HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Nyílt levél a polgármesterhez, feljelentés hűtlen kezelés ügyében

2020.04.29. 11:40 varnai

Ha egyszer egy virágzó üzlet beindul, ha egymásra talál eladó és vevő akkor nincs aki szétválassza őket. Így van ezzel Kupper András és a zuglói szocialisták is. Pénz beszél, kutya, ez esetben a kerületi Momentum, hiába ugat.

Az elejétől problémás, Karácsony expolgármester által is korruptnak tartott zuglói parkolási biznisz újabb stációjához érkeztünk: ezúttal 400 millió forinttól sikerül Zuglót megszabadítani, és értelemszerűen ugyanennyivel gazdagítani az aljas üzletben érdekelteket. 

A további 76 parkolóóra megvásárlására és 4 éves üzemeltetésre szóló közbeszerzést még tavaly írták ki. Egyetlen cég, a Kupper féle C-WARE pályázott, árverseny tehát nem volt. Karácsony is érezte, hogy a választási kampányt meghatározó parkolási botrány, a felelősségelhárítási manőverek kellős közepén  igencsak kínos lenne az újabb szerződés aláírása, ezért a közbeszerzés lezárását angolosan távozva az utódjára hagyta.

Ha valaki részletesebben akarja tudni, hogy miért vállalhatatlan a 10.000 rendbeli csalásért elítélt Kupper és a  cégei,  mi a baj a parkolásbiznisszel, miért nem kell több parkolóóra, erről a kormánypártisággal nem vádolható a 444 cikkeiben olvashat.

A kerületi szocialisták nem is totojáztak sokat, az első testületi ülésen ezzel kezdtek. Miközben az új polgármester Horváth Csaba fővárosi képviselőként tökéletesen tisztában volt vele, hogy a főváros rendeletmódosításra készül, mely az egész parkolási környezetet meg fogja változtatni, tehát a szerződéskötés okafogyott lesz,  - azaz igyekezett a fővárosi döntéshozatalnak elébe vágni.

Ki is állt  nyögve nyelve a koalíció, hogy hitet tegyenek az újabb  közbeszerzés mellett. Figyeljék csak a lelkes arcokat!

7nqjzovoijaouyhqs.jpeg

A Demokratikus Koalíció másnapra gyüjtött elég vért a pucájába, vagy - nézőpont kérdése -  akart borsot törni a szocik orra alá, de már sajtóközleményben  ellenezte a szerződés kötést:

Számos politikai, erkölcsi aggályt vet fel az új, már beterjesztett XIV. kerületi parkolási szerződés. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint ebben a kérdésben csak a zuglói polgárok véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni. 

Amíg ez nem történik meg, és az aggályok sem oszlanak el, a DK arra kéri a zuglói közgyűlést, hogy az előterjesztést ne vegye napirendre. Ha mégis megtörténik, a DK zuglói képviselői ezt az előterjesztést, szerződést nem szavazzák meg.

DK Sajtóiroda

 

A szocik mit tehettek, elnapolták a döntést, vártak az alkalmas pillanatra. November 17-i fővárosi közgyűlés pedig, ahogy tudható volt a 75 méteres szabályt 250 méterre változtatva, fölöslegessé téve ezzel minden második parkolóórát.

A pillanat most jött el a vészhelyzeti rendelethozatallal, amikor a polgármesterek egyedül, a képviselőtestület nélkül dönthetnek, a járványhelyzet mindn médiafigyelmet elvisz, suttyomban át lehet tolni a 400 milliós üzletet. 

A  kerületi Momentum a koalíciós partnereknek írt memorandumban tiltakozott: négy oldalon át jogszabályokat felsorakoztatva korrektül érvelvek, hogy miért rossz műszakilag, miért felesleges, miért rossz gazdaságilag a kerületne, és milyen jogszabályok alapján lehet eredménytelennek nyilvánítani a közbeszerzést.  A levelük vége:

Összefoglalva tehát sem gazdaságilag, sem jogilag sem pedig morálisan nem látjuk sem szükségesnek sem pedig támogathatónak parkolóórák beszerzését a C-Ware Kft.-től.

