HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Hivatalbul osztogatták a sonkát"

2017.05.02. 23:53 varnai

Zuglóban brutális győzelmet aratott a baloldal - nyilatkozta büszkén a kampányban amúgy kisujját sem mozdító polgármesterünk, azaz miniszterelnökjelöltünk. Én úgy fogalmaznék, a baloldal kampánya volt brutális - mondhatni habonyi gátlástalanságú. A cél nem szentesíti az eszközt - senkinek sem. 

A kíváncsibbaknak feltűnhetett, hogy különösen az egyik, a polgármesterünk által nehéz sorsúként emlegetett környéken, a 14. szavazókörben ért el a többi szavazókörhöz képest négyszeresen kimagasló eredményt a DK-MSZP-PM kombó jelöltje, Bitskey Bence.

De vajon miért, tettem fel a kérdést és hogy a rejtvényt megfejtsük a HVG újságírójával beszédbe elegyedtünk a környékbeliekkel. 

Már az első sarkon kiderült, hogy a szegény környéken a baloldal sonkát és egyebeket is osztogatott. A Zuglót nem ismerőknek tudni kell, hogy ez a Hungária körút Kerepesi út mögötti  rész teljesen más világ, mint a kertvárosias, középosztálybeli Zugló. A Mexikói út eleje, a Várna utca, Tábornok utca és környéke tele a "nyóckert" megszégyenítő lepusztult önkormányzati bérházakkal, gangos, folyosó végi vécés omladozó házakban élő hátrányos helyzetű emberekkel, és bizony sok a roma nemzetiségi is.

Akikkel beszéltünk egybehangzóan állították, a baloldal a választást kicsivel megelőzően százas nagyságrendben, házról házra járva, a gondnokokat, a közösség hangadóit felhasználva, tehát nem nyíltan osztogatott ajándékcsomagokat.

bitskeytoll_net.jpg

Kicsit túltolták  - a sonkákat már megették,de a Bitskeys toll megmaradt. Mit gondolna ezekről a módszerekről a Kossuth díjas nagypapa?

Ezekben egész sonka, húsvéti csokoládé, Bitskey Bencés szóróanyag, reklámtoll volt. A csomag értéke 2-3000 Ft is lehetett. Emellett többen is állították, hogy 3000 forintokat is osztogattak a bizalmibb embereknek.

"Osztogatták a sonkát, háromezer forintokat, így nyerték meg a választást"

E mellett még több hangfelvétel is van, illetve számos tanú állítja, hogy komplett bérházak kaptak a csomagból. A roppant alacsony, 30% alatti részvétel mellett a "sonkára álló" 2-300 család könnyen eldöntötte a választást.

 Nézzük, mit mond a törvény?

Választási eljárásról szóló törvény 2§-ba foglalt alapelvek megsértése:

  1. a) a választás tisztaságának megóvása,

e.) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás”

 

A  Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.) 350 § (1) bekezdésének e) pontjában meghatározott, a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Btk. 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény vagy a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés során

  1. e) arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, vagy anyagi juttatással befolyásolni törekszik,

bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 mindezek okán a mai nap feljelentést teszünk a BRFK-n.

E mellett kezdeményeztük a Fővárosi Választási Bizottságnál a választási eredmény megsemmisítését is a fenti választási csalás és a kampány során elkövetett egyéb törvénytelenségek miatt. 

Mert bizony a zuglói "baloldal" kampánya minden szempontból habonyi szintekig gátlástalan volt, akárcsak az előzetesben ülő Gottival fémjelzett 2014-es önkormányzati kampány,  vagy Tóth Vas megyei működése. Az ajándék és a pénzosztás csak az aljas mű betetőzése volt - tipikus Tóthi munka. Kezdődött a jelöltünk megfenyegetésével, megfélemlítésével (azaz az előző képviselőjük eltűnésével, amiről gondosan hallgattak a kampányban)  folytatódott a jelöltünk munkahelyének összeplakátolásával, majd a sajtótájékoztatóink agresszív megzavarásával. Az MSZP három önálló szórólapban is támadta a fideszes vetélytársat, mindhármat megtévesztőként elítélte a Választási Bizottság. Megvádolták hálapénzzel, a hite miatt, vesztegetéssel, mindennel amivel lehetett. Külön bizarr volt, hogy budai lakhelye miatt támadták, a gátlástalanságra jellemző, hogy még csak nem is az ő házát tették a szórólapra. Miközben maga a kerület MSZP-s parlamenti képviselője Tóth Csaba jelenleg is Budán lakik, sőt Karácsony is a Rózsadombon tengette életét, mikor a zuglói polgármesterségért indult. Mostanra szépen összenőttek Tóthtal.

 Az már csak a hab volt a tortán, hogy a jelöltjük az Összefogás Zuglóért civil egyesület (a zuglói MSZP CÖF-je) jelöltjeként civilnek, függetlennek mondta magát, majd megválasztása után egy nappal belépett az MSZP-be. A Facebookon ezt írta:

Külön köszönetet kell mondanom barátomnak, Tóth Csabának, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjének, aki kezdettől hitt bennem, aki végig mellettem állt az elmúlt hónapokban, akitől nagyon sokat tanultam és aki nélkül ezt az óriási győzelmet nem tudtuk volna elérni.
Egy nagyon jó csapatot ismerhettem meg, öröm volt velük dolgozni. Megtiszteltetés lenne számomra ehhez a közösséghez tartozni, ezért a mai nap kérni fogom a felvételemet az MSZP Zuglói szervezetébe.

A DK-sokat megint hülyére vették, csak kampányolni kellettek. Bitskey azt is írja sokat tanult Tóth Csabától, máris látni. Majd meglátjuk lesz annyi ideig képviselő, mint az elődje.

komment

Címkék: választási csalás Demokratikus Koalíció Zugló Karácsony Gergely Tóth Csaba MSZP Bitskey Bence sonka osztogatás

süti beállítások módosítása