HTML

Napirend utáni monológ

Hogy működik egy önkormányzat? Hogy születnek, és mi motiválja döntéseket egy 106 ezres kerületben, Magyarország 7. legnagyobb "városában" Zuglóban? Mint " új fiú a kupiban" friss képviselőként a Zuglói Önkormányzatban szerzett élményeimet próbálom terápiás céllal kiírni magamból. - írtam blogom indításakor 2010-ben. Ma már, 2015-ben, második ciklusomat töltve a kerület rutinosabb képviselői közé tartozom. Civilként fotós (www.varnailaszlo.hu) és TV szerkesztő vagyok, egy öt éves fiam és egy 25 éves lányom van. Születésem óta Zuglóban élek. A kisföldalatti végállomáshoz tervezett megalomán pláza ellen 2007-ben létrejött Civilzugló Egyesület (civilzuglo.hu) egyik alapítója vagyok. Az egyesület a gyakorlatban mutatja meg a "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" elvét. A környezetet és épített örökséget védő egyesület sikerrel akadályozta meg a túlépítést, szervezett közösségépítő Herminamezei Napokat és védi Zugló kertvárosi jellegét. Kérlek lájkolj minket a Facebookon! 2009-ben az LMP egyik alapítója voltam. A rendszerváltáshoz mérhető élmény volt egy pártot a semmiből létrehozni, és kegyetlen sok munkával bejuttatni a parlamentbe. Sajnos az LMP-n belüli kiszorítósdi 2013-ban engem is utolért. 2014-ben a Civilzugló Egyesület immár önállóan mérette meg magát az önkormányzati választáson, és harmadik erőként kerültünk be az új képviselő testületbe. Nevemhez fűződik a Helyi Épített örökség védelmi rendelet elfogadtatása, és Herminamező jelentős részének forgalom csillapítása, a balesetek megelőzése. Jelentős eredmény, hogy előterjesztésemre egész Zugló területén 214 helyen kerékpártárolók kerülnek elhelyezésre. Aláírásgyűjtéssel védtem meg a Hermina úti szakrendelőt a tervezett bezárástól. Mint ellenzéki képviselő számos Zuglónak ártó, közpénzt szóró, korrupció gyanús ügyet akadályoztam meg, vagy legalábbis hívtam fel a közvélemény figyelmét rájuk. Egyesületünk kűzd a Városliget beépítése ellen, szakmai vitákon veszünk részt, tüntetéseket szervezünk, 20.000 aláírást gyűjtöttünk az értelmetlen parkpusztítás ellen. Mára a kis herminamezei csapatból, az egész kerületben tagsággal rendelkező, beágyazott, kerületszerte ismert egyesületté váltunk. Keressen meg minket bármilyen helyi üggyel! varnai.laszlo14@gmail.com 06 70 436 07 67

Találkozzunk a Facebookon!

Friss topikok

"Ez bizalmi állás" - a behajtó 100 milliója

2013.09.25. 08:51 varnai

Izgalmas hangfelvétel került ki tegnap. Ferdinandy alpolgármesternek panaszkodik egy építési vállalkozó, hogy 100 milliót kellett visszaadnia Mazsu Gergelynek, a Zuglói vagyonkezelő  akkori igazgatójának, és erről szerinte tudott Papcsák Ferenc polgármester is. Nem véletlenül, hisz Papcsák a bizalmasának hívta Mazsu Gergelyt és mint az alábbi kronológiából is látható egy éven át fedezte.


Ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet Viktorral... by dm_523c707f5017a

Vállalkozó: Ugye most végül is a Papcsák azt mondja, hogy ó, hát ő nem is tudta, hogy 20 százalékot kell letenni – meg ilyenek, hogy ő – így úgy amúgy – ráfogta a Mazsura. A Mazsu meg mondja, hogy neki megvan minden felvétel, email – tehát ugye mert most megy a rendőrség is – csak hát ugye félek tőle, hogy ez el lesz kefélve – hogy nem lesz ebből semmi. De bár lenne, mert akkor úgy meg lehetne szorongatni ezt a görényt – mert megmondom őszintén, ez egy patkány – az a véleményem: mert hogyha én valakivel seftelek, akkor legyek gerinces, és - tudod, Mazsu volt a behajtó – tehát oda kellett hordani a lóvét, de megmondom őszintén, becsületszavamra, nem hazudok – 100 millió forint lett elhordva. Úgy zsebbe.

A fenti ügyben 2012 szeptemberében tettünk feljelentést, hűtlen kezelés, számviteli szabályok megsértése miatt, de a XVI. kerületi rendőrség máig nem lépett előre az ügyben. Az 1000 (!) befogadott számla ügyében indított belsővizsgálatról azóta sem tájékoztatta a testületet a polgármester. 

Megjegyzem, a HBF Kft-nek jelenleg is  130 millió forintos élő szerződése van a Zuglói Városgazdálkodási Zrt-vel. Figyelem a papcsák által sokat szídott céggel a friss szerződéskötés dátuma 2013 január 14.

 

A vágatlan felvétel ITT hallható, a kiszkriptelt teljes szöveg ITT olvasható. Érdemes végighallgatni, elolvasni. A vállalkozó, feltehetőleg Katona Károly és öccse Katona Zoltán, a HBF Kft tulajdonosa tökéletesen ismeri a fideszes  politikusi és  építőipari berkeket és a kettő találkozását, a bevett üzletmenetet -  ezt hívják Magyarországon találóan közbenszerzésnek. (a hangfelvételen hallható negyedik ember, akit a vállalkozó Bettiként emleget Füle Bernadett fideszes zuglói képviselő, akit Papcsák idén szintén eltávolíttatott a cég  felügyelő Bizottságából))

Szóba kerül a Ligetsor Bau kft, mely a hangfelvétel szerint  Pesti Imréhez tartozik, aki a Budapesti kormányhivatal és a fővárosi fidesz nagyhatalmú embere, akit sokan a fidesz hagyómiklósaként emlegetnek.  Szóba kerül Lázár János sőt még Orbán Viktor is.

Az alvállakozók ki nem fizetése miatt elhíresült óvodafelújítások bejárásán  együtt látható Mazsu Gergely úr,  akit  a polgármester egy éven át fedezett, és akinek 8,7 milliót adott távozása előtt. Fekete ingben Kosztolni úr a Ligetsorbau ügyvezetője, akinek elégedett mosolya érthető, hiszen Papcsák Cryslerjét vette meg véletlenül, bár Papcsák tagadta, hogy ismeri a vállalkozót. És aki a kalapot tartja Papcsák Ferenc polgármester.

mazsu_papcsak.jpg

Mazsu Gegely ahogy a vállakozó emlegeti, a "behajtó" zuglói karrierje alább olvasható. Hosszú, de tanulságos.

2010. november 18.

Dr. Papcsák Ferenc megválasztatja Mazsu Gergelyt, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt vezérigazgatójának. A képviselő-testületi ülésen a pályáztatás hiányát és az alkalmasságot firtató kérdésre azt válaszolja: „ez bizalmi állás.” Mazsu Gergely testvére, Mazsu Orsolya társtulajdonos Papcsák Ferenccel a Percarus kft-ben, mely a Polgári Zugló kampánykiadványt kiadta. Az édesapa, Mazsu János debreceni fideszes képviselő.

2010. december 15.

Mazsu Orsolya férje, Istók Ede a frissen létrehozott zuglói Eszközkezelő Kft.  igazgatói posztját kapja meg. (Fél évvel késöbb a kerület részvényeinek engedély nélküli eladásáért távozik posztjáról.)

2011 március 02.

 A Vagyonkezelő Zrt. Üzemi Tanácsa a polgármesternek és a képviselőtestületnek írt levelében sérelmezi a szabálytalan elbocsátásokat, politikai tisztogatásról beszél és figyelmeztet a szakmaiatlan, a belső szabályozást átlépő új vezetésre, külön felhívva a figyelmet a frissen kinevezett, a késöbbi un. Gyorsszolgálati divízió-vezető tevékenységére.

„Társaságunk átvilágításával kapcsolatban a Zuglói Zrt. kezelésében lévő ingatlanokon folyamatban lévő épület karbantartási feladatok ellenőrzésével a Vezérigazgató úr megbízta a „területileg illetékes”, Ebes-i székhelyű Titansystem Kft-t. Megbízási szerződése a fenti munkák ellátására vonatkozik, melyet a cég műszaki ellenőri végzettség hiányában végez. Gyakorlatilag, a fentieken túlmenően, Nagy Gyula Krisztián, a fenti Kft. ügyvezetője irányítja a Pétervárad utcai kirendeltség munkáját. „

2011. folyamatosan

A Vagyonkezelő dolgozóinak több mint felét elbocsátják, többek között az Üzemi Tanács és a szakszervezet vezetőjét és nem utolsó sorban a belső ellenőrt. A többiek megfélemlítetten dolgoznak.

2011 május 2.

A Vagyonkezelő Zrt. 2011 május 2-án gyorsított közbeszerzést ír ki 1,4 milliárd forint értékben „Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata tulajdonában ill. fenntartásában lévő épületeken végzendő építési, felújítási, szakipari, fenntartási munkák elvégzése a keretmegállapodás megkötésétől számított 36 hónapon keresztül szerződésenként 2 millió és 250 millió forint közötti értékben.”
A közbeszerzésen egyedül a HBF Kft indul és nyer is. A cég,  - mely e mellett párhuzamosan több a vagyonkezelő Zrt. által kiírt közbeszerzésen is elnyert -  újította fel Baktalórántháza központját, mely településnek 2002  2006 között dr. Papcsák Ferenc volt az országgyűlési képviselője.

A cég által nyáron végzett intézményi felújítások kapcsán rengeteg panasz érkezik a kerületi intézményektől.

2011 december 15.

A polgármester tájékoztatja a képviselő testületet, hogy a Vagyonkezelő vezérigazgatójának kifizetik a teljesítménybért.:

„a kitűzött teljesítménybér ügyében ő hozott döntést, mely elvileg és a szerződés szerint is kifizethető.”

Az ellenzék a teljesítménybérről csak a 2011-es beszámoló után akar dönteni.

2012. január 16.

A CC Audit Pénzügyi Tanácsadó Zrt által készített átvilágítás anyag összefoglalója a polgármester és a képviselők elé kerül. Az anyag a Vagyonkezelő Zrt-re nézve igen súlyos megállapításokat tartalmaz:

„ A társaság kompetenciái túlnyúlnak a jogszabály által megengedett lehetőségeken, mely önmagában súlyos pénzügyi többletigények teljesítését indukálja. A Zrt támogatási igénye hallatlanul nagy, teljesítése felülvizsgálatlan, működésében kontrollálatlan. Mintha a tulajdonosnak nem lenne kellő rálátása a Zrt tevékenységére, mely mellett a társaság beszámoltatása is alig történik meg, vagy talán a tulajdonosi akarat is hiányzik.”

2012 január 23.

A testületi ülésen a Jobbikos képviselő közérdekű kérdést tesz föl vezérigazgatónak adott teljesítménybér pontos nagyságát illetően.

Harrach Péter fideszes képviselő szerint „a Felügyelő Bizottság tárgyalt erről és  800.000.- Ft-ról volt szó, nem 8.000.000.- Ft-ról…” A képviselő nem kap választ.

Késöbb kiderül Mazsu Gergely vezérigazgató 8 millió 736 ezer forint teljesítménybérben részesült.

 

2012 január 23.

Az önkormányzat működésének átvilágításáról szóló napirendi pontot elnapolják. A  testületi ülésen idézek az anyagból és kérem, tárgyalják az előterjesztést a napirend fontosságát alátámasztva idézem „Kiemelten kockázatosnak tartjuk a ZV Zrt tevékenységét..” A polgármester megvonja a szót. A döntés az anyag tárgyalását a testület március 15-i határidővel megtárgyalja.

2012 március.

A Vagyonkezelő ZRt. Felügyelő Bizottsága - miután belső ellenőrzést nem tud elérni, - határozatot hoz külsős szakértők megbízásáról. A kijelölt szakértőkkel se a vezérigazgató se a polgármester nem köt szerződést. A polgármester a május 31-i testületi ülésen azt állítja, hogy a vizsgálat folyamatban van.

2012 május 14.

Máténé Virág Krisztina a Vagyonkezelő Zrt Felügyelő Bizottságának Fidesz-KDNP által delegált elnöke és ifj. Harrach Péter FB tag a Vagyonkezelő Zrt 2011-es éves jelentésének FB általi elfogadása előtt lemondanak FB tagságukról.  A politikus a hvg.hu-nak azt mondta:

„Zugló vagyonkezelő társasága a törvényben előírt kötelezettségeknek eleget tett. Az viszont igaz, hogy a szintén fb-tag fideszes képviselővel, Máténé Virág Krisztinával beruházásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatban  kezdeményeztük külső szakértő bevonását.” Harrach Péter megjegyezte, lemondása miatt azt már nem tudja, hogy a szakértői vizsgálat eredménye mi lett.”

2012. július10.

A polgármester belső ellenőrzést rendel el a gyorsszolgálati divízió tevékenységére vonatkozóan.

2012. július 13.

A Vagyonkezelő Zrt újabb közbeszerzést ír ki a gyorsszolgálati tevékenységre 120 millió forint értékben, melyet ismét a HBF Kft. nyer.

2012. augusztus 2.

A belső ellenőr átadja a vezérigazgatónak az elkészült vizsgálati anyagot, de az igazgató azt írásban nem hajlandó átvenni.

2012. szeptember 4.

Az FB tagok határozatban kérik, hogy a vizsgálati anyagot megtekinthessék. A belső ellenőrzési anyag súlyos megállapításokat tartalmaz. Nem mellesleg visszatükrözi, alátámasztja a CC Audit átvilágítását.

2012. augusztus 31.

Mazsu Gergely jobb állásra hivatkozva lemond a Vezérigazgatói posztról. Mint mondta a válságmenedzselést elvégezte.

A kronológia alapján nyilvánvaló, a polgármester még akkor is legalább egy éven át védte, fedezte a vezérigazgatót, miközben már mindenhonnan, ellenzéktől, az Felügyelő Bizottságtól, itt lemondásokkal nyomatékosítva, a CC Audittól , Szebellédi úrtól, a fideszes képviselőktől, a hivataltól folyamatos vészjelzések jöttek.. Ez az éves késlekedés feltehetőleg sok-sok , akár százmilliós nagyságrendű kárt okozhatott a kerületnek. Mi

 

 

5 komment

Címkék: hűtlen kezelés hangfelvétel 100 millió Papcsák Ferenc Ferdinandy István Mazsu gergely Zuglói vagyongazdálkodási Zrt HBF Kft. Ligetsor Bau kft zuglói közbeszerzések

A bejegyzés trackback címe:

https://varnailaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr755532486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2013.09.25. 09:28:05

ismét semmi sem fog történni mert a fityisz szarik az ilyesmire.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.09.25. 10:33:29

Most már legalább tudni, h miért kellett menni Mazsunak, mert nem fizetett a pártkasszába, hanem mindent lenyúlt. (könyörgöm, mondjátok, h nem az a kék védősisakos nyikhaj a Mazsu.)
A várható következményekről. Ferdinandy (és Betti) a Fideszen belül halott, egyébként meg az ügyészség majd megállapítja, h csak a veszíteni képtelen bukott baloldal aljas lejáratókampányáról van szó, és ez különben sem bizonyít semmit (azon kívül, h a bukott maffiabaloldal képtelen veszíteni és még rágalmaz is).

vilipipi 2013.09.25. 11:50:24

jól irányzott fejlövéseket a parazita görényekre! Mi meg gürizünk és adózunk ahogy kell.

Kopasz Szuzukis 2013.09.25. 14:59:31

Mazsu elvtárs jó elvtárs!!! Vegyétek tudomásul! Aki mást mond, az hazug libsibolsi kommunistabérenc!
Vagy nem?

Mazsu elvtárs (a János, aki a Gergely apucikája) karrierje pártvonalon indult. Mivel tanárjelöltként már megbukott. Pont a legegyszerűbb tárgyból a gyakorló tanításból. Na nem azért, mert felkészületlen volt, hanem azért mert már akkor kiütközött belőle az arrogáns akarnok kiskirály.
Elkasza után a debreceni tudományegyetem KISZ-titkára lett 4 évre. Mandátuma lejárta után átült a párttitkári székbe. Onnan még a gengszterváltás előtt átült egy "tudományos tanácsadói" állásba. Aki nem tudná: az átkosban ezek az állások fedőállások voltak. De a vérvonalat is gondosan őrízte: apósa és anyósa is fontos pártfunkcionáriusok voltak a megyében. Meg más tevékenységet is elláttak.
Gergelykénk Mazsu elvtárs apósa után kapta keresztnevét.
Persze, mazsu elvtárs önéletrajzából valam úton-módon ezek az évek valahogy kimaradtak.
Fentiek fényében nem csoda, hogy a csemete olyan, amilyen.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.09.25. 16:25:20

Hát erősen úgy fest, h a következményeket nézve igazam lesz (csodálnám, hha az ügyészség nem ezt az álláspontot osztaná).
index.hu/belfold/2013/09/25/papcsak_nem_sutogethetik_tovabb_a_pecsenyejuket/
süti beállítások módosítása