HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Nem hatékony,...gazdátlan... belső ellenőri vizsgálatot javasolok."

2023.07.14. 12:40 varnai

Mivel nem titok - miért is lenne az, hiszen közpénzről van szó- teljes terjedelmében közzéteszem a ZVK Zrt. Felügyelőbizottságának az ingatlankezelési és ingatlanhasznosítási tevékenységét vizsgáló eseti jelentését.

Nem sok, 6 oldal, de tanulságos, különösen, hogy több, mint egy évig készült, ehhez hozzájött jó másfél hónap, míg a polgink sumákolt, hogy elhalgassa a a jelentést.

Mint a blogomban is írtam, 2022. márciusában négy területen rendelt el vizsgálatot a ZVK Zrt. új felügyelőbizottsága. Ebből egy készült el mostanra, a többi területről néma csend. 

Mostanra eléggé nyilvánvalóvá vált, hogy a felügyelőbizottság. hat tagjából egyedül Ruskal-Klemm Csilla az, aki komolyan veszi a munkáját. (A két szoci tag nyilvánvalóan ellenérdekelt, a többiek pedig hmm...) Pedig az FB tagok, ahhoz képest hogy negyedévente egyszer-kétszer összeülnek egy-két órára elég jól keresnek, eddig havi 150e Ft-ot kaptak, (az elnök 190e Ft-ot) a júniusi testületi ülésen pedig további 20%-al meg is emelték a tiszteletdíjukat.

Az első  vizsgált terület, a helyiségbérbeadás problémáiról és annak állatorvosi lováról, a Thököly út 150. kiadásáról már én is többször írtam. ITT a 2017-es bérbevételi szándék elutasítása és a helyiség megszerzésének kisérlete, ITT pedig arról olvashatnak, hogy miként felejtettek el 2,3 milliót beszedni az előző bérlőktől. 

Jellemzően a ZVK Zrt. hozzávetőleg 900 üres önkormányzati ingatlannal (bolthelyiséggel, raktárral, pincével, tetőtérrel, telekkel)  "gazdálkodik", de ezeknek a fele sincs bérbeadva. Nem csoda, hisz még pár napja még egyetlen meghirdethető ingatlan nem volt a honlapjukon, és most is csak a Miskolci úti iskolánkat hirdetik. 

 

 


zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-1.jpg

zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-2.jpg

zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-3.jpg

zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-4.jpg

zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-5.jpg

zugloizrt_fb_jel_ingatlankezelesi_es_ingatlanhasznositasi_eseti_ellenorzesi_jelentes_vegleges-6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518166780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása