HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Nyílt levél a polgármesterhez, feljelentés hűtlen kezelés ügyében

2020.04.29. 11:40 varnai

Ha egyszer egy virágzó üzlet beindul, ha egymásra talál eladó és vevő akkor nincs aki szétválassza őket. Így van ezzel Kupper András és a zuglói szocialisták is. Pénz beszél, kutya, ez esetben a kerületi Momentum, hiába ugat.

Az elejétől problémás, Karácsony expolgármester által is korruptnak tartott zuglói parkolási biznisz újabb stációjához érkeztünk: ezúttal 400 millió forinttól sikerül Zuglót megszabadítani, és értelemszerűen ugyanennyivel gazdagítani az aljas üzletben érdekelteket. 

A további 76 parkolóóra megvásárlására és 4 éves üzemeltetésre szóló közbeszerzést még tavaly írták ki. Egyetlen cég, a Kupper féle C-WARE pályázott, árverseny tehát nem volt. Karácsony is érezte, hogy a választási kampányt meghatározó parkolási botrány, a felelősségelhárítási manőverek kellős közepén  igencsak kínos lenne az újabb szerződés aláírása, ezért a közbeszerzés lezárását angolosan távozva az utódjára hagyta.

Ha valaki részletesebben akarja tudni, hogy miért vállalhatatlan a 10.000 rendbeli csalásért elítélt Kupper és a  cégei,  mi a baj a parkolásbiznisszel, miért nem kell több parkolóóra, erről a kormánypártisággal nem vádolható a 444 cikkeiben olvashat.

A kerületi szocialisták nem is totojáztak sokat, az első testületi ülésen ezzel kezdtek. Miközben az új polgármester Horváth Csaba fővárosi képviselőként tökéletesen tisztában volt vele, hogy a főváros rendeletmódosításra készül, mely az egész parkolási környezetet meg fogja változtatni, tehát a szerződéskötés okafogyott lesz,  - azaz igyekezett a fővárosi döntéshozatalnak elébe vágni.

Ki is állt  nyögve nyelve a koalíció, hogy hitet tegyenek az újabb  közbeszerzés mellett. Figyeljék csak a lelkes arcokat!

7nqjzovoijaouyhqs.jpeg

A Demokratikus Koalíció másnapra gyüjtött elég vért a pucájába, vagy - nézőpont kérdése -  akart borsot törni a szocik orra alá, de már sajtóközleményben  ellenezte a szerződés kötést:

Számos politikai, erkölcsi aggályt vet fel az új, már beterjesztett XIV. kerületi parkolási szerződés. A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint ebben a kérdésben csak a zuglói polgárok véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni. 

Amíg ez nem történik meg, és az aggályok sem oszlanak el, a DK arra kéri a zuglói közgyűlést, hogy az előterjesztést ne vegye napirendre. Ha mégis megtörténik, a DK zuglói képviselői ezt az előterjesztést, szerződést nem szavazzák meg.

DK Sajtóiroda

 

A szocik mit tehettek, elnapolták a döntést, vártak az alkalmas pillanatra. November 17-i fővárosi közgyűlés pedig, ahogy tudható volt a 75 méteres szabályt 250 méterre változtatva, fölöslegessé téve ezzel minden második parkolóórát.

A pillanat most jött el a vészhelyzeti rendelethozatallal, amikor a polgármesterek egyedül, a képviselőtestület nélkül dönthetnek, a járványhelyzet mindn médiafigyelmet elvisz, suttyomban át lehet tolni a 400 milliós üzletet. 

A  kerületi Momentum a koalíciós partnereknek írt memorandumban tiltakozott: négy oldalon át jogszabályokat felsorakoztatva korrektül érvelvek, hogy miért rossz műszakilag, miért felesleges, miért rossz gazdaságilag a kerületne, és milyen jogszabályok alapján lehet eredménytelennek nyilvánítani a közbeszerzést.  A levelük vége:

Összefoglalva tehát sem gazdaságilag, sem jogilag sem pedig morálisan nem látjuk sem szükségesnek sem pedig támogathatónak parkolóórák beszerzését a C-Ware Kft.-től.

Emellett javasoljuk, hogy a kerület álljon át a 250 méteres parkolóórák közti távolság alkalmazására a már meglévő és a jövőben kialakítandó fizetőparkoló övezetekben.

 

Tisztelettel, Rózsa András

Frakcióvezető

Momentum Mozgalom Zugló

A szomorú az, hogy bár durván átléptek rajtuk, hisz koalíciós társként véleményüket , szavazatukat semmibe vették, ráadásul a parkolásért felelős alpolgármester a Momentumos Rózsa András, tehát a hatáskörileg illetékest  megkerülve a szocik terjesztették be az előterjesztést. 

A bátorságukból azonban már nem futotta egy sajtótájékoztatóra, egy nyilvános levélre, vagy egy komolyabb, a koalícióból kilépéssel fenyegetésre. Leginkább a lelkiismeretük megnyugtatása volt a cél. Cinkos aki néma, tartja a mondás.

Így korrumpálódik, kopik el  egy alpolgármesteri stallumért és két 540 ezres fizetésért a Momentum becsülete, hitelessége.

  A Párbeszédes Szabó  Rebeka és Demokratikus Koalíció képviselőinek véleményét  még csak nem is ismerjük, három napja elérhetetlenek a lakosság számára....  vajon hogy szavaztak, mi történhetett, talán már nem érvényes a sajtóközleményük?

A Civilzugló Egyesület tiltakozik, a médiához fordultunk. Az interjú iTT megnézhető, sajnos a baloldali média igazi kormánymédia módra, minden megkeresés ellenére próbálja elhallgatni a 400 milliós korrupciót, igazi kettős mérce amit művelnek.

Az alábbi nyílt levélben szólítottam fel a polgármestert, hogy NE ÍRJA ALÁ A SZERZŐDÉST, és közlöm vele, hogy ha megteszi hűtlen kezelés ügyében feljelentést fogok tenni.  (Bár Karácsony szerint Horváth Csaba legalább tudja miért lehet börtönbe menni, de félő mégsem)

 

Tisztelt Polgármester úr,

Csatolva küldöm a legújabb előterjesztések véleményezését. 
A parkolóórák és szolgáltatásvásárlás kapcsán tiltakozásunkat fejezem ki. 
Javalom, előterjesztem, hogy a közbeszerzést érvénytlenítsük, tekintettel a zuglói költségvetésből kivont jelentős összegekre, pl. gépjárműadó, és a főváros parkolási rendelet módosítására. 
Jelzem, a  parkolás nem tartozik a vészhelyzetben sűrgős, halaszthatatlan ügyek közé. Ha a szerződést aláírja kénytelen leszek hűtlen kezelés miatt feljelentést tenni.
Különösen furcsállom és jelzésértékűnek tekintem, hogy az előterjesztést nem a parkolásért felelős alpolgármester nyújtotta be, nyilván nem véletlenül.
Hasonlóan rossz döntésnek tartom, és óva intem, hogy a beruházásokat egyre jelentősebb mértékben a Városgazdálkodási Zrt-vel végeztesse. Mint a kerület működését régóta nyomon követő zuglói lakos és képviselő jelzem, hogy a zuglói  vagyonkezelő cég szabadon engedése, kontrollálatlan költései az elmúlt évtizedekben mindig önveszélyesek voltak az adott  zuglói polgármesterre - pártszinektől függetlenül.  Talán nem tudja, ezért felhívom a figyelmét, hogy a Zrt-t felügyelő alpolgármester és a ZVK Zrt-t igazgató Baracskai Gábor közeli rokonok, sógorok, ezért az objektív felügyelet nem várható el tőle. Sszintén rossz előjel, hogy cég FB-jében nem engedtek be ellenzéki képviselőt, aki esetleg időben jelezhet, ha problémát lészlel.
Kérem, jelezzen vissza mely frakció, mely képviselők támogatták, melyek ellenezték a problémás előterjesztéseket.
Tisztelettel, 
Várnai Lászlóönkormányzati képviselő - Civilzugló Egyesület

 

Szólj hozzá!

Címkék: Tóth Csaba Kupper András parkolás Horváth Csaba Momentum Zugló

FB elnökök kinevezése, közbeszerzési terv, cégvezető váltás... polgármesteri döntések.

2020.04.20. 13:14 varnai

Zuglóban, ahogy a többi kerületben is a vészhelyzeti törvény értelmében a polgármester dönt a képviselő-testület helyett. A képviselők ugyan megkapják az előterjesztéseket, ezeket véleményezhetik írásban, de a polgármestert ez semmire sem kötelezi. Dönt, ahogy akar.

Azt, hogy a többi képviselő, miként hogy döntött, hogy melyik előterjesztésről mely frakciónak, a többi képviselőnek mi a véleménye: nem tudjuk. A képviselők a lakosságal sem közlik véleményüket az egyes témákban. A kampánykor az online közösségi felületeket magukat lelkesen reklámozók, amint képviselők lettek egyből megszakították kommunikációt a lakossággal, még direkt megszólításra sem válaszolnak.

Az eddigi döntések közül az egyik legjelentősebb a Cserepes Kultúrális Non-profit Kft-nk ügyvezetőjének lecserélése volt. Pályázatot, ahogy ez minden közpénzből fizetett, közalkalmazotti, köztisztviselői állásnál elvárható, most sem írtak ki. Dr. Dömény Péter,  a Zuglói Városgazdálkodási Zrt Felügyelő Bizottságának MSZP által 2014 óta delegált elnökeként Tóth Csaba bizalmi embere, és a Civilház vezetőjeként szinte minden rendezvény a kerületi MSZP rendezvényévé vált, Tóth Csaba "védnökségével", főszereplésével valósult meg.

Szintén jelentős döntés a Közbeszerzési terv elfogadása. Ebből kiderült, hogy idén a "Kezdődnek a fejlesztések!" kampányszlogennekl ellentétben egyetlen intézményi felújítás sem fog történni, hiz egyetlen komolyabb  felújítás sem szerepel a közbeszerzési tervben.

A kerület előtt álló legjelentősebb döntések, pl. az április végével eldöntendő újabb parkolóóra  vásárlás még nem került elénk.

 

Az április előterjesztések és a virtuális "szavazatomat", véleményemet alább olvashatják.

                                     

BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ

              POLGÁRMESTERE

 

            Veszélyhelyzetben döntést igénylő előterjesztések jegyzéke

  1. április 21.

 

1./ A tervezési célokmányról szóló rendelet megalkotása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-163/2020

IGEN

                                                         

Zártan kezelendő előterjesztések:

 

2./ Javaslat a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. Felügyelő Bizottság elnökének megválasztására és ügyrendjének elfogadására

Előterjesztő: Hajdu Flórián alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-158/2020

NEM

A CIVILZUGLÓ EGYESÜLET  a cég működésébe nem lát bele, mivel nem delegálhatott a cégbe FB tagot. 

 

3./ Gépjárművel a 39221/75 helyrajzi számú –, természetben a Budapest XIV. kerület „Ond vezér park, 100% önkormányzati tulajdonú közpark” besorolású – közterületen elkövetett, a zöldterületek, zöldfelületek rendeltetéstől eltérő használatával megvalósuló közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértése miatt indított szabályszegési ügyben hozott döntés ellen benyújtott fellebbezés elbírálása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-159/2020

 

4./ Gépjárművel, Budapest XIV. kerület, Dorozsmai utca 2. számú épület melletti közterületen elkövetett, a zöldterületek, zöldfelületek rendeltetéstől eltérő használatával megvalósuló közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértése miatt indított szabályszegési ügyben hozott döntés ellen benyújtott fellebbezés elbírálása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-160/2020

 

5./ Gépjárművel, Budapest XIV. kerület, Örs vezér útja 11. számú épület előtti közterületen elkövetett, a zöldterületek, zöldfelületek rendeltetéstől eltérő használatával megvalósuló közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértése miatt indított szabályszegési ügyben hozott döntés ellen benyújtott fellebbezés elbírálása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-161/2020

6./ Gépjárművel a 29811/20 helyrajzi számú –, természetben a Budapest XIV. kerület Laky Adolf utca 66. szám mellett található, „100% önkormányzati tulajdonú közpark” besorolású – közterületen elkövetett, a zöldterületek, zöldfelületek rendeltetéstől eltérő használatával megvalósuló közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértése miatt indított szabályszegési ügyben hozott döntés ellen benyújtott fellebbezés elbírálása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-162/2020

 

a fenti előterjezstésekre: IGEN

Zöldterületekre alapelvként tilos parkolni. Mindazonáltal, mint többször elmondtam a hasonló napirendi pontoknál, a problémás helyeken, amiken nincs fű és láthatóan évek óta autóparkolóként szolgának,  táblával kéne jelezni, hogy a felállás büntetést von maga után. E területeken növény, egyéb akadály, pl. szikla telepítésre is szükség lenne. E jelzések kitételét évek óta elutasítják , ezért eglehetősen bevétel orientáltnak tűnik a büntetősdi.     

 

 

Gazdasági Bizottság hatáskörének visszavonásával:

 

7./ Parkolóhely megváltása (Budapest, XIV. kerület Tengerszem u. 30/a (29973/74 hrsz.)

Előterjesztő: Hajdu Flórián alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-117/2020

 

IGEN

Népjóléti Bizottság hatáskörének visszavonásával:

 

8./ A Zsigri Háziorvosi Korlátolt Felelősségű Társasággal fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-157/2020

IGEN

               

9./ A TRIO MEDICINA Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-109/2020

IGEN

 

10./ A Dr. Hámori Éva Katalin egyéni vállalkozóval fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-110/2020

IGEN

 

11./ Az NGNB Med. Orvosi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasággal fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-112/2020

 

IGEN

 

12./ A Dr. Pataki Éva egyéni vállalkozóval fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-113/2020

IGEN

 

13./ A SI-MED Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társasággal fennálló felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó megállapodás módosítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-114/2020

IGEN

A kerületi háziorvosok lejáró szerződéseinek újrakötése.

 

 

14./ A Közép-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények átszervezésének véleményezése

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-115/2020

 

TARTÓZKODÁS

 

A Szent István Gimnázium névváltoztatása igazi pótcselekvés, nem segít  különösen leromlott állapotú épületeken,  jelesül a Szent István Gimnáziumon, melynek tetőszerkezetének felújítását évtizede halogatja mind a zuglói önkormányzat, mind a 2013 óta vagyonkezelő Tankerület. Az épület födéme, gerendázata egy évtizede szétázott, esőzésekkor befolyik a víz a folyósokra, tantermekbe. A 100 milliós felújítást mindenki eltolja magától.

teleki.jpg

A Teleki Blanka Gimnázium és a vele egy épületben lévő Angol-magyar Kéttannyelvű Általános iskola homlokzatának vakolata lemállott, nagy foltokban hiányzik. A bejáratok 2013 óta alá vannak ducolva, nehogy egy leeső vakolatdarab nehogy agyoncsapjon egy diákot. Szégyen  hogy neves iskoláinkat, diákjainkat ennyire becsüljük, a műemlék épületeinkkel így bánunk. Ha a saját épületeinkkel így bánunk, hogyan várhatnánk el, hogy az állagmegóvási kötelezettséget az állampolgárok betartsák?

 

15./ Beszámoló a Lelki Egészségvédő Alapítvány 2019. évi szakmai tevékenységéről és pénzügyi elszámolásáról

Előterjesztő: Sokacz Anikó önkormányzati képviselő

Előterjesztés száma: 123-155/2020

 

IGEN

 

16./ Beszámoló az Anyák az Anyákért Alapítvány 2019. évben végzett szakmai munkájáról

Előterjesztő: Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-156/2020

 

IGEN

 

17./ Beszámoló a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesületének a 2019. évi szakmai munkájáról és pénzügyi elszámolásáról

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke, Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-130/2020

IGEN

 

18,/ Tájékoztató a Zuglói Szociális Szolgáltató Központnál az ellátott személyek által be nem fizetett gondozási díjakról (Zuglói Szociális Szolgáltató Központ - térítési díjhátralékok 2019. IV. negyedév)

Előterjesztő: Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-111/2020

IGEN

 

 -------------------------------------

Zártan kezelendő előterjesztések:

 

19./ Jogcím nélküli lakáshasználók jogviszonyának rendezése ügyében beérkezett kérelmek elbírálása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-122, 124, 127, 128/2020

IGEN

 

20./ Az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra vonatkozó bérleti szerződések hosszabbítása

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-123, 129/2020

IGEN

 

21./ Felnőtt háziorvosi feladatok ellátására vonatkozó előszerződés és feladat-ellátási szerződés megkötése a Sano Familia Orvosi és Ingatlanforgalmazási Betéti Társasággal

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-108/2020

IGEN

 

22./ Személyi térítési díj mértékének méltányosságból történő megállapítása (Zuglói Szociális Szolgáltató Központnál alapellátásban részesülő személyek kérelme)

Előterjesztő: Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-153, 154; 164/2020

IGEN

 

Városfejlesztési Bizottság hatáskörének visszavonásával:

 

Zártan kezelendő előterjesztések:

 

23./ Székhely létesítése az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokban

Előterjesztő: Busznyák Imre Városfejlesztési Bizottság elnöke

Előterjesztés száma: 123-120, 121, 145/2020

NEM

 

Képviselő-testületi hatáskörű előterjesztések:

 

24./ Javaslat tulajdonosi hozzájárulás megadására, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK) részére, a Lantos Mihály Sporttelepen lévő vívócsarnok tetőszerkezetének és homlokzatának felújításának megvalósításához

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-166/2020

 

IGEN

 

25./ Javaslat tulajdonosi hozzájárulás megadására, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK) részére, a Lantos Mihály Sporttelepen lévő 3. számú élőfüves pálya műfüves pályává történő átalakításához  

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-167/2020

IGEN

                                         

26./ Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata kizárólagos tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok felügyelőbizottságai ügyrendjének jóváhagyása és a felügyelőbizottságok elnökének megválasztása; a Zuglói Sport Nkft. SZMSZ-ének jóváhagyása

Előterjesztő: Horváth Csaba polgármester

Előterjesztés száma: 123-171/2020

 

NEM

A CIVILZUGLÓ EGYESÜLET a cégek felügyelő bizottságiban nem kapott helyet, ezért a cégek működésébe nem látunk bele.

 

27./ Javaslat a Segítséggel, Jó Szívvel Közhasznú Alapítvány támogatására

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottség elnöke, Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-173/2020

IGEN

Népjóléti Bizottság hatáskörének visszavonásával:

 

28./ Döntés a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft.-vel kötött egyes szerződések módosításáról

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottség elnöke

Előterjesztés száma: 123-170/2020

 

IGEN

 

29./ Egyes támogatási szerződésekkel kapcsolatos döntések

Előterjesztő: Hevér László György Népjóléti Bizottség elnöke

Előterjesztés száma: 123-169/2020

TARTÓZKODÁS

 

Zártan kezelendő előterjesztés:

30./ Személyi térítési díj mértékének méltányosságból történő megállapítása (Zuglói Szociális Szolgáltató Központnál alapellátásban részesülő személyek kérelme)

Előterjesztő: Szabó Rebeka alpolgármester

Előterjesztés száma: 123-172/2020

 

IGEN

 

 

Szólj hozzá!

Miért vágták ki a jegenyesort?

2020.04.14. 17:50 varnai

A zuglói, valaha híres Postás Sport Egyesület és telepe évtizedek óta lényegében gazdátlan.  A patinás egyesület épületei pusztulnak, az egyesület a kerület sportéletében nem vesz részt. Tulajdonosai, az egyesület és a vele jogvitában álló Magyar Posta, a Telekom és az Antenna Hungária évtizedek óta nem költenek a  telepre, viszont úgy tűnik, hogy az értékes, hat hektáros, rendkívül jó helyen lévő telek pár ember fantáziáját felkelthette.

2017 nyarán kisebb puccsal egy Mészáros közeli ügyvéd szerezte meg a sportegyesület elnöki székét. Eddigi egyetlen látható aktivitása, hogy a múlt héten a telek szinte összes gyönyörű, hatalmas jegenyefáját letarolták. 

postas_fak.jpg

A tavaly nyári állapot. Hatalmas, árnyékot, oxigént adó fák körben a kerítés mentén.

92952814_321969238781961_1258117803580325888_n.jpg

Mára csak a tuskók maradtak a földben. Az épületekre, a tenisz és focipályákra az elmúlt két évben, az új elnökség alatt sem költöttek.

93780589_2525958624386877_5582887761683152896_n_1.jpg

93035266_2271008169871629_6054876376563974144_n.jpgA kivágott fák hatalmas halomba rakva várják elszállításukat.

A nem ritkán ötven centi átmérőjű törzseken, a rönkökön nem látni a kivágást esetleg indokoltá tevő korhadást, belső üregeket.  Hogy ki adott nekik szakvéleményt és önkormányzati engedélyt - volt-e nekik egyáltalán - még nem tudom, ott jártamkor a telep zárva volt. Az önkormányzattól írásos választ kértem. Amint megjön, közzéteszem.

"Zöld" Zuglóban a zöldterület eltünése, beépülése évtizedek óta, és a jelenlegi vezetés alatt is folyamatosan tartó ártalmas folyamat. A kerület a rendszerváltás óta tucatnyi sportpályáját és zöld területét vesztette el, a  rájuk felhúzott megalomán lakóparkok nem illenek a kerület családi házas városszövetébe, de a zuglóiak hiába tiltakoznak.

A zöld és rekreációs területek beépítésének káros folyamatában maga az önkormányzat jár az élen, nem csak a mindig az adott beruházót segítő szabályozásokkal, átminősítésekkel, de önkormányzati telekeladásokkal is. A legdurvább ezek közül a Bosnyák téri 6,8 hektáros Sport és Szabadidőközpont eladása. A kerületben jelenleg is több ezer lakás épül...

93276913_152342036194869_8250587048394620928_n.jpg

 

1 komment

Címkék: Zugló Mészáros Lőrinc Postás Sport Egyesület Vörös József