és abban hittek, hogy a pályázat szövege, a pályázók anyaga is visszakerül a bizottság elé.  Vagyonkezelő ellenben nem habozott, egyből kiírta a pályázatot, (MAzsu Gergely vezérigazgató az állította, hogy nem jutott el hozzá a jegyzőkönyv, bár a Vagyonkezelő embere ezen a bizottsági ülésen is ott volt) és a kiírásban már csak vendéglátás funkciót jelölt meg.

Habár a Zuglói Lapokban csak 23-án jelent meg, de a pályázati csomagot már június  16-ától át lehetett venni. A pályázat június 30-án már le is zárult, - azaz 7 nap volt a pályázati csomag átvételére, áttanulmányozására, és a pályázat megírására. A pályázat lezárultának másnapján július 1-én a licittárgyalást  is megtartották. Sietni kellett.

Július 4-én a Tulajdonosi Bizottság, ha morogva is, de rögvest határozatot is hozott:

 

 237/2011. (VII.4.) sz. TB határozat

 

A Tulajdonosi Bizottság

 

úgy dönt, hogy a Polgármester az ingatlan bérletére a licittárgyaláson legmagasabb ajánlatot tevő pályázóval, a Monsun Rain Kft-vel 2029. december 31-ig határozott időtartamra kössön bérleti szerződést 100.000 Ft/hó induló bérleti díj mellett.

 

A Bizottság felkéri a Főépítészeti Irodát, hogy véleményezze a bérleti szerződés szövegét.

 

Határidő: 2011. július 31.

Felelős: Bihary Zoltán elnök

 

(9 fő jelen, 6 mellette, 2 ellene, 0 tart.)

 

 

Mint a Tulajdonosi Bizottság Július 4-i jegyzőkönyvében olvasható, Mazsu Gergely külön kéri, hogy a  konkrét cégnév és időtartam is kerüljön bele a határozati javaslatba, valamint az, hogy induló bérleti díjról van szó.

 

A szerződés nem mellesleg tartalmazza a cég elővásárlási jogát is. Ezáltal az osztatlan tulajdonú Városligetbe sikerülne bevásárolnia magát a cégnek.

Soha még ilyen példamutató gyorsasággal a Zuglói Önkormányzaton, a Vagyonkezelő Zrt-n át még semmi nem ment. Érdemes volt sietni: Az ITATÓ NYEREG nevű szórakozóhely augusztus 20-án még a szezonban meg tudta nyitni kapuit.   http://www.szechenyietterem.hu/

 

Tehát: A Városliget turisztikailag legfrekventáltabb helyén álló 800 négyzetméteres kertet vendéglátási célra, határozott időre, 18 évre bérbe adták havi 100.000 forintért. A cégnek e mellett helyre kell állítania a telken található  98 négyzetméteres műemlék épületet, de hogy ennek mekkora a költsége, és hogy e helyreállítást milyen ütemben kell elvégeznie, ez bizonytalan. Lehet, hogy sose fognak neki, mindenesetre a kert kinyitott, konténervécéket állítottak fel, pultot építettek,  a vendégek fogyasztanak. Annak ellenére, hogy a szerződésben szerepel, hogy a terület jelenleg üzletszerű működésre nem alkalmas.

 

Aki a bérleti összeget mindezek tükrében  meglepően alacsonynak találja, annak igaza van. Összehasonlításképpen: a Városliget egy hasonló kertvendéglője a szezonban havi 2 millió, a bezárt időszakban havi 200e Ft bérleti díjat fizet a csupasz földet adó Fővárosi Önkormányzatnak.

A döntés, a szerződés nem került a Képviselő Testület elé.

 

A július 4-i Tulajdonosi Bizottsági ülésen a meghökkent bizottsági tagokkal már a pályázat eredményét közlik és csupán helyben osztják  ki a cég üzleti tervének kivonatát és a szerződést. A bizottságban volt néhány ember akinek feltűnt, hogy nincs minden rendben.  A Jobbikos bizottsági tag, Ludas Mátyás fel van háborodva:

„Arról volt szó, hogy a ZV ZRt. behozza a pályázatot és segítő szándékkal hozzáteszik azokat a gondolatokat, melyeket most tettek hozzá, de mindez nem történt meg. Ezek után milyen javaslatot tesznek a polgármesternek?”

