HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Választási együttműködés - Rózsa András polgármesterjelöltségének támogatása

2023.10.31. 15:57 varnai

Hosszú tárgyalások után, létrejött egy választási együttműködés a Civilzuló Egyesület és a Momentum Mozgalom között.
Hadházy Ákos, Zugló független parlamenti képviselője támogatja ezt az egytüttműködést, és támogatni fogja a kampányt. Emlékezhetünk, Hadházy Ákos hasonló konstrukcióban indult az előválasztáson, ahol a Momentum és a Civilzugló Egyesület jelöltjeként győzte le Tóth Csabát. 
Mi, a CivilZugló Egyesület azt reméljük ettől az együttműködéstől, hogy a választási küzdelem  és győzelem után a kerületvezetés munkáját, felelősségét a Momentummal (és a remélhetőleg többi csatlakozó szervezettel)  közösen víve, saját frakcióval, alpolgármesteri portfólióval rendelkezve, gyökeresen új irányba tudjuk állítani Zugló önkormányzatát, és a kerület fejlődését.
gelencer_rozsa_hadhazy-varnai_net0478.jpg
Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Rózsa András polgármester-jelölt, a Momentum eddigi alpolgármestere, Hadházy Ákos, Zugló független országgyűlési képviselője, Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke, önkormányzati képviselője. 
Civilzugló Egyesület és a Momentum Mozgalom zuglói szervezete egyetértenek abban, hogy Budapest XIV. kerületét a jelenlegi önkormányzati vezetésnél jobban kell és lehet vezetni, a „Valódi változás” programját tovább kell vinni.
Ennek érdekében szövetségben kívánnak indulni a 2024-es önkormányzati választáson. Közös polgármester-jelöltjük Rózsa András.
Az egyéni választókerületekben közös jelölteket, illetve közös kompenzációs listát állítanak.
Együttműködésük nyitott, ahhoz minden olyan erő csatlakozhat, amely egyetért a közösen megfogalmazott célokkal, és azért tenni is kész. Rózsa András készen áll előválasztáson is megméretni magát, ha valamely ellenzéki szervezet más jelöltet kíván indítani. 
A választási szövetség a kerület közös vezetésére kér mandátumot a választóktól, a következő alapelvek mentén:
  • Zugló vezetésének az itt élőket, a kerület hosszútávú érdekeit és nem a nagyvállalkozókat vagy politikai érdekcsoportokat kell szolgálnia.
  • A kerület még meglévő, zöld, kertvárosias jellegét, épített örökségi értékeit meg kell őrizni, a roncsolt területeket rehabilitálni kell.
  • Az önkormányzat vagyonvesztését meg kell állítani. Felelős, hatékony, átlátható gazdálkodásra van szükség az önkormányzatban és az önkormányzat cégeiben egyaránt.
  • A döntéshozatalt átláthatóvá kell tenni, a kerület lakóit bevonni az őket érintő döntésekbe. Minden döntés előtt fel kell vázolni a valós alternatívákat és az összességében legjobbat választani.
  • Korrekt tájékoztatásra, politikai befolyástól független, objektív elvek szerint működő, a helyi közélettel kiemelten foglalkozó önkormányzati médiára van szükség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1618247443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása