HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Várna utca 9. 100%-ban a zuglói önkományzat tulajdonában álló ház.

2014.05.27. 22:32 varnai

 

A Várna utca 9. külsőre nem is olyan ijesztő. Bedeszkázott és frissen mázolt ablakok egyaránt vannak.

külső_4762.jpg

A lépcsőház falán olvasható direkt mail azonban már meghatározza az alaphangot.

hajjá_meg_4729net.jpg

Én még nem tudtam úgy érkezni, hogy a folyosón ne sodródott volna a szemét, a szotyolahéj. A postaládák szétverve, a falak leköpködve. Az önkormányzat heti egyszer takaríttat.

bejarat_4728.jpg

Elsőként 2011 tavaszán jártam itt, akkor ezek a lépcsőházi ablakok már be voltak törve. A vagyonkezelőnek azóta nem sikerült megcsináltatni.

lépcsőház_4740.jpg

 

törött_ablak_4756.jpg

Az ablakkeret sincs már meg. A lépcsőforduló érezhetően vizeldeként szolgál. A külső kapu nem zárható.

lépcsőház_4732.jpg

A lakások vegyesen bedeszkázva, évek óta lezárva,és lakottan. Masszív rácsok mindenütt. A földszinti közös wc-ből kegyetlen büdös árad. Minden szinten vannak olyan lakások, amelyek még a közös wc-ket használják.

gangtotal_4743.jpg

Az önkormányzati őrszoba. Sok pénzért kialakították, majd pár hónapig használták. Április vége óta üres, de azóta ég bent a villany. Az őrzés pár hónapon át tartott, amikor  megszűnt, a bejáratot figyelő kamerát is leszerelték.

örszoba_4733.jpg

gangon_elnek_4744.jpg

A hátsó lépcsőház.

hatsolépcsház_1.jpg

Van aki igyekszik, a földszinti lakást évek óta így, betört ablakkal lakják. A kiabálás igen gyakori, a lakókat mégsem teszik ki, pedig az együttlakás szabályainak megszegése erre lehetőséget adna.

ablakok_4755.jpg

A lakáshoz tartozó, az udvar másik oldalán található mellékhelyiség. Rendszeresen eldugul, kiönt, az egész udvart sertéstelepeket körülvevő szúrós szag lengi be.

wc_4737.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr716220800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Freud 2014.05.28. 03:38:44

Köszönöm a képeket. Sajnálom, hogy nem tudok hasonló fotósorozattal szolgálni rólunk, hogy hogyan néztünk ki ezen a fertályon zugló szomszédságában, amikor elkezdődött a környék rekonstrukciója... pályázati pénzből. Hogyan lettek kiköltöztetve a lakók, és hogyan oldottuk meg a régi épületek felújítását. A lehető legkisebb ember áldozattal. Hiába, no itt dolgozott az Építőipari Szakszervezet, és folyamatosan segített. Akárcsak a zuglóban székelő műemlékvédelem....Az Abonyi utcából...
süti beállítások módosítása