HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Kéri a MÁV az eredeti állapot visszaállítását

2014.10.07. 14:38 varnai

Meghökkentő levelet kaptunk tegnap:


Tisztelt Címzett!


Kollégáim tájékoztatása és a mellékelt fotók szerint a Bp. XIV. kerületi vasúti aluljárót Önök átfestették. Az aluljáró a MÁV ZRt. területe. Nyilvántartásunk szerint az átfestésre engedéllyel nem rendelkeznek. Felszólítom Önöket, hogy a jelzett felületeket 2014. október 7-ig az eredeti állapotba állítsák vissza, és erről tájékoztassanak, hogy jegyzőkönyvet készíthessek róla. Amennyiben a fenti határidőig a felületet nem állítják vissza eredeti állapotába, úgy minden további értesítés nélkül a átfestjük a felületet, melynek költségét a MÁV ZRt. továbbszámlázza Önök felé. MÁV területen történő hirdetések elhelyezése kapcsán a MÁV ZRt. Kommunikációs igazgatóságán ---------- kolléganővel tud egyeztetni. Elérhetősége: -------


Köszönettel
------------- csatolmány:

IMG_20140930_123233[1].jpg

 

Kissé fura, hogy a MÁV 2009 óta most, az Erzsébet Királyné úti aluljáró harmadik átfestése után veszi észre, hogy átfestették a területét. A  hirtelen jött felszólítás kissé politikainak tűnik, hiszen 5 év után a választások előtt 5 nappal veszik észre - a harmadik átfestést.Az is sajátos, hogy 1, azaz egy napot adnak az eredeti állapot visszaállítására. Azt nem írják, hogy a mocskot és a grafittiket is visszategyük-e.

Csatolnék három képet az eredeti, MÁV által visszaállítani kívánt állapotról.

alagut_2164net.jpg

alagut_2156net.jpg

alagutnet_2153net.jpg

Biztos ezt szeretnék?

A MÁV-nak idióta levelek írása helyett azt javasolnám, egyrészt köszönje meg, hogy helyette végezzük el, amit két-három évenként neki kéne, továbbá a lelógó balesetveszélyes burkolatdarabokat, a töredezett járdát az eredeti állapotnak megfelelően állítsa vissza-

Továbbá  - hogy az ő stílusukat kövessük - felszólítom őket, hogy a  a Zugló és Rákosrendező  Vasútállomásainkat az eredeti, '80-as évekbeli tiszta és kifestett állapotba állítsák vissza.

Tisztelettel, a zuglóiak

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr466767281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.10.07. 18:43:27

A firkákat is ilyen állapotban kellene visszaállítanotok? Tudsz ilyen igénytelenül taggelni? :o

Udy 2014.10.07. 20:05:47

Ez valami áprilisi tréfa?

OkoskaTo:rp 2014.10.07. 21:52:23

Toborozzunk segédcsapatokat, hogy a Máv által előírt határidőig sikerüljön az eredeti állapotnak megfelelően összevizelni?

CORSO 2014.10.08. 07:19:45

Egy mondat a baromságról

Ahol baromság van, ott baromság van.

István József 2014.10.08. 21:50:33

Ugye hogy miért a büdös, a lepukkant, az ócska, a gusztustalan stb. szavak jutnak eszünkbe, mikor azt halljuk, hogy máv. Nem minden az anyagiak kérdése. Hozzáállás is kellene. Kitesznek a kirakatba néhány dísz-vonatot, de hogy a körítés milyen, az nem számít. Ezért van az, hogy a máv, az máv. És az is marad. Sajnos!

Thomam 2014.10.08. 22:09:42

Remélték, hogy 5 év után már nincsenek fotók arról, hogy nézett ki. Megpróbálták a szivatást, nem jött be. Égő.

annamanna 2014.10.09. 02:36:07

nyehe. pontosan így kell adni pofont a szarnak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2014.10.22. 11:33:02

Lássunk pozitívan! A gyógykezelés sem olcsóbb, mint a fizetés, de az még csak nem is szórakoztat. A papírért mindenesetre kár.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.08.02. 15:36:56

@multifarkukutya: Mára már "minőségbiztosítottan" működik a magyar vasút is, talán ebből adódik a "precizitása" is. Valahogy így: bugyutania.blog.hu/2016/06/15/selejtbiztositasi_rendszer
süti beállítások módosítása