A  fideszes képviselő Füle Bernadett nem is érti mi történik:

„Hol vannak a pályázók és a pályázati anyagok? A helyben osztott anyagban nincs benne a cég múltja. Érthetetlen, az anyagot miért nem véleményeztették a főépítésszel. Nyugodt lelkiismerettel csak úgy tudnának döntést hozni, ha ez a véleményezés megtörténik. Maga részéről kért egy teljes pályázati anyagot. „

Mazsu Gergely a Vagyonkezelő Zrt. Vezérigazgatója nyugtatja:

Ígéretet teszek arra, hogy fogok adni egy teljes anyagot. Zugló érdeke, hogy az ingatlan helyreállításra kerüljön és bevételt hozzon.”

A vezérigazgató a bizottsági ülésen folyamatosan a szerződéskötés és  a pályázó mellett érvel:

„Olyan szempontból szintén csalódott, hogy csak egy pályázó jelentkezett. Ez a példa azonban azt mutatja, hogy egy ilyen konstrukcióra nem kapkodnak a jelentkezők. A céget nem ismerik, de esélyt kell adni, hogy tiszta lappal indulhasson. Amennyiben a szerződésben foglalt bármilyen vállalását nem hajtja végre, abban a pillanatban felmondják azt és visszakerül a Bizottság elé az ügy. A ZV ZRt. a rendelet szerint végrehajtotta a pályázatot, megtartotta a licittárgyalást a közjegyző előtt, végül pedig a Bizottság elé hozta az anyagot.„

 

Lehetséges, hogy Mazsu Gergely tudja mi Zugló érdeke, és az is lehet, hogy a céget nem ismeri, de van egy újabb furcsaság. A sikeres licittárgyalás után 4 nappal a Monsoon Rain Kft-ben egy új tulajdonos is megjelenik: a Hanga Stúdió Kommunikációs Szolgáltató Kft.

 

Úgy tűnik mostanában minden kortárs zuglói történetben van kötelezően egy dramaturgiai pont,  - hasonlatosan  a gengszterfilmek sziciliai szálához -  amikor a debreceni embernek fel kell tűnnie. Történetünkben most érkezett el a pillanat.

 

A Hanga Stúdió  Kft. ugyanis debreceni székhelyű, és tulajdonosa Zsupos Attila, akik,  - kicsi a világ, Mazsu Gergellyel a Facebookon is ismerik egymást. De ne gyártsunk összeesküvés elméleteket, biztos a licit tárgyaláson lettek ismerősök. De hát akkor a cég még nem volt tulajdonostárs a Monsoon Rainben...

Sajnos jóindulatú naívitásunk nem állja meg a helyét, mert hamar kiderült, azaz debreceni körökben közismert, hogy  a Mazsu család, Mazsu János (a papa) amúgy debreceni fideszes önkormányzati képviselő, és Zsupos Attila között igen  régi kapcsolat van.

 

 

 A Monsoon Rain Kft tulajdonosai:

1.

A tag(ok) adatai

1/5.

FOOD STYLE Korlátolt Felelősségű Társaság
HU-1097 Budapest, Könyves Kálmán krt 16.

Cégjegyzékszám:


A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
A tagsági jogviszony kezdete: 2010/05/17

 

A változás időpontja: 2011/07/04

 

Bejegyezés kelte: 2011/07/07 Közzétéve: 2011/07/21

 

Hatályos: 2011/07/04 ...

 

 

 

1/6.

Hanga Stúdió Kommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
HU-4002 Debrecen-Pallag, Tormay B u 16.

Cégjegyzékszám:


A tagsági jogviszony kezdete: 2011/07/04

 

A változás időpontja: 2011/07/04

 

Bejegyezés kelte: 2011/07/07 Közzétéve: 2011/07/21

 

Hatályos: 2011/07/04 ...

 

http://www.facebook.com/profile.php?id=615018404#!/Nyereg

 

 

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr263264119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Earendil 2011.10.03. 19:51:29

Ludas Mátyás? Ne bassz. Egyébként meg panama ezerrel.

OkoskaTo:rp 2011.10.03. 21:52:06

Feljelentés hűtlen kezelésért? Nem pontosan ugyanilyenért szokták bilincsben berángatni a belvárosi szoci politikusokat?

raszti 2011.10.03. 22:43:36

kedves fideszes képviselők! tudom, hogy olvassák ezt a blogot.
elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor választaniuk kell a pártfegyelem és a tisztességes képviselői munka között.
kíváncsian várom (várjuk), hogy kik lesznek az első függetlenedők.
Zugló hősként tekintene rátok.