Emellett javasoljuk, hogy a kerület álljon át a 250 méteres parkolóórák közti távolság alkalmazására a már meglévő és a jövőben kialakítandó fizetőparkoló övezetekben.

 

Tisztelettel, Rózsa András

Frakcióvezető

Momentum Mozgalom Zugló

A szomorú az, hogy bár durván átléptek rajtuk, hisz koalíciós társként véleményüket , szavazatukat semmibe vették, ráadásul a parkolásért felelős alpolgármester a Momentumos Rózsa András, tehát a hatáskörileg illetékest  megkerülve a szocik terjesztették be az előterjesztést. 

A bátorságukból azonban már nem futotta egy sajtótájékoztatóra, egy nyilvános levélre, vagy egy komolyabb, a koalícióból kilépéssel fenyegetésre. Leginkább a lelkiismeretük megnyugtatása volt a cél. Cinkos aki néma, tartja a mondás.

Így korrumpálódik, kopik el  egy alpolgármesteri stallumért és két 540 ezres fizetésért a Momentum becsülete, hitelessége.

  A Párbeszédes Szabó  Rebeka és Demokratikus Koalíció képviselőinek véleményét  még csak nem is ismerjük, három napja elérhetetlenek a lakosság számára....  vajon hogy szavaztak, mi történhetett, talán már nem érvényes a sajtóközleményük?

A Civilzugló Egyesület tiltakozik, a médiához fordultunk. Az interjú iTT megnézhető, sajnos a baloldali média igazi kormánymédia módra, minden megkeresés ellenére próbálja elhallgatni a 400 milliós korrupciót, igazi kettős mérce amit művelnek.

Az alábbi nyílt levélben szólítottam fel a polgármestert, hogy NE ÍRJA ALÁ A SZERZŐDÉST, és közlöm vele, hogy ha megteszi hűtlen kezelés ügyében feljelentést fogok tenni.  (Bár Karácsony szerint Horváth Csaba legalább tudja miért lehet börtönbe menni, de félő mégsem)

 

Tisztelt Polgármester úr,

Csatolva küldöm a legújabb előterjesztések véleményezését. 
A parkolóórák és szolgáltatásvásárlás kapcsán tiltakozásunkat fejezem ki. 
Javalom, előterjesztem, hogy a közbeszerzést érvénytlenítsük, tekintettel a zuglói költségvetésből kivont jelentős összegekre, pl. gépjárműadó, és a főváros parkolási rendelet módosítására. 
Jelzem, a  parkolás nem tartozik a vészhelyzetben sűrgős, halaszthatatlan ügyek közé. Ha a szerződést aláírja kénytelen leszek hűtlen kezelés miatt feljelentést tenni.
Különösen furcsállom és jelzésértékűnek tekintem, hogy az előterjesztést nem a parkolásért felelős alpolgármester nyújtotta be, nyilván nem véletlenül.
Hasonlóan rossz döntésnek tartom, és óva intem, hogy a beruházásokat egyre jelentősebb mértékben a Városgazdálkodási Zrt-vel végeztesse. Mint a kerület működését régóta nyomon követő zuglói lakos és képviselő jelzem, hogy a zuglói  vagyonkezelő cég szabadon engedése, kontrollálatlan költései az elmúlt évtizedekben mindig önveszélyesek voltak az adott  zuglói polgármesterre - pártszinektől függetlenül.  Talán nem tudja, ezért felhívom a figyelmét, hogy a Zrt-t felügyelő alpolgármester és a ZVK Zrt-t igazgató Baracskai Gábor közeli rokonok, sógorok, ezért az objektív felügyelet nem várható el tőle. Sszintén rossz előjel, hogy cég FB-jében nem engedtek be ellenzéki képviselőt, aki esetleg időben jelezhet, ha problémát lészlel.
Kérem, jelezzen vissza mely frakció, mely képviselők támogatták, melyek ellenezték a problémás előterjesztéseket.
Tisztelettel, 
Várnai Lászlóönkormányzati képviselő - Civilzugló Egyesület

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tóth Csaba Kupper András parkolás Horváth Csaba Momentum Zugló

süti beállítások módosítása