HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

A képviselői szavazat, mint technikai hiba

2015.07.01. 11:30 varnai

A Zuglói Média úgy tűnik - új vezetés ide, vagy oda -  sajnos továbbra is követi a közmédia hírszerkesztési elveit. A június 25-i testüeti ülés elmaradását, mely azért következett be mert a jobb és baloldal leszavazta a napirend elfogadását TECHNIKAI HIBA-ként sikerül leírniuk.

technikai.jpg

A Zuglói önkormányzatiság történetében páratlan esetet, egy teljes képviselő-testületi ülés napirendjének leszavazását nem lehet, abszurd hamisítás technikai hibának minősíteni - mert az egy politikai döntés. A szerzőnek a szavazás hátteréről, a levett napirendi pontokról, a Bosnyák téri beruházás szerződés módosításáról egy szót sem sikerül írnia, vidám kislányok táncolnak a testületi ülésen.

A kíváló, a Néphadsereg újságban kezdő, a Papcsák korszakban főszerkesztőségig jutó, Zugló lakosai körében oly kedvelt Papcsák képekkel telerakott termelési riportokat jegyző újságírónak, Papp Dezsőnek, és a "hírt" átengedő főszerkesztőnek természetesen jár az Obersowszky díj, és ezzel a képpel kívánok további eredményes munkát és hírkészítést! Úgy tűnik minden rendszerben szükség lesz Önökre!

ehseg-mem-d0001fa1a08987026818d.jpg

 

UPDATE

A poszt megjelenése után kisvártatva a Zuglói Média az előzőleg közzétett téves információról szót nem ejtve korrigálta a cikket. A valóság minden részletét azonban továbbra sem sikeült kibontniuk, mert a napirend leszavazásának okáról még most sem írnak, ilyen messzire nem merészkednek.

technikai2.jpg

Ezentúl minden másképp volt. Orwell 1984-ében javítgatják így visszamenőleg  cikkeket. Vagy most örülnünk kéne?

Hadd idézzem ide okulásul a MUOSZ etikai kódexének három pontját.

4. §
Valósághű tájékoztatás és lelkiismeretesség


4.1. Az újságíró és szerkesztő írásban, online alkotásban, műsorban valótlanságot nem állíthat, köteles a tényeket és adatokat az adott helyzetben elvárható gondossággal ellenőrizni.

4.2. A korrekt tájékoztatást sérti, és ezzel etikai vétséget követ el, aki akadályozza a valóság feltárását, illetőleg munkatársainak megnehezíti annak kiderítését.      


7.5. Ha az újságíró más vonatkozású anyagi függőség mellett látja el újságírói, szerkesztői feladatát, (például a helyi sajtó munkatársai) sérti az újságírói etikát, aki az újságíró, szerkesztő kényszerű anyagi függőségét felhasználva, beavatkozik az újságíró, szerkesztő tevékenységébe.      

6 komment

Címkék: sajtóetika hírhamisítás Zuglói Média papp dezső obersowszky díj zugló testületi ülés

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr117587656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.01. 16:28:51

Te kevered a technikait a műszakival?

Gondolom az ökölvívásban használt technikai KO értelmezésével is problémáid vannak. :-)

Blogger Géza 2015.07.01. 19:29:36

Hát bagoly mondja verébnek, mert az idézett újságcikkben nem szerepel a technikai hiba szókapcsolat. Szóval a posztnak is jár akkor egy Obersovszky-díj. (És nem Obersowszky díj.)

Ettől még persze a sajtójelentés nem tárgyilagos, nem objektív, és nem bontja ki az igazság minden kis részletét, de ez szinte az összes magyar sajtóbeszámolóra igaz. :)

Mi0 2015.07.01. 20:20:11

Bizony árírták a cikk bevezetőjét, de ez szerintem csak ráerősít a díjra. Várnai meg sejthetett valamit az újság szellemiségéről amikor nem csak belinkelte, hanem screenshotot mellékelt a cikkről. Az átírogatásnak meg semmi értelme, meg kéne már tanulni hogy az internet nem felejt...

varnai 2015.07.01. 22:26:44

Mint a screenshotból látható a blogposzt után utólag változtattak a cikken.
Csak klasszikust idézhetjük: Ezentúl minden másképp volt!

OkoskaTo:rp 2015.07.01. 22:38:57

@Blogger Géza: Barátod Google, mielőtt beszólnál valakinek.
encrypted.google.com/search?hl=hu&as_q=zugl%C3%B3+polg%C3%A1rmestere+a+napirendi+szavaz%C3%A1s+ut%C3%A1n+technikai+okok+miatt&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights=

De még a zuglo.hu lapjáról sem sikerült teljesen eltüntetni az eredeti verziót: zugloilapok.hu/onkormanyzat
(2015. július 1-jén 22:35-kor még a "technikai okok" szerepel itt.) Csak a konkrét cikkben írták át a leadet.

Blogger Géza 2015.07.01. 22:48:37

@OkoskaTo:rp: Barátom a Google, és ott sem technikai hiba, hanem technikai ok szerepel. :D (Ami nagy különbség.) Meg kéne tanulni olvasni, mielőtt beszólnál valakinek.
süti beállítások módosítása