HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 123 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Illegális szemétégetés és lerakó Zugló peremén

2014.02.28. 00:06 varnai

A Szőnyi út folytatása, a Rákos tér, a semmibe vesző Komáromi út  távol esik Zugló központjától.  Itt  még sosem hallottak a Virágzó Zugló programról, nem láttak még műkővel kirakott parkolót,  errefelé nem avatnak és szentelnek meg szökőkutakat se rovásírásos Zugló táblát.

Viszont itt bújik el a Rákospatak betonvályúja a Rákosrendező elhagyatott sínei alá. Vannak itt omladozó, hajléktalanok  által lakott, szebb időket megélt vasúti épületek, szétesőben lévő tehervagonok, a sehová se vezető síneket lassan benövő kétes állagú, gazzal benőtt sitt és  törmelék hektárszámra. A romlás virágai. Határvidék ez, a távoli  vad, szocialista szavazók által lakott XIII. kerületet a polgári Zuglótól elválasztó gyepű, igazi senkiföldje.

Itt még a 74-es troli, sőt a  (turul)madár sem jár, nemhogy Papcsák polgármester, netán közterület felügyelő.  Remek hely illegális szemétlerakónak, és szemétégetéshez is kiváló. Meg is teszik.

tengerszem_3090.jpg

 

tengerszem3097.jpg

Családi házak, egy eltévedt lakópark népei próbálnak túlélni e félipari területen. A Rákospatak út 123. számra hallgató hulladékudvar, lerakó nem könnyíti meg a dolgukat,  mint látható a hasznosíthatatlan  hulladékot, kábelt, jégszekrény-szigetelést simán és rendszeresen elégetik. A büdös és mérgező füst megkeseríti az ott élők életét.

A lírát félretéve:

A mai nappal hivatalosan kértem a zuglói jegyzőt és a hatósági Osztályt, hogy tartsanak terepszemlét, intézkedjenek és az illegális szemétégetés miatt,  - melynek nyomai a csatolt képeken  nyilvánvalóak - és indítsanak eljárást, ha kell tegyenek büntető feljelentést. Kérem továbbá az illegálisan lerakott hulladékot eltakrítani szíveskedjenek és a terület megfigyeléséről, a gyakran visszatérő elkövetők esetleges tettenéréséről a kerületi rendőrkapitánysággal, a Kerületi Rendészeti Szolgálattal egyeztessenek. Kérem továbbá, hogy a megtett intézkedésekről tájékoztassák a képviselő-testületet.

tengerszem_3094.jpg

 

tengerszem_3101.jpg

 

tengerszem_3102.jpg

4 komment

Címkék: polgármesteri hivatal szemétégetés illegális szemétlerakó Rákospatak Rákosrendező hatósági osztály Szőnyi út Rákos tér Rákospatak utca Komáromi út

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr265836328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2014.02.28. 08:48:09

1. Valószínűleg sem tűzvédelmi, sem ÁNTSZ engedélyük nincs erre.

2. Ha jól tudom, jó ideje elég szigorú engedélyekhez kötött a fémfelvásárlás. Itt viszont nagyüzemben űzik a sportot. Sötétedés után (amikor a hivatali dolgozók munkaideje már biztosan lejárt...) néha hosszú sorban állnak itt a szakadt furgonok-kisteherautók, amikről a lomizók dobálják le szétverésre a fémet tartalmazó hulladékokat. Nyáron a távvezeték-oszlop és a sínek közötti bokrok alatt pár matrac is le van téve - no nem hajléktalanoknak, hanem a hozott szajré szétbontását végző dolgozóknak.

3. Szintén sötétedés után szokott itt zajlani a műanyag égetés, csípős füsttel beterítve a környéket.

4. Ilyen méretekben valószínűleg nem magánszemély űzi az ipart. A kötelező cégtáblát nem látom kirakva. Ezért már alapból mehetne a bírság.

Kicsit emelve a tétet: Ha a polgármesternek ennyire fontos volt a Városligetet odadobni, miért nem képes odahatni a Rákosrendező rendezéséért? A város szégyene ez a rész mindenestül. A terület nagy részét a Máv sem használja már semmire, derékvastagságú fák nőnek a talpfák között. A Teleki Blanka úti vasúti átjáró mind a kockaköves burkolatával, mind a "10 percen túl is zárva tartható" megoldásával borzolja a Zuglóból/-ba igyekvők idegeit.

És ha már ezen a környéken járunk, a felüljáró túlsó végétől a Tahi utca a Tatai utcáig bizony még Zuglóhoz tartozik. Bár itt vezet át a kelet-nyugati ajánlott kerékpáros útvonal, a XIV. kerülettől csak földút, töredezett kockakő telik ki. A XIII. kerületbe átérve gyönyörű kerékpárút vezet tovább a Rákos-patak mentén a Váci útig.

Klára Freud 2015.05.08. 07:23:03

Hihetetlen károkat okozott Papcsák úr, amikor műanyag csöveket fektetett le, és műanyag csövön keresztül vezette a vizet Zuglóban. Műanyag cső nem jó növények locsolására, csak a reklám terjeszti ezt.Ahhoz kalapácsos öntözőfej kell, ami szét tudja oszlatni a vizet és párásít. Műanyag csővel csak autó mosható le és üveg. Tehát mosogatás számára jó a víz, ahogyan azt én is használom. Ha fürdeni szándékozom zuhanyfejet használok fény csővel és a vizet a csapban átvezetem agyagszűrőn. Kérem keresse meg a MOFÉM telephelyét a hölgy, ott várják a fémalkatrészeket, mert ehhez a tevékenységhez keresik a cigányok a fémet. Ha úgy érdekelne valakit is a víz ionösszetétele, ami a csapokban található ajánlom figyelmükbe a kézműipari szövetkezetet a Marek József utcában, akik fogorvosok számára készítenek töméseket.KÉREM A FELHÁBORODOTT HÖLGYET LÁTOGASSON EL Miskolcra, ahol hasonló okok miatt volt használhatatlan az ivóviz.