HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Közérdekű kérdések

2014.02.12. 08:46 varnai

Közérdekű kérdések a Képviselő-testület február 13-i ülésére

A kertészház bérbadásárnak hátteréről itt, 2:20-tól láthatnak tényfeltérő anyagot. 

  1. 1.       A un. kertészház bérbeadási szerződés felülvizsgálat

A Képviselő-testület 2013. 09. 12-i ülésén a polgármester ígéretet tett, hogy a következő testületi ülésre felülvizsgálják és a képviselő testületet tájékoztatják 29732/1 helyrajzi számon a Monsoon Rain Kft-nek bérbe adott un. Itató NYEREG szórakozóhely szerződésről. A Képviselő-testület mindmáig semmiféle tájékoztatást nem kapott.

a.)    Kinek a mulasztása, hogy a Képviselő-testület máig semmiféle tájékoztatást nem kapott?

b.)    Történik-e bármiféle felelősségre vonás a mulasztás miatt?

c.)     Megvizsgálták-e a szerződést, különös tekintettel  a szerződés 4. pontjára, a szórakozóhely megnyitásának időpontjára, a felújításra,  a határidőre.:

„A felek megállapítják, hogy a bérlemény a jelenlegi állapotában és felszereltségével

üzletszerű tevékenységre nem alkalmas. Felújításra szorul, mely felújítás lebonyolítását a

bérlő végzi el 2012. december 31. napjáig, de legkésőbb a változtatási tilalom feloldását  követő 1 éven belül."

 

Kérem tájékoztassák haladéktalanul a testületet.

 

  1. 2.       A Közétkeztetési szerződés

 

Az aláírt szerződés 10. pontja szerint a Hungast Mecsek kft.  2013 aug. 31-igfelújítja és főzőkonyhaként  használja a Városligeti Kéttannyelvű és a Hajós Alfréd iskola főzőkonyháit.  A felújítások nem történtek meg.  A cég jelezte a hivatalnak, hogy 2023. jan. 31-i hozzávetőleg 60%-ban alvállalkozókat vesz igénybe és az ajánlatában szereplő KBt szerinti  10%-os alvállalkozói bevonást nem lépi túl. Tudomásunk szerint az intézmények 60%-ba jelenleg is alvállalkozók szállítanak.

a.)    Történt e bármiféle intézkedés a szerződés be nem tartása miatt?

b.)    Készült-e az önkormányzat által kalkuláció jelenleg a szerződés 5 éves időtartalmát tekintve hány százalékban használt eddig alvállakozókat a Hungast?

c.)     Kérünk egy tájékoztatót a közétkeztetési referenstől az étkezésről megelégedésről, mely cég által szállított étellel elégedettek a zuglói intézmények?

d.)    Kérjünk minden intézményvezetől egy  beszámolót, különös tekintettel a moslék mennyiségére.

e.)    Kérek egy beszámolót a 2014. február 7-én ebédként tálalt tejfölös-hagymás nudliról, melyet a Munkácsy ált. isk. igazgatója ehetetlenként visszaküldött.  mekkora összegű kártérítést fizetett a cég?

f.)     Voltak-e hasonló  minőségi reklamációk írásban vagy szóban az elmúlt évben?

 

  1. 3.       Közösköltség fizetés a társasházakban

Lakossági, közösképviselői panaszok azt jelezték, hogy az önkormányzat  kb. 4 hónapja, 2013. októbere óta nem fizeti az albetétei után a közös költséget. Hozzávetőleg 500 kerületi társasháznak okozunk komoly kellemetlenséget.  A sajtóreferens a sajtó érdeklődésére elismerte a nem fizetést, és a 300 milliós költségre  hivatkozott.

 

a.)    Pontosan mióta, összesen hány társasháznak, hány albetét után nem fizetett az önkormányzat?

b.)    Csak a lakáscélú helyiségek vagy a nem lakáscélúak, pl. az üzlethelyiségek után sem fizetünk?

c.)     Mindösszesen mekkora tartozást halmoztunk fel ilyen módon?

d.)    Mekkora kamatfizetési kötelezettségünk keletkezett eddig?

e.)    Ki hozta a kifizetések leállításáról szóló döntést?

f.)     Kérem mellékeljék a döntésről, intézkedésről szóló hivatali utasításokat.

g.)    Hány fizetési felszólítást, meghagyást kaott eddig az önkormányzat?

h.)    Szerepel-e a ZVZrt , vagy a hivatal 2013-as költségvetésében erre szolgáló  éves keret?

i.)      Ha nem szerepel, akkor miért nem, ha igen, akkor hová lett a pénz?

 

 

  1. 4.       Rezsicsökkentő fórum a Szent István Zeneiskolában

Záborszky Kálmán iskolaigazgató  tájékoztatása szerint az intézményét az önkormányzat kereste meg őt a rendezvény miatt. A sajtóreferens szerint a rendezvény a Fidesz kampányrendezvénye.

 

a.)     Megkereste-e bárki Záborszky igazgatót,vagy az iskolát bárki az önkormányzattól, a hivataltól a rendezvény ügyében?

b.)    Mekkora bérleti díjat fizet a párt a helyiségért?

c.)     Ha, mint a sajtóreferens állítja pártrendezvényt tartanak ott, akkor a pártrendezvény hogy jelenhetett meg az önkormányzat zuglo.hu honlapján?

d.)    Más pártok rendezvényeit is közzéteszi-e ezentúl az önkormányzat?

 

  1. 5.       A zuglói önkormányzat sajtóreferense nemrég sajtóközleményben adta ki a Szeretjük Zuglót Egyesület közleményét.

 

a.)    Ezentúl bármelyik kerületi egyesület véleményét továbbítja-e sajtóközleményként az önkormányzat sajtóosztálya?

b.)    Ha igen, mely email címre kell küldeni?

c.)     Ha nem, akkor mi alapján és ki szelektál?

 

Várom válaszaikat,

Tisztelettel, Várnai László

önkormányzati képviselő

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr335810605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkas11 2014.02.21. 21:13:31

Tisztelt Várnai úr!

Én pontosítom az Ön megállapítását.
A mi társasházunk (Fogarasi út 47a/b/c) már 2012 decembere óta nem kapja meg az önkormányzati albetét után a közösköltséget. Ez mára kb. 1 300 000 Forint.
Ezenkívül a mi házunkat súlytja még a Fogarasi úti CBA illegális megnyitása is. Az eddigi 3 és fél év sajnos egy rémálom.
süti beállítások módosítása