Fabius 2011.10.04. 00:01:59

Bizony, kedves képviselők, ez az a pont ahol nektek el kell gondolkodni mihez adjátok a neveteket, nekünk meg el kell kezdeni gyűjteni a statisztikai adatokat: melyikőtök mihez adta a nevét és szavazatát.

Aztán majd csinálunk belőle egy helyre kis szégyenfalat nemszeretemzuglót néven.

OkoskaTo:rp 2011.10.04. 10:49:27

@Fabius: ÉN szeretem Zuglót. ŐK nem szeretik. Tehát helyesen: nemszeretikzuglot.hu

fish14 2011.10.04. 12:22:14

Egyetértek, "Fabius". Valahol kellene lenni már egy határnak, amikor már nehéz tükörbe nézniük. Persze biztos nehéz a döntés, hiszen azért nekik és rokonaiknak is sok minden csurrant-cseppent...

Battlestar Galactica 2011.10.05. 23:54:20

Meg fogjuk találni a módját, hogy az így kötött szerződéseket semmisnek mondassuk ki a független magyar bírósággal. Már csak két és fél évet kell rá várni (maximum). Bihary és Mazsu kétség kívül eljárás alá lesznek vonva, ahonnan ha van igazság a földön, akkor egész hosszú ideig tudják majd gyakorolni a mozdonyozást egy szűk helyen!

Érdemes lenne még feszegetni, hogy a korábbi bérlő hogyan került ki a bérleményből. A bérlő kihelyezésének előkészítését Papcsák az első körben jelentette fel a rendőrségen. Erős a gyanú tehát, hogy Papcsák is benne van a buliban! Ezen egyáltalán nem lepődnék meg!

Tehát amit a kommerek előkészítettek, azt Papcsák feljelentette, abból nem lett semmi, mert rájött, hogy kihasználhatja, majd kitette a bérlőket és visszafele fog mutogatni, ahogy ez a Fidesznél már csak szokás, majd feltételezhetően utasította Mazsut, hogy dugja bele a hurokba a fejét. Ez a kis hülye meg nem vette észre, hogy ez nem egy jó üzlet, hanem kelepce! Nem is feltételezem, hogy a bérlő új lakásait közbeszerzéssel újították volna fel, mert azt a Fidesznyikek Zuglóban egyáltalán nem ismerik, és ráadásként a monszun rén lecsúszott volna a nyári szezonvégről!

Most befejezem, mert hánynom kell!

OkoskaTo:rp 2011.10.06. 09:53:28

@Battlestar Galactica: Nono. Nemsokára 9 évre Ádert rakják a bírók fölé, a bírói kart meg ugyebár lefejezték a nyugdíjba tolásukkal. Az ügyészség élén meg továbbra is Polt haver áll, aki olvasás (és indoklás) nélkül hajítja majd ki a fideszesek ellen indult ügyeket.

Battlestar Galactica 2011.10.06. 18:19:45

@OkoskaTo:rp: Al Capone-t is adócsalásért csukták le. Áder sincs mindig a hivatalában és Polt sem. Köztörvényesítjük őket! Majd amikor nem tudják ellátni a feladataikat, akkor kénytelen lesz az új kormány helyükbe ültetni valakit! Nem elegáns, de pofon egyszerű megoldás. Hidd el, a második ilyen után a többi féreg visítva fog menekülni!

Más. Kíváncsi lennék, hogy hány olyan falu/község van kis hazánkban, ahol a polgármester a szomszéd faluban lakik, vagy még messzebb. Ezúton köszönöm azon Zuglóiaknak, akik képesek voltak egy ilyet polgármesterré tenni Zuglóban! Mint látszik, Papcsák a XVII. kerületből biztosan azonosul a problémáinkkal, és teljes mellszélességgel áll ki mellettünk! Vagy még sem? Őt vajon mennyire zavarja a fejünk felett elhúzó repülők hangja? Mit tett érte, hogy ne így legyen???
El kellene ezen is gondolkodnunk emberek! Már csak 3 év és elkergethetjük ezt a tolvaj bandát!

belga6 2011.10.07. 10:05:23

Ezek azt hiszik, hogy mindent meg lehet úszni. Lehet, hogy csak 10 év múlva, de bíróság előtt fog állni a fideszes képviselő-testület, élén a polgármesterrel. Eljön az az idő, amikor nem lehet majd elsikálni dolgokat. Jön egy generációváltás, és ez a generáció leteszi a vokság a tisztesség mellett. Ki lesz vizsgálna országszerte minden stikli, és a zuglói fideszesek is ülni fognak!

varnai 2011.10.07. 13:52:43

hát erre a generáció váltás által megújított tisztességre azért mérget ne vegyél.
nézd csak meg a mostani képviselő testületet. Az idősebbek egyenesebbek, mint a fiatalok. Ma a politikában az jut előre, legyen az bármelyik pártban, aki a legsimulékonyabb. A táskahordozókból, a készséges titkárokból, a végtelenül lojálisakból lesznek a képviselők. Lázár, Szíjártó, Zushlag... és hát Dorosz.
Pártkatonákkal, ifjú , saját gondolatokkal nem rendelkező droidokkal vannak tele az ifjúsági tagozatok. Kire számítasz, egy FB tagsággal, élete első fizetésével , tanácsnoki posztokkal elámított, öntelt, húszévesen pocakos ifjakra? A kisnemes Biharykra, Tildykre, Rátonyikra? A Hagyó árvák a másikon...
Vagy a Siemensben, tendereken betanuló versenyszférában felnövőkben, esetleg az "áfa nélkül mennyi?", az "oldjuk meg okosban" világában felnövő magyar valóság beliekre?

vitéz Thapóccay néma bárány 2011.10.07. 16:16:21

@varnai: Kihagyod a számításból, hogy generáció nem feltétlenül így cserélődik le.

Mára szerintem a sok szopás után a választók egy része öntudatra ébredt, és nem sajnál több időt fordítani az ország/önkormányzat dolgainak ellenőrzésére. Határozatokat és közlönyt, parlamenti irományokat olvas és véleményez. Hangosan. És nem fél se kérdezni se anyázni, ha kell.

A hülyének nézhető generáció kikopik, és politikusainkak az új generációnak kell megfelelniük. Ehhez meg nem az életkor alkalmazkodik, hanem a szemlélet.

belga6 2011.10.07. 16:32:25

@varnai: na jó, nem 10 év múlva lesz változás, lehet, hogy kell 2-3 generációváltás, de meg fog történni, hogy az emberek egyszer csak kihúzzák a fejüket a homokból, és azt mondják, elég! Doroszról lemaradtam. vele mi a gáz?
Más: ha Karácsony Gergely visszalép Lévai javára, akkor egyben el is kezdi ásni a LMP sírját. Onnantól vége az LMP-nek!!!

varnai 2011.10.07. 20:33:56

Karácsony abban bízik, hogy az LMP az első körben több szavazatot kap, mint Lévai. Hát nem tudom...
Ez az ellenzéki összefogás kérdés már felmerült az itteni időközin is.
A szavazók áthozásához hidakat kell építeni. Az tény, hogy a fidesz nagyon megvadult, és meg kell állítani. Az itteni időközin én kb. fele részt kaptam működjetek együtt, és ne működjetek együtt tipusú üzeneteket.

A fiataloknak csak igen kis része politizál, gondol arra, hogy a körülötte lévő világ megváltoztatható. A felük Valóvilágnál nem lát messzebb, egy jórészük, teljesen utálja a politikát, beleértve minket is. Bringás huszonévesek nem szavaznak, nem adnak ajánlószelvényt...
Még a nemzeti gondolatkörrel azonosulók a legaktívabbak. Én a 30+os korosztályban bízom.

belga6 2011.10.07. 21:10:10

A fideszt meg kell állítani, ez egyértelmű. Csak az a baj, hogy a fidesz kétharmadát a nemtörődöm és korrupt szocialista politizálásnak köszönhetjük. Ezekkel a szocikkal kéne összebútorozni?? Ráadásul Lévaival, aki kiment Brüsszelbe könyveket irogatni? Az esélyegyenlőségért annyit tett, mint a nagyanyám. Az LMP el fogja veszíteni azokat a szimpatizánsokat, akik az együttműködés ellen vannak. Ezek szerint ez az lmp-sek fele.

varnai 2011.10.07. 21:31:01

ezekkel a szocikkal nem, ez nyilvánvaló. Abban is igazad van, hogy a fidesz győzelmét ez a szoci 8 év okozta. Az lmp mostani se hal, se hús politikája helyett viszont valamerre el kell indulni. Ha a baloldali szavazók látják, mint ahogy a kerületben lakók látják, hogy az LMP az igazi ellenzék, hogy az LMP hitelesen képviseli a valódi baloldali értékeket, (esélyegyenlőség, társadalmi igazságosság) akkor szép lassan eljönnek egy egymással anyázó, hasadozó mszp-től.
ahogy a szocik támogatottsága csökken, ahogy a zuglói harmadik helyük itt a kerületi szervezetükben is megindította a változást, úgy ha a 2. kerületben is rossz eredményt érnek el, ez a folyamat felgyorsul.
De az tuti, hogy ezzel az mszp-vel nem lesz együttműködés.

belga6 2011.10.07. 21:55:53

Sok mindenen változtatni kéne, leggyorsabban a kommunikáción. Vágó Gábor nem alkalmas a szóvivőségre, ezt lássuk be! A híradókba 1-1 velős mondatot vágnak be, Gábor pedig alig tud megküzdeni a szavakkal. Szabó Tímea lenne a megfelelő arc. Mindegy, nem akarom osztani az észt.
Visszatérve Gergelyre: egy lavinát indított el. Most már lehet szdsz-ezni, hogy lám-lám, ezek ugyanolyanok, mint a szdsz, ezek is összeálltak a szocialistákkal. Ezt kurvára elbaszta!

pasztiz 2011.10.09. 07:36:55

Már augusztus 20-a óta várom ezt a bejegyzést. Ha jól emlékszem, akkor találkoztunk először a szórakozóhelyjel. Eddig olyan kellemes volt az a rész a tóval, a padokkal, a játszótérrel. Akkor meg pont hangerőpróbát tartottak a felszerelt koncerthangfalakkal. Felháborító! És legalább az is világossá vált, hogy a bérlőket miért kellett kitenni. Hogy lehetett egy ilyet megengedni a városliget szívében?

babuci0211 2011.10.09. 12:20:03

Ha jól tudom, pont ezt hívják hűtlen kezelésnek!!! Arról már nem is beszélve, hogy a pályázati kiírás nem felelt meg a Vagyonrendeletben szabályozottakkal. Hol van ilyenkor a törvényesség??? Hol van a Közig. Hivatal? Ha a Spar áruházak értékesítése miatt feljelentést tett a "drága" polgi úr, ezt hová sorolná?

honeste vivere (törölt) 2011.10.10. 12:49:45

Talán feljelentést kellene tennie Várnainak! Nem úgy van, hogy beleköpünk a csak a levegőbe. Schiffer András másképp csinálná, nem blogot ír hanem feljelenti azt, aki a fenti döntést hozta. Itt a lehetőség Várnai László előtt, tegyen feljelentést és a többit bízza az igazságszolgáltatásra.
Ha nem teszi, akkor ez az írsá sem más, mint üres vagdalkozás!

Fabius 2011.10.10. 15:48:26

@honeste vivere:

Itt a lehetőség előtted is, hogy észrevedd: az ott fent nem üres vagdalkozás, hanem a zuglói önkormányzat Tulajdonosi Bizottságának határozata.

Próbáld értelmezni Schifferezés helyett.

Bár, ha sikerülne akkor kiderülne, hogy ezekhez képest a Weinek-Dodugló kettős is ártatlan ministráns fiú volt, pedig. Ez a tény és felismerés meg összetörné a pici lelkedet.

varnai 2011.10.10. 17:01:15

Türelem, meglesz az is. Nem véletlen, hogy máig nem adták ki a képviselői adatkérésemre a szerződést.

varnai 2011.10.10. 17:04:38

Már látom is ahogy Budai Gyula felkapja a témát, Polt Péter vádat emel és a HÍRTV, a TV2, és a Zugló Lapok egymást túlharsogva minden nap tudósít a nyomozás előrehaladásáról.

babuci0211 2011.10.11. 11:23:19

@varnai: Igen, minden bizonnyal így lesz... én is pontosan ezt látom.
süti beállítások módosítása