HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

35 kivágott fa árán épül az MTK futócsarnoka

2019.02.02. 13:00 varnai

Vágják a fákat az MTK sporttelepén! - jöttek sorra a felháborodott lakossági telefonok.  Szomorú nézni, a hatalmas "hullahegyet," ahogy 60-70 éve élő fák a földre dőlnek, szétvagdosva elszállítják a valaha lombot, árnyékot adó embernyi törzseket.

Nehéz dolga van ilyenkor egy környezetvédelmi tanácsnoknak, a fakivágásokra ugyanis a saját hivatalunk, a polgármesterünk  adott engedélyt, követve a rendeletünket. 35 fát vágnak ki, többségük a magas, egyszer már visszavágott, öreg jegenyenyársor része volt, de számos fenyő is áldozatául esik az építkezésnek. Útban vannak a készülő új futócsarnoknak. 

lantosfakivagas9898.jpg

lantos9913.jpg

lantos_9902.jpg

Hat feketefenyő is áldozatául esett az építkezésnek

Csipkerózsika álmából lassan felébred a Lantos Mihály sportpálya. A pályát évtizedekig a zuglói önkormányzat üzemeltette, de  a sokszor beígért fejlesztéseket sosem valósultottáí meg, pár éve visszaadtuk azt az eredetileg tulajdonos MTK-nak.  

A zuglói lakosok mára jóformán teljesen kiszorultak a területről, reggel 7-8h  között kocoghatnak a telepen. A  profiknak épülő  futócsarnok építésének következtében a kerületiek a teniszezési lehetőségüket is elvesztették, mert a  több mint, két évtizede működő Garros teniszpálya telkét is az MTK  kebelezte be.

Az MTK által ígért nagy volumenű lelátó, csarnok építkezések jóval lassabban valósulnak meg, mint ahogy ígérték, de kétségkívül elkezdték fejleszteni a területet. 2016-ban recortánnal borították az atlétikai pályát és most elkezdték a futócsarnok építését is. Állítólag egy fedett csarnok is épül a közeljövőben.

Hogy el lehetett volna-e helyezni az épületeket a hatalmas telken úgy, hogy ehhez ne kelljen letarolni a fasort, már sosem fogjuk megtudni. A kivágott fák pótlásához 179 facsemete és 580 oszlopos örökzöld ültetésére köteleztük őket.  

 

lantos_fakivagas-1.jpg

lantos_fakivagas-2.jpglantosterv_9919.jpg

Az épülő futócsarnok látványterve. Év végére elkészül.

6 komment

Címkék: fakivágás fapótlás MTK Lantos Mihály sportpálya futócsarnok

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5114603722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Populista Pista 2019.02.03. 10:38:18

@Kelly és a szexi dög:
Lebensraumra van szüksége az MTK-soknak.

részeges karatemester 2019.02.03. 11:22:09

De ha a mtk nem kap sportcsarnokot a fák miatt akkor a kormány antiszemita a fák meg ss legények.

kvadrillio 2019.02.03. 12:58:28

majd ha jön az 50 fokos nyár, ki kell kötözni a fakivágókat elrendelőket a forró aszfaltra, hadd élvezzék az életet !!!

Indriq 2019.02.03. 14:34:36

A fütyesznek is csak ellenzékben volt fontos a környezetvédelem.

drover(fanyul társa) 2019.02.11. 16:17:45

És mi lesz az eddig a kerítés mellett futó, a Csömöri úti buszmegállókhoz kivezető járdával, ami pár évvel ezelőtt lett felújítva? Hol járnak ki ezután a Szugló és Németpróna utcaiak? A kerékpárúton tudtommal tilos a gyalogos forgalom. Ki is van táblázva.
süti beállítások módosítása