HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

15 éves a Civilzugló Egyesület!

2023.09.04. 09:40 varnai

Szombaton ünnepeltük a Civilzugló Egyesület létrejöttének 15. születésnapját.
A kerti pikniken régi, alapító, törzstagok és új szimpatizánsok körében, köztük Zugló parlamenti képviselője, Hadházy Ákos és Rózsa András Momentumos alpolgármester elevenítettük fel a kezdeteket, a legfontosabb ügyeinket, emlékezetes rendezvényeinket, csatáinkat, eredményeinket.

2007-ben kezdtük: a Herminamezőre, a Mexikói úti földalatti végállomás területére tervezett óriási pláza miatt jöttünk létre. Sikerünk a Hermina úti szakrendelő megvédése, melyet 2012-ben akart bezárni a kerület akkori vezetése, a Helyi Értkvédelmi Rendelet elfogadtatása, a Városliget beépítésének visszafogása, ennek részeként demonstrációk rendezése, 20.000 aláírás átadása, vita és felszólalások pl. a Városházán, a parlament kultúrális bizottságában.
Sokan nem tudják, de a mi 2013-as telházas lakossági fórumunk Vekerdy Tamással volt a kezdő lépés a Zugló Waldorf iskola létrejöttéhez. 
Tucatnyi ügyben lakossági fórumok szervezése, aluljáró festések sora, a Túr de Rákosrendező kitalálása, tíz alkalommal a megrendezése, szemétszedések, egyéb izgalmas akciók pl. a Francia úti szemét visszavitele a gyroszosnak. 
fontos ügyünk volt a Római-parti üdülő megvédése, óvodai, és a tündérkert faültetés projekt elindítása, és persze a folyamatos önkormányzati munka, rengeteg önkormányzati előterjesztés, korrupciós ügyek nyilvánosságra hozatala. Mindezek eredményeként, mára fővárosi szinten ismert civil szervezetté váltunk.
Ezúton is szeretnénk megköszönni tagjainknak, szimpatizánsainknak, lelkes lokálpatriótáknak azt a rengeteg munkát, mely nélkül mindezt nem tudtuk volna megtenni!
Célunk nem változott, Zugló lakóközösségének képviselete, zöldövezeti jellegének és épített örökségének, közvagyonának a megőrzése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr318207157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása