HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Petíció a Városligetért

2014.03.24. 15:50 varnai

Kérem nyomtassa ki, írja alá és terjessze ezt a  Petició Liget  az ismerősei között. 

A Városligetről lakossági fórumot szervezünk április 4-re a Lipták Villába, (Hermina út 3-5) este 18 órára.  Jöjjön el, hallgassa meg érveinket, mondja el véleményét. Vendégek: Ráday Mihály városvédő, Bardóczi Sándor Építésztfórum, Garay Klára .

Másnap, április 5-én nagy rendezvényt tartunk a Ligetben.

Hogy mi a baj a Múzeumnegyeddel elmondom ITT. Azóta a terv súlyosbodott. Az alábbi terv amúgy önmagáért beszél.

A főváros most tette közzé a területre kiírt építési szabályozást, mely ellen itt lehet tiltakozni.

PARTNERSEGI_helyszínrajznet.jpg

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr75876894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aser 2014.03.25. 06:17:41

Néprajzi Múzeumnak megfelelne a régi,a Népligetnél,a Könyves Kálmán krt-Elnök u. sarkán.Csak tatarozni kellene.Lehet bővíteni is,mert mögötte van egy félig telt iskola.Ott van a 3-as METRO állomása,és az 1-es villamos.A Népligetben volt a nemrég elhunyt bábművész Kemény Henrik háború előtti Bábszínháza.Mely többször leégett.De a helyén újjá lehetne építeni.

die nadel 2014.03.26. 12:49:32

El szeretnék oszlatni egy félreértést: ebben a projektben a múzeumok másodlagosak (ez csak figyelemelterelés), ezért okafogyott minden olyan írás, amely arról szól, hogy hol lenne egy-egy múzeum jobb helyen. Tesznek ezek magasról a múzeumokra, itt a cél a Városliget turisztikai HASZNOSÍTÁSA, ha valakinek ez nem lenne egyértelmű: a közpark elvétele a budapestiektől és átalakítása egy luxus élményparkká a külföldiek és a magyar elit részére luxusszállóval, luxuséttermekkel, kávéházzal... Úgy hallom, a projekt idegenforgalmi része sokkal hangsúlyosabb mint a múzeumszakmai része, ami kidolgozatlan, néhány ponton egyenesen hajmeresztő a szakma szerint, csak hát nem mernek szólni.
A fidesz amelyik oltári hűhót csapott Sukoró körül most megvalósítja ezt Budapesten (fogadjunk, hogy kaszinó is lesz előbb-utóbb). Bedarálják a közparkot, nekik nincs szükségük a fűben fetrengő plebsre.
süti beállítások módosítása