HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

Focipályák, uszoda vagy sportkolléiummá átkeresztelt "nem lesz szálloda" és sportcsarnok épül?

2013.11.29. 15:24 varnai

A képviselő-testület nov-21-i ülésén elfogadta a zuglói Sportkoncepciót. Ebben 160 ágyas sportkollégium, 200 férőhelyes parkolóház és egy 1500 nézőt befogadni képes sportcsarnok szerepel. A BVSC által felújítani szándékozott karate termet és foci öltözőket viszont elbontanák. A BVSC vezetői nem látták a koncepciót, tartalmáról sem egyeztettek velük.  Ők  sportcsarnok helyére  TAO pénzből, zuglói önrésszel új medencéket építenek, az épület tervei készek,  már a hatósági engedélyezésnél tartanak.  Ahová a parkolóházat rajzolták, oda meg műfüves pályát építenek MLSZ pályázatból. Melynek egyharmadnyi önrészét a zuglói önkormányzat állja, erről szintén nov. 21-én döntöttünk. Egy nap alatt tehát két ellentétes tartalmú határozatot sikerült elfogadni.


A BVSC fél telkének átvétele után fél év csend után felgyorsultak az események. Az állam bevette az egyesületet a másik öt nagy fővárosi klub mellé hatodiknak, akinek a teljes adósságállományát átvállalják. A BVSC ezúton 325 millió forint adósságtól szabadul meg, ennek jelentős része gázszámla, melyet az egyesület 2012 nyara óta nem fizetett. 

Az egyesület eközben új elnököt kapott Szatmáry Kristóf fideszes parlamenti képviselő, államtitkár személyében. Az egyesület Felügyelő Bizottságába bekerült Markó István Elemér Jobbikos önkormányzati képviselő, az egyik ellenzéki képviselő aki átszavazásával biztosította a többséget, és Réti László a ZVZ RT igazgatóhelyettese. Hogy ki delegálta őket rejtély, a képviselő-testület ilyen határozatot nem hozott.

Zuglói Sportkoncepció iratása nem új keletű dolog az önkormányzatban, kétszázezerért irt már egyet Rátonyi Gábor volt polgármester is, akinek Békalencse Bt-je 2010 óta  emellett  folyamatosan sporttanácsokat is ad, átlag havi 300e Ft nagyságrendben. Az általa írt koncepció helyett most egy komoly, a kerület sportéletét valóban áttekintő 170 oldalas tanulmány készült ( jelentős oldalszám a jogszabályi környezet és a BVSC szerződéseinek áttekintése ), melyet Hajrá Zugló! címmel a Champions Kft. készített. A koncepció az önkormányzat honlapján ITT nem olvasható el.

Talán emlékeznek,  a BVSC telkek átvételének megszavazása után kerültek elő azok a már februárban elkészült koncepció tervek, miszerint az önkormányzat 100 szobás szállodát és 400 férőhelyes parkolóházat tervez a terület északi sarkára. Az önkormányzat ezután közleményben tagadta, hogy ilyesmit tervezne. A mostani koncepcióba,  ugyanarra a részre mégis hasonló méretű, sőt nagyobb méretű szálláshely került, immár sportkollégiumnak keresztelve, és visszakerült a parkolóház is.  Idézet a 83. oldalról:

4. Parkolóház

  • Az övezeti előírásoknak megfelelően 200 P+R parkolóhely elhelyezése szükséges. A telek észak-keleti sarkában, az autópálya lehajtóhoz legközelebb javasoljuk ennek ki­alakítását. A távlati tervek szerint a Rá­kosrendezőn kialakuló intermodális csomóponthoz közeli elhelyezkedése ideális.

–     A tervezett bruttó alapterület:950 m²

–     Egy szinten elhelyezhető gépjárművek száma:~ 40 db

–     A 16,5 méteres maximum épületmagasságban kialakítható szintek száma:5 szint

–     Összesen elhelyezhető gépjárművek száma:200 db

5. Sportkollégium

  • A terület északi határára, a futballpálya lebontott, kapu mögötti lelátójának helyére javasoljuk telepíteni a sportkollégiumot, ami szállást biztosít edzőtáboroknak.

A négy szintes épületben szintenként 40 szoba helyezhető el, így összesen 160 szobában 320 fő helyezhető el.

Arról hogy a tervezett kollégiumot, ki milyen pénzből építi, ki, hogyan üzemelteti nem szól a koncepció. A "sportkollégium" és a parkolóház koncepcióba foglalása márt csak azért is fura, mert a BVSC épp most nyert el 150 milló forintnyi MLSZ pénzt, melyhez képviselő-testületi határozatunkban 30%-nyi, 35 millió forintnyi önrészt is biztosítunk. Részlet a határozatból.::

  • Beruházás helyszínei:

Szőnyi úti sporttelep (BVSC-Zugló)

(1142 Budapest, Szőnyi út 2-12.)

  • Tárgya: két darab kisméretű műfüves pálya (20*40m) és egy darab félpálya (40*60m), valamint kerítés, járda építése és újrafüvesítés

-->

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr735661933